maciucha 11 638 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 Everybody's Golf z PS2 zostało stworzone dla steam decka Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 3 godziny temu, Dr.Czekolada napisał: RE 0 i 1 pamiętaj żeby odpalić z kompatybilnością GE-Proton7-49, które ściągniesz z trybu pulpitu dzięki programowi ProtonUp-QT. W ten sposób unikniesz dziwnych glitchy graficznych i crashy. Już nie trzeba z pulpitu, od niedawna jest plugin do decky deck co ci ogarnia protony ge elegancko w trybie konsolowym 2 godziny temu, maciucha napisał: Everybody's Golf z PS2 zostało stworzone dla steam decka Btw która część jest najlepsza? Ja tylko grałem sto lat temu w część vitowa 1 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 27 minut temu, Daffy napisał: Już nie trzeba z pulpitu, od niedawna jest plugin do decky deck co ci ogarnia protony ge elegancko w trybie konsolowym Btw która część jest najlepsza? Ja tylko grałem sto lat temu w część vitowa Najlepsza wg. mnie jest czwarta część z 2004r w Europie znana jako po prostu Everybody's Golf. Śmiga pięknie na emu, tylko trzeba ustawić emulację softwareową. 1 Cytuj
Martyn 2 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 (edytowane) 7 godzin temu, Dr.Czekolada napisał: RE 0 i 1 pamiętaj żeby odpalić z kompatybilnością GE-Proton7-49, które ściągniesz z trybu pulpitu dzięki programowi ProtonUp-QT. W ten sposób unikniesz dziwnych glitchy graficznych i crashy. Dzięki za info. Grało się wczoraj w nocy miodnie, ale miałem cały czas jedynie 30 FPS, co wyglądało dosyć dziwnie jak na tak starą grę. W kilku cutscenkach obraz wyglądał na zniekształcony i myślałem, że to jakaś cenzura w momentach gore, ale zapewne nie o to chodziło. Poprzedni właściciel zainstalował już Proton 7 i 8, a także jakąś wersję Experimental. Będę musiał poczytać z czym to się wszystko je i jak tego używać. Dzisiaj zainstalowałem WWE 2K23 i gra się super na 60 FPS po ustawieniu konfiguracji wyszukanej w sieci. Ogólnie jestem bardzo zadowolony i mam zamiar sprawić sobie wkrótce kartę SD na emulatory PSX, PS2 i Switcha (z tego co się zorientowałem, Red Dead Redemption 1 chodzi na Decku najlepiej gdy jest emulowane z wersji na tę właśnie konsolę). Przeczytałem większość stron tego tematu, ale nie wiem jeszcze jaką kartę wybrać. Edytowane 5 listopada 2023 przez Martyn Cytuj
Martyn 2 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 4 godziny temu, Daffy napisał: Już nie trzeba z pulpitu, od niedawna jest plugin do decky deck co ci ogarnia protony ge elegancko w trybie konsolowym Jak się nazywa ten plugin? Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 29 minut temu, Martyn napisał: Jak się nazywa ten plugin? Wine cellar 2 Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 (edytowane) Najczęściej ogrywane gry w październiku, ten Starfield jest grywalny na decku że tak wysoko? Edytowane 6 listopada 2023 przez Daffy Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 BG3 to też chyba ma problem z utrzymaniem 30 fps na SD xd Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 14 minut temu, NemoKOF napisał: BG3 to też chyba ma problem z utrzymaniem 30 fps na SD xd Do trzeciego aktu jest bardzo dobrze, a do trzeciego aktu ponoć nikt nie dochodzi :p ale ponoć patchami już dużo poprawili i dalej pracują by w mieście było jednak te 30fps Cytuj
messer88 6 470 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Ale ten BG3 w łapie jak grasz to ile, z godzinka max będzie? Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 33 minuty temu, messer88 napisał: Ale ten BG3 w łapie jak grasz to ile, z godzinka max będzie? 1,5h Cytuj
KrYcHu_89 2 290 Opublikowano 8 listopada 2023 Opublikowano 8 listopada 2023 W dniu 6.11.2023 o 11:14, Daffy napisał: Najczęściej ogrywane gry w październiku, ten Starfield jest grywalny na decku że tak wysoko? Dziwna lista, tzn. Dokladna odwrotność tego, do czego używam SD (retro, jrpgi, metroidvanie 2D, starsze mniej wymagajace gry 3D). Cytuj
messer88 6 470 Opublikowano 8 listopada 2023 Opublikowano 8 listopada 2023 Może dla wielu innych osób to główny sprzęt do grania i dlatego też sporo "dużych" gier. Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 8 listopada 2023 Opublikowano 8 listopada 2023 1 godzinę temu, messer88 napisał: Może dla wielu innych osób to główny sprzęt do grania i dlatego też sporo "dużych" gier. Mam wrażenie, że nastąpił jakiś totalny rozkwit handheldów i ludzie wręcz kochają na nich grać we wszystko. Mam dwóch znajomych, którzy pozbyli się konsol stacjonarnych i gamingowo odkrywają świat na nowo na Steam Decku i Switchu, grając wyłącznie w trybie przenośnym. No i nie narzekają, a nawet więcej - kochają to. Sam korzystam obecnie z combo G Cloud z chmurą GeForce NOW Ultimate + Switch OLED i też nie chce mi się siadać do "dużych" konsol czy PC. Sam nie wiem, jakaś magia. 1 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 8 listopada 2023 Opublikowano 8 listopada 2023 Niech w końcu zrobią jakiś przełom w bateriach to te stacjonarne kloce w ogóle pójdą na śmietnik historii Cytuj
messer88 6 470 Opublikowano 8 listopada 2023 Opublikowano 8 listopada 2023 Ja "odkryłem" granie przenośne w tym roku przy zakupie switcha, kiedyś tam za gnoja miałem GBC ale raczej szybko poszedł w odstawkę. Spodobało się i trzeba było dokupić deczka tym bardziej że brak u mnie sprzętu pod steam. Też czasami mam podobnie że nie chce mi się włączać "dużej" konsoli no ale granie w niektóre gry z listy wyżej na decku czy teraz np Alanek 2 to nie ma opcji, musi być duży oledzik. Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 8 listopada 2023 Opublikowano 8 listopada 2023 Ja od zeszłego roku bez konsoli stacjonarnej, a na dobrą sprawę od kilku lat to gier na stacjonarkach praktycznie nie ruszałem. I gram dzięki temu więcej niż jeszcze jakiś czas temu. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 8 listopada 2023 Opublikowano 8 listopada 2023 U mnie rozniez glownie hh. Najwiecej gram na SD. Nie wyobrazam sobie nie miec zadnego. Cytuj
Gregorius 488 Opublikowano 9 listopada 2023 Opublikowano 9 listopada 2023 Sprzęt niemal idealny (bateria). U mnie obowiązkowo na wszelkie wyjazdy i urlopy gdzie jest więcej czasu na granie ale też do szybkich partyjek przed snem, dla chillu. Za tydzień mam umówioną wizytę w warsztacie na 4h i na takie wypadki to jest po prostu cudo. Do większych gier wciąż Series X/PC co nie zmienia faktu, że Decka uwielbiam i będę wciągał jego kolejne wersje. Cytuj
Bzduras 12 509 Opublikowano 9 listopada 2023 Opublikowano 9 listopada 2023 Baterię można trochę uratować przez undervolting (ze SteamOS 3.5 z preview zrobienie tego sprowadza się do wejścia w bios i wybrania trzech opcji), nawet delikatny. U siebie zauważyłem poprawę już przy bezpiecznym -20mV na każdym komponencie. Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 9 listopada 2023 Opublikowano 9 listopada 2023 7 minut temu, Bzduras napisał: Baterię można trochę uratować przez undervolting (ze SteamOS 3.5 z preview zrobienie tego sprowadza się do wejścia w bios i wybrania trzech opcji), nawet delikatny. U siebie zauważyłem poprawę już przy bezpiecznym -20mV na każdym komponencie. Przekłada to się na spadek wydajności? Cytuj
Bzduras 12 509 Opublikowano 9 listopada 2023 Opublikowano 9 listopada 2023 Nie, dlaczego by miało? Zegary zostają te same, jedynie CPU, GPU i SoC biorą troszkę mniejsze napięcia do pracy z tą samą wydajnością. To przekłada się na niższe zużycie energii i niższe temperatury, wydajność zostaje ta sama. 1 2 Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 9 listopada 2023 Opublikowano 9 listopada 2023 19 godzin temu, Daffy napisał: Ja od zeszłego roku bez konsoli stacjonarnej, a na dobrą sprawę od kilku lat to gier na stacjonarkach praktycznie nie ruszałem. I gram dzięki temu więcej niż jeszcze jakiś czas temu. Ja parę lat temu wszystko sprzedałem i od tego czasu tylko HH praktycznie, Switch + 3DS + PC HH. Kupiłem na chwilę XBOXa ale nie włączałem go praktycznie i sprzedałem. Spędzam sporo czasu w komunikacji i dzięki HH nie mam wrażenia że zmarnowałem ten czas, wolę komunikację + HH czy nawet na upartego serial jakiś niż toczenie się autem, szukanie miejsca, przeklinanie innych jak ja idiotów za kółkami i słuchanie radia czy podcastów Cytuj
LiŚciu 1 328 Opublikowano 9 listopada 2023 Opublikowano 9 listopada 2023 W dniu 5.11.2023 o 17:16, Martyn napisał: Dzięki za info. Grało się wczoraj w nocy miodnie, ale miałem cały czas jedynie 30 FPS, co wyglądało dosyć dziwnie jak na tak starą grę. W kilku cutscenkach obraz wyglądał na zniekształcony i myślałem, że to jakaś cenzura w momentach gore, ale zapewne nie o to chodziło. Poprzedni właściciel zainstalował już Proton 7 i 8, a także jakąś wersję Experimental. Będę musiał poczytać z czym to się wszystko je i jak tego używać. Dzisiaj zainstalowałem WWE 2K23 i gra się super na 60 FPS po ustawieniu konfiguracji wyszukanej w sieci. Ogólnie jestem bardzo zadowolony i mam zamiar sprawić sobie wkrótce kartę SD na emulatory PSX, PS2 i Switcha (z tego co się zorientowałem, Red Dead Redemption 1 chodzi na Decku najlepiej gdy jest emulowane z wersji na tę właśnie konsolę). Przeczytałem większość stron tego tematu, ale nie wiem jeszcze jaką kartę wybrać. Co do 30 fps w RE musisz wejść w sety gry tam zmienisz klatkarz. 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi