Bzduras 12 532 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 Nie, długie przytrzymanie przycisku power (do momentu, w którym dioda led zaświeci jaśniej i zgaśnie) to jest odcięcie Deckowi prądu i nic więcej nie zrobisz. Bo i jak zrobić coś więcej niż odpowiednik wyciągnięcia wtyczki zasilającej z kontaktu? 1 Cytuj
rafanus2 13 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 2 minuty temu, Bzduras napisał: Nie, długie przytrzymanie przycisku power (do momentu, w którym dioda led zaświeci jaśniej i zgaśnie) to jest odcięcie Deckowi prądu i nic więcej nie zrobisz. Bo i jak zrobić coś więcej niż odpowiednik wyciągnięcia wtyczki zasilającej z kontaktu? Okej, dzięki. Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 W tym przypadku nic innego nie pomoże ale jeszcze dwa skróty podrzucę przy włączaniu decka: Power + plus z głośności = wbijamy do biosu Power + (...) = wbijamy do trybu gdzie możemy załadować wcześniejszy soft jak obecny nam się zyebal 1 1 Cytuj
falcon87pl 123 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 (edytowane) W dniu 27.11.2023 o 18:55, rafanus2 napisał: Dobra, a więc tak: faktycznie to przyciski "stukały", a po zdjęciu obudowy okazało się, że sprężynka spadła z plastiku. Po założeniu sprężynki wszystko jest okej. Dzięki wszystkim za pomoc Edit. To znaczy finał jest taki, że trigger działa elegancko. W końcu dotarł mój Oledzik i też prawy trigger cichutko skrzypi metalicznie. Czyli wystarczy zdjąć obudowę i poprawić sprężynkę? Czy większe rozkręcanie? Jeżeli tak, to mi się nie chce edit: Już jest ok, może kwestia tego, że SD był zimny po transporcie. Zobaczymy. Edytowane 29 listopada 2023 przez falcon87pl Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 Wczoraj w nocy pograłem w RE4 Remake i jestem zdziwiony jak to dobrze chodzi (i wygląda). Ustawienia deafaultowe. Minus taki, że głośno chodzi wiatrak, ale da się grać. Cytuj
Boomcio 4 065 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 Dlaczego miało by dobrze nie chodzić, masz najnowocześniejszy, najnowszy model najlepszego dostępnego na rynku sprzętu w przedziale cenowym ok 2K 1 2 Cytuj
dominalien 263 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 19 godzin temu, tlas napisał: Odpaliłem stary save z Cyberpunka. Jak to się pięknie prezentuje na oledzie. Chyba trzeba będzie wrócić i skończyć. Tylko niestety HDR nie działa, opcja jest dostępna ale kolory są zepsute niestety. Może w wersji Steam działa, ja mam gog. Mój wiedźmin 3 co w nim nie działa hdr też jest z gog. Poszukałem i tak to właśnie jest. Może poprawią (Heroic albo Valve). Cytuj
rafanus2 13 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 (edytowane) 33 minuty temu, falcon87pl napisał: W końcu dotarł mój Oledzik i też prawy trigger cichutko skrzypi metalicznie. Czyli wystarczy zdjąć obudowę i poprawić sprężynkę? Czy większe rozkręcanie? Jeżeli tak, to mi się nie chce Tak, zdejmujesz obudowę i trigger siedzi na jednej dużej sprężynie, a obok niego jest wsadzona wzdłuż mała sprężynka, która domyślnie zamocowana jest na dwóch bolcach. U mnie sprężynka zeszła z jednego bolca, przez co dociskając trigger, zgniatał on sprężynkę. Trzeba z powrotem założyć sprężynkę na bolec. Zajęto mi to w sumie 10 minut. Edit. Tylko przygotuje sobie jakieś małe narzędzie, bo sprężynka jest niewielka i ciasno umiejscowiona. Edytowane 29 listopada 2023 przez rafanus2 1 Cytuj
rafanus2 13 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 A polecilibyście jakąś strategię, którą można ograć na decku? Ostatnio grałem w ten typ gier jakoś 10 lat temu (Kozacy 3), więc fajnie jakby na start nie była jakoś strasznie rozbudowana. Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 (edytowane) Xcom 2 civilization6 Songs of conquest (podróba herosów) Homm3 Seria Age of Wonders Wargroove 1 i 2 (podróba advance wars) Edytowane 29 listopada 2023 przez Daffy 2 Cytuj
falcon87pl 123 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 3 godziny temu, rafanus2 napisał: Tak, zdejmujesz obudowę i trigger siedzi na jednej dużej sprężynie, a obok niego jest wsadzona wzdłuż mała sprężynka, która domyślnie zamocowana jest na dwóch bolcach. U mnie sprężynka zeszła z jednego bolca, przez co dociskając trigger, zgniatał on sprężynkę. Trzeba z powrotem założyć sprężynkę na bolec. Zajęto mi to w sumie 10 minut. Edit. Tylko przygotuje sobie jakieś małe narzędzie, bo sprężynka jest niewielka i ciasno umiejscowiona. Dzięki za szczegółowe info. Już zrobiłem edit: „Już jest ok, może kwestia tego, że SD był zimny po transporcie. Zobaczymy. ” Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 3 godziny temu, Daffy napisał: Xcom 2 civilization6 Songs of conquest (podróba herosów) Homm3 Seria Age of Wonders Wargroove 1 i 2 (podróba advance wars) Advance Wars na emu 1 Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 43 minuty temu, maciucha napisał: Advance Wars na emu I na emu GBA i swicha fajnie chodzi Jeszcze jak ktoś chce grać myszka + klawiatura to już ma całkiem pole do popisu że strategiami, w poprzednim poście starałem się wymienić te co spoko da się grać przenośnie Cytuj
tlas 440 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 HDR w Tetris Effect działa po wpisaniu tej komendy we właściwościach: Cytat SteamDeck=0 %command% -d3d12 powiem tak - nie da się opisać jak to pięknie teraz wygląda 1 Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 Ehhh nie kuś bo już mam na switchu Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 Co tam u was dzisiaj na tapecie? 1 1 Cytuj
tlas 440 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 Dzisiaj na tapecie ustawianie decky loadera. Naściągałem 1000 wtyczek zaraz coś się wysypie <ok> 1 Cytuj
Ukukuki 6 991 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 Cały dzień gierki pobieram xd skurczybyk ma teraz mocną baterię. Mam jeszcze powerbank 65W 25000 mAh więc będzie niezły zestaw na wyjazdy. Różnicy w wadze szczerze mówiąc jakoś nie czuje, jest marginalna dla mnie. Za to wifi zdecydowanie lepiej i szybciej działa. Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 30 listopada 2023 Opublikowano 30 listopada 2023 Fajnie było ale coś zaczęło mi mulić i RE4 działa w 15 FPS, wieczorem grałem normalnie. Deck podłączony do zasilania, nie zmieniałem ustawień TDP. Restarty nie pomagają. Edit: dziwna sprawa, odłączyłem kabel, zrestartowałem i działa normalnie. Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 30 listopada 2023 Opublikowano 30 listopada 2023 43 minuty temu, Czoperrr napisał: Fajnie było ale coś zaczęło mi mulić i RE4 działa w 15 FPS, wieczorem grałem normalnie. Deck podłączony do zasilania, nie zmieniałem ustawień TDP. Restarty nie pomagają. Edit: dziwna sprawa, odłączyłem kabel, zrestartowałem i działa normalnie. Przy mojej 1.5 rocznej przygodzie z tym sprzętem parę razy już mi się taka sytuacja zdarzyła, że nagle gra z dupy zamula, a po resecie konsoli jest git. Nawet gdzieś czytałem że jak ktoś bawi się w ustawienia grafiki wewnątrz gry to po zmianie lepiej wyłączyć i włączyć grę zamiast grać z marszu. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 30 listopada 2023 Opublikowano 30 listopada 2023 Może to ten bug związany ze zmniejszeniem taktowania GPU. Dużo o tym trąbią na Reddicie. Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 30 listopada 2023 Opublikowano 30 listopada 2023 Teraz, Bigby napisał: Może to ten bug związany ze zmniejszeniem taktowania GPU. Dużo o tym trąbią na Reddicie. Oni go jakiś czas temu ogarnęli aktualizacją softu ale jak czytam na Reddit i na steamie komentarze pod aktualizacjami to znowu powrócił niedawno xddd Tak samo chyba dwa miesiące ogarniali błąd że czasem z dupy głośniki robią się cichsze i tylko reset pomaga, ale ostatnio tego nie mam więc chyba już naprawione Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 30 listopada 2023 Opublikowano 30 listopada 2023 U mnie od czasu do czasu przy przechodzeniu na tryb Desktop kolorki mocno przyciemnione - tak z 20% jasności. Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 30 listopada 2023 Opublikowano 30 listopada 2023 25 minutes ago, Daffy said: Przy mojej 1.5 rocznej przygodzie z tym sprzętem parę razy już mi się taka sytuacja zdarzyła, że nagle gra z dupy zamula, a po resecie konsoli jest git. Nawet gdzieś czytałem że jak ktoś bawi się w ustawienia grafiki wewnątrz gry to po zmianie lepiej wyłączyć i włączyć grę zamiast grać z marszu. W RE4R nigdy nie zmieniałem ustawień grafiki, jest tak jak było ustawione defaultowo. Reset też nie pomógł, pomogło odpięcie zasilania i całkowite wyłączenie z trybu desktop. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi