Daffy 10 576 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 Widzę że po 3.20 to wezmę zamiast harnasia Cytuj
Soban 4 057 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 jestem pozytywnie zaskoczony jakoscia emulacji switcha, bo myslalem, ze bedzie gruz a tu w mario wonder se pykam w stabilnych 60fps, w 3d world i metroid dread tez solidny performance. Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 22 minuty temu, Czoperrr napisał: Jak ktoś jeszcze nie grał to polecam Rollerdrome, idealna gra pod decka i kosztuje kilka złotych Ale jak? Ja widzę 44,22 zł. Hę? Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 Just now, Kris77 said: Ale jak? Ja widzę 44,22 zł. Hę? ja brałem na kinguin 1 Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 Ja z bazarku lowcygier 5 minut temu, Soban napisał: jestem pozytywnie zaskoczony jakoscia emulacji switcha, bo myslalem, ze bedzie gruz a tu w mario wonder se pykam w stabilnych 60fps, w 3d world i metroid dread tez solidny performance. Zależy od gry, advance wars, spinoff bayo czy Mario rpg też chodzą solidnie, ale takie totk czy bayo3 już dropią, Metroid Remaster przy wchodzeniu do nowych obszarów też dropil niemiłosiernie 1 Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 6 minutes ago, Daffy said: Ja z bazarku lowcygier Zależy od gry, advance wars, spinoff bayo czy Mario rpg też chodzą solidnie, ale takie totk czy bayo3 już dropią, Metroid Remaster przy wchodzeniu do nowych obszarów też dropil niemiłosiernie Wczoraj grałem w BotW i działa bardzo spoko, ale lepiej w trybie handheld niż docked. W docked musiałem obniżyć rozdziałke poniżej 1x ale i tak wygląda znośnie. Działają wam gry ze Switcha normalnie z poziomu Steam? Pisałem wyżej, że mam czarny ekran albo błąd, a przez emulation station albo bezpośrednio w Yuzu działają. Mam problem tylko z grami ze SWitch, wszystkie inne działają normalnie z poziomu Steam. Cytuj
Soban 4 057 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 mario wonder dropilo mocno, ale minuta w google i kolejna na wrzucenie patcha stabilizujacego przez ftp na decka naprawilo wszystko. Gdzies czytalem, ze dropy w emu switcha to nie wina bebechow decka, a problemow emu z zapychaniem pamieci podrecznej. mi gry emulowane przez yuzu dzialaja normalnie z poziomu nakladki stemowej, dodalem je rom managerem z emu decka. Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 9 minutes ago, Soban said: mario wonder dropilo mocno, ale minuta w google i kolejna na wrzucenie patcha stabilizujacego przez ftp na decka naprawilo wszystko. Gdzies czytalem, ze dropy w emu switcha to nie wina bebechow decka, a problemow emu z zapychaniem pamieci podrecznej. mi gry emulowane przez yuzu dzialaja normalnie z poziomu nakladki stemowej, dodalem je rom managerem z emu decka. Też tak dodawałem jak wszystkie inne gry i tylko Switch nie działa, ale to niewielki problem. Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 Mi działa wszystko git, każdą grę mogę odpalać osobno. Czoperrr a masz zainstalowany yuzu i ryunx? Może te gry bezpośrednio z menu chcą się uruchomić przez emulator którego nie zainstalowałeś Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 Just now, Daffy said: Mi działa wszystko git, każdą grę mogę odpalać osobno. Czoperrr a masz zainstalowany yuzu i ryunx? Może te gry bezpośrednio z menu chcą się uruchomić przez emulator którego nie zainstalowałeś Najpierw Yuzu, potem oba, teraz znowu mam tylko Yuzu. Wywala mi błąd z Yuzu. Cytuj
Ins 5 756 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 No i chuj. Steam Deck OLED 512GB zamówiony. Dwa miesiące temu kupiłem wersję LCD. Jak za kolejne 2 miesiące wyjadą z jakimś Steam Deck OLED Pro to pojadę i osobiście Gejbowi ryj obije. No nic, byle wysyłka teraz sprawnie poszła 3 2 Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 Trzeba nakarmić Deczka. 2 Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 Żona teraz gra w Tomb Raider (2012). Wiem, że to stara gra ale nadal wygląda bardzo dobrze i działa w 90 FPS. Trochę głośno chodził, więc zmieniłem do 60 i TDP na 9. Cytuj
dominalien 263 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 2013, NIE KOMPROMITUJ SIĘ. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 Z Tomb Raiderami to ja czekam na remaster 1-3. Idealne pod urzadzenia przenosne. Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 Lepiej odpalić na Duckstation z podciągniętą grafą i retroachievements. Cytuj
tlas 440 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 (edytowane) Odpaliłem stary save z Cyberpunka. Jak to się pięknie prezentuje na oledzie. Chyba trzeba będzie wrócić i skończyć. Tylko niestety HDR nie działa, opcja jest dostępna ale kolory są zepsute niestety. Może w wersji Steam działa, ja mam gog. Edytowane 28 listopada 2023 przez tlas 1 Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 4 godziny temu, Czoperrr napisał: Lepiej odpalić na Duckstation z podciągniętą grafą i retroachievements. Chyba nie zrozumiales co napisalem. Wychodzi remaster, bedzie lepsza grafa i beda achievementy bez zabawy w emulacje. Cena lekko ponad 100 ale to 3 gierki wiec jak nic nie popsują to elegancko. Pytanie jak sterowanie. https://store.steampowered.com/app/2478970/Tomb_Raider_IIII_Remastered/ Nie wydaje mi sie ze Duckstation az tyle podciaga te starocie. Tzn do tej pory nie widzialem az takiego skoku jakosci Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 Widziałem ten remaster ale dla mnie wygląda to słabo. Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 Skonfigurowałem sobie xCloud według poradnika MS: Xbox Cloud Gaming in Microsoft Edge with Steam Deck - Microsoft Support Zadziwiająco dobrze to działa nawet na moim słabym necie 2.4GHZ, na telefonie były problemy. 1 Cytuj
tlas 440 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 Ja wczoraj pobawiłem się streamingiem z mojej Ski i coś tam działa, ale laga czuć mimo że net dobry ;/. Jeszcze potestuję, bo nie ukrywam że wolę grać we wszystko na przenośnym sprzęcie i z chęcią bym w ten sposób ograł AW2. Cytuj
rafanus2 13 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 Wczoraj próbowałem odpalić Titanfall i nie szło przez game mode (ea nie chciało się odpalić), więc przeszedłem do pulpitu i tam jakoś się zalogowałem. Chciałem wrócić do trybu gm i ekran się zaciął, zaczęły po nim latać zielone kreski i musiałem dosyć długo przytrzymać przycisk włączenia/wyłączenia. Czy to normalne, że deck czasem się zacina przy przełączaniu trybów, albo czy częste przechodzenie do pulpitu jakoś szkodzi temu urządzeniu? Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 8 minutes ago, rafanus2 said: Wczoraj próbowałem odpalić Titanfall i nie szło przez game mode (ea nie chciało się odpalić), więc przeszedłem do pulpitu i tam jakoś się zalogowałem. Chciałem wrócić do trybu gm i ekran się zaciął, zaczęły po nim latać zielone kreski i musiałem dosyć długo przytrzymać przycisk włączenia/wyłączenia. Czy to normalne, że deck czasem się zacina przy przełączaniu trybów, albo czy częste przechodzenie do pulpitu jakoś szkodzi temu urządzeniu? Dzisiaj własnie po przejśćiu do trybu gaming cały ekran miałem w zielonych/żółtych pasach i musiałem zrobić hard reset. Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 Niestety czasem chwyci zwieche, choć i tak to niebo a ziemia z tym co było 1,5 roku temu, mimo wszystko dalej os ma dziury Cytuj
rafanus2 13 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 Jasne, kumam. A macie jakieś skróty klawiszowe, żeby zresetować/wyłączyć decka jakby następnym razem przytrzymanie wyłączenia nie zadziałało? Np. przycisk wyłączenia i przycisk ściszania czy coś takiego? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi