dominalien 263 Opublikowano 27 listopada 2023 Opublikowano 27 listopada 2023 Dysk skopiowany do OLEDa, na pierwszy rzut oka wszystko ok. Niecałe 3h na przegranie ok 400 gb przez zewnętrzny dysk talerzowy po USB3. Mogę zacząć zabawę :-) Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 27 listopada 2023 Opublikowano 27 listopada 2023 2 godziny temu, tlas napisał: macie jakiś pomysł jak zmienić skrót do regulacji jasności? Nic nie musisz zmieniać, naciśnij trzy kropki i lewą gałą reguluj jasność. Cytuj
tlas 440 Opublikowano 27 listopada 2023 Opublikowano 27 listopada 2023 53 minuty temu, Bzduras napisał: Nic nie musisz zmieniać, naciśnij trzy kropki i lewą gałą reguluj jasność. wiem, ale wolałbym szybciej skrótem. No nic, czepiam się na siłę. nadal nie ma HDR w Tetris Effect ;( Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 27 listopada 2023 Opublikowano 27 listopada 2023 Instalował już ktoś Windowsa na tym oledzie? Z tego co widzę Valve pracuje jeszcze nad sterownikami. Chyba się wstrzymam. Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 27 listopada 2023 Opublikowano 27 listopada 2023 5 minut temu, tlas napisał: wiem, ale wolałbym szybciej skrótem. No nic, czepiam się na siłę. Chodziło mi o to, że niewygodnie korzysta Ci się ze skrótu "przytrzymaj Steam i majtaj gałą, żeby zmienić jasność", co nie? No to zamiast przytrzymywania Steam przytrzymaj trzy kropki i majtaj gałą, wyjdzie na to samo. Cytuj
rafanus2 13 Opublikowano 27 listopada 2023 Opublikowano 27 listopada 2023 (edytowane) Dobra, a więc tak: faktycznie to przyciski "stukały", a po zdjęciu obudowy okazało się, że sprężynka spadła z plastiku. Po założeniu sprężynki wszystko jest okej. Dzięki wszystkim za pomoc Edit. To znaczy finał jest taki, że trigger działa elegancko. Edytowane 27 listopada 2023 przez rafanus2 2 1 Cytuj
tlas 440 Opublikowano 27 listopada 2023 Opublikowano 27 listopada 2023 Trigger zawsze działała na tym forum jak należy gdy poruszany jest temat decka Cytuj
rafanus2 13 Opublikowano 27 listopada 2023 Opublikowano 27 listopada 2023 A generalnie nie wiem czy to powszechna wiedzą czy nie, ale jak przytrzymacie przycisk steam to wyskakuje wam spis skrótów. Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 27 listopada 2023 Opublikowano 27 listopada 2023 55 minutes ago, rafanus2 said: Dobra, a więc tak: faktycznie to przyciski "stukały", a po zdjęciu obudowy okazało się, że sprężynka spadła z plastiku. Po założeniu sprężynki wszystko jest okej. Dzięki wszystkim za pomoc Edit. To znaczy finał jest taki, że trigger działa elegancko. No i elegancko. Szacunek dla Valve za umożliwienie użytkownikowi naprawy swojego sprzętu. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 27 listopada 2023 Opublikowano 27 listopada 2023 Dobrze rozumiem, że aby zagrać w tytuły z GOG i Epic muszę zainstalować Heroic launcher, dodać go jako grę spoza Steam i to wszystko? Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 27 listopada 2023 Opublikowano 27 listopada 2023 Tak, do innych launcherów niż te dwa wymienione wklep w google NonSteamLaunchers i ściągnij sobie na Decka, odpal, wybierz co tam chcesz i gitara. Dzisiaj ściągnąłem sobie EA App żeby chwycić NFS HP i MW, które kurzą mi się w tej bibliotece od lat i jest petarda na deczku 1 Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 27 listopada 2023 Opublikowano 27 listopada 2023 (edytowane) Tak. Możesz tez heroica dodać do steam i go odpalać jako launcher ze wszystkimi grami w bibliotece. Jest jeszcze opcja instalacji samych launcherow (GoG, Epic i inne) i dodać je do steama jako osobne launchery. edit: Bzduras już napisał o tej drugiej opcji:) Edytowane 27 listopada 2023 przez LiŚciu 1 1 1 Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 27 listopada 2023 Opublikowano 27 listopada 2023 Ok, zainstalowałem, sprawdziłem na szybko Darkest Dungeon z GOG i działa pięknie, oprócz z lekka popsutego sterowania, ale to też spróbuję ogarnąć. Cytuj
Ins 5 756 Opublikowano 27 listopada 2023 Opublikowano 27 listopada 2023 Ktoś wie jakiej prędkości są dyski w wersjach OLEDowych? Cytuj
Ukukuki 6 991 Opublikowano 27 listopada 2023 Opublikowano 27 listopada 2023 5 minut temu, Ins napisał: Ktoś wie jakiej prędkości są dyski w wersjach OLEDowych? Nie wiem ale nie ma to znaczenia zbytnio, wkładając najszybsze dostępne dyski na rynku nie wpływa to na ładowanie gierek. 1 Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 27 listopada 2023 Opublikowano 27 listopada 2023 @Czoperrr jak ten case od jsaux? 1 1 Cytuj
tlas 440 Opublikowano 27 listopada 2023 Opublikowano 27 listopada 2023 macie może namiary na jakiś pokrowiec, który ma odsłonięte wejście port usb-c? Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 27 listopada 2023 Opublikowano 27 listopada 2023 1 minutę temu, tlas napisał: macie może namiary na jakiś pokrowiec, który ma odsłonięte wejście port usb-c? Niestety nie, ale na serio Wy tak z tymi pokrowcami, foliami, case'ami? Przecież te od Valve są wystarczające. Chyba nie biegacie z tym Deckiem po przejściu dla pieszych, albo po plaży? xD Cytuj
tlas 440 Opublikowano 27 listopada 2023 Opublikowano 27 listopada 2023 Odnośnie HDRu w Tetrisie: Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 27 listopada 2023 Opublikowano 27 listopada 2023 Coś dla fanów DOSa https://dosdeck.com/ Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 13 hours ago, LiŚciu said: @Czoperrr jak ten case od jsaux? Guma bardzo solidny, jakościowo dobry i trzyma się nieźle, ale trochę utrudnia dostęp do RB i LB a także jest za ciasny do pokrowca, da się zamknąć ale na siłę. No i ma kickstand, który umożliwia postawienie sprzętu na biurku. Wczoraj całe popołudnie i wieczór zajęło mi ogarnianie gierek, a później zamiast grać to bawiłem się różnymi ustawieniami i Emudeckiem. Ostatecznie pograłem chwilę w Zeldę BotW i starego Silenta z PSX Co do emulacji Switcha, nie odpalają mi gry z poziomu Steama, jest czarny ekran albo błąd. Działają natomiast bezpośrednio z Yuzu albo z EmulationStation, nie wiem w czym tkwi problem. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 Jak ktoś jeszcze chce porównań matte vs glossy w OLED od 8:31 1 Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 Wczoraj cały wieczór grania w Half Life 2: Episode 1. Najwyższe ustawienia, 90 FPS, 6.5 godziny baterii. Coś pięknego. Cytuj
dominalien 263 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 No dobra, ja też pograłem i mam słowa. Przegranie partycji home ze starego na nowy w 100% działa i wszystko jest OK. Jak pisałem wcześniej, skopiowanie 400GB trwało ok. 3h przy pomocy dysku usb3 starego typu. Poza większą energooszczędnością ekran mi nie robi nic. Oczywiście widzę, że kolory i widzę, że czernie, ale nie ma to żadnego znaczenia. Czernie tak naprawdę widać dopiero jak jest wokoło ciemnawo, rzadko tak gram a nawet jeśli to nie omdlewam od widoku światła przenikającego przez ciemne piksele. Podobnie z kolorami, nawet wolę trochę mniej nasycone. Do tego Wiedźmin 3 ma zjebany HDR, wszystko jest bez kontrastu i szare. Jak zwiększam jasność to się robi znacząco lepiej, ale nigdy nie gram na wysokiej jasności, komfortowe dla mnie jest ok. 1/3 a w takiej grać nie ma po co. W grze nie da się HDR wyłączyć, a te dwa suwaczki które są nic nie robią. Muszę poszperać czy jest jakieś ustawienie w jakimś pliku żeby to wyłączyć. Na LCD wszystko było ok. Haptyka touchpadów inna, w szczególności jak skroluję lewym touchpadem w trybie desktop to uderzenia są ostrzejsze i mniej przyjemne. Będę musiał pobawić się ustawieniami, ale w poprzednim modelu nie musiałem. Reszta zmian zdecydowanie na plus, przede wszystkim szok jaki cichy się zrobił, w Control podczas ładowania nawet z ograniczeniem na 12W wiatrak ciągle słyszalnie przyspieszał i zwalniał, tu cichutko i przyjemnie. Oczywiście będę od teraz grał na OLEDzie, ale nie każda zmiana jest na +. Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 Jak ktoś jeszcze nie grał to polecam Rollerdrome, idealna gra pod decka i kosztuje kilka złotych Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi