Skocz do zawartości

Steam Deck

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiem tak - deckowy delikatnie jaśniejszy, a tak to bardzo podobne. Jako że switchowy jest zajebisty, to jest to żadna ujma. 

Potwiedzilo się to, że przy 16:9 nie ma opcji że zobaczycie pasy na górze i dole.

Zaraz odpalę BG3 i Tetris Effect z HDRem to pewnie oczy mi wypali. 

IMG_6964.jpeg

• Plusik 1
Opublikowano

Ciekawe porównanie. Nie wiem co jest z tymi wyświetlaczami OLED ale w jednym miejscu SD jest wyraźniejszy a w drugim Switch.

SD (dziwna poświata)

image.jpeg.d045bd5137b7bd772e6623c96a852e8d.jpeg

Switch

image.jpeg.c329604286cd1d169fdc8797fc16f4f4.jpeg

SD (logo CAPCOM jest tu wyraźniejsze)

image.jpeg.3352d003c95adb02b26e7b30c347890f.jpeg

Switch

image.jpeg.08303728281ebe7ee1c7dc2470f1dc86.jpeg

No i jeszcze zauważyłem, że wersja SD chyba miała antyaliasing wyłączony bo straszne ząbkowanie wyszło w porównaniu do Switcha

SD

image.jpeg.474ff0a7211127d1c45b9d381b785397.jpeg

Switch

image.jpeg.7c71c0f5a978fa442eae41018b5dd4de.jpeg

• Minusik 6
Opublikowano
2 minuty temu, tlas napisał:

Czy ty kurwa porównujesz ze zdjęcia xdddd?

Deck ma lepszy ekran i się z tym pogódź.

To po co wrzuciłeś tu swoje zdjęcia skoro niczego nie oddają? Mogłeś napisać, że SD ma lepszy. A jednak wrzuciłeś po coś te screeny.

Opublikowano
24 minuty temu, tlas napisał:

Powiem tak - deckowy delikatnie jaśniejszy, a tak to bardzo podobne. Jako że switchowy jest zajebisty, to jest to żadna ujma. 

Potwiedzilo się to, że przy 16:9 nie ma opcji że zobaczycie pasy na górze i dole.

Zaraz odpalę BG3 i Tetris Effect z HDRem to pewnie oczy mi wypali. 

Dawaj znać jak ten BG3 i Tetris i ogólnie, jak wrażenia z użytkowania + czy 90 Hz ekran sporo zmienia (bo, ze OLED sam w sobie dużo zmienia, to akurat nie ma wątpliwości). 

Opublikowano
2 minuty temu, Czoperrr napisał:

To jest emulator switcha czy natywna wersja?

Natywna

3 minuty temu, GearsUp napisał:

No to akurat oczywiste, oba OLEDY. <facepalm>

To sobie porównaj kretynie ekran Switcha OLED i Vity. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, MatekDM napisał:

Dawaj znać jak ten BG3 i Tetris i ogólnie, jak wrażenia z użytkowania + czy 90 Hz ekran sporo zmienia (bo, ze OLED sam w sobie dużo zmienia, to akurat nie ma wątpliwości). 

HDR w tetrisie na ten moment nie wyświetla się jako opcja także może spatchuja xD

pc gaming xD

Edytowane przez tlas
Opublikowano

Kurde, ale co tu porównywać xD Kosztuje to gówienko niecałe 3 000, czyli tyle co gpu ze średniej półki. Jak komuś zależy na wydajności, ładnych kolorach i pięknym obrazie to kupuje monitor 4k i pc za 12 000. To nie jest jakiś luksusowy sprzęt dla hardkorowych graczy, tylko pierdółka do indyków. Fajnie, że wsadzili tu OLEDa i całkiem wydajne bebechy, ale jakieś głębsze porównywania to się tu chyba mijają trochę z celem. 

Opublikowano
1 minutę temu, rafanus2 napisał:

Kurde, ale co tu porównywać xD Kosztuje to gówienko niecałe 3 000, czyli tyle co gpu ze średniej półki. Jak komuś zależy na wydajności, ładnych kolorach i pięknym obrazie to kupuje monitor 4k i pc za 12 000. To nie jest jakiś luksusowy sprzęt dla hardkorowych graczy, tylko pierdółka do indyków. Fajnie, że wsadzili tu OLEDa i całkiem wydajne bebechy, ale jakieś głębsze porównywania to się tu chyba mijają trochę z celem. 

Zgadzam się ale niektórzy z tego OLEDA robią jakiegoś mesjasza więc pora ich sprowadzić na ziemię. :)

• Haha 1
  • beka z typa 2
  • Minusik 4
Opublikowano
5 minutes ago, rafanus2 said:

Wciąż mocniejszy niż tablet Nintendo z 2015 roku za 1600 zł.

Opublikowano

Spokojnie, jako posiadacz wszystkich konsol przenośnych jakie kiedykolwiek miały ekran OLED oraz poprzedniego decka ogrywanego od premiery będą rzetelne i obiektywne porównania Panowie 

Opublikowano
1 minutę temu, Czoperrr napisał:

Wciąż mocniejszy niż tablet Nintendo z 2015 roku za 1600 zł.

1 minutę temu, messer88 napisał:

Niby jest pierdółka ale są osoby co grają na tym w nowe duże tytuły i jakoś sobie z tym ten sprzęt radzi. 

Ja wcale nie mówię, że nie (sam mam zamiar pograć w Days Gone czy Eldena). Nawiązywałem do porównania na górze, że ekran gdzieś jest ciemniejszy/jaśniejszy, coś jest rozmazane itd., to jest za tani sprzęt, żeby wymagać od niego jakiejś niesamowitej "dokładności".