Bzduras 12 532 Opublikowano 3 kwietnia Opublikowano 3 kwietnia Game Pass (usługa abonamentowa firmy zewnętrznej) na Steamie mógłby działać tak jak EA Play (usługa abonamentowa firmy zewnętrznej) na Steamie: jeśli gra jest na Steamie i jest w abonamencie to masz do niej dostęp, jeśli gry nie ma na Steamie i jest w abonamencie to musisz otworzyć aplikację zewnętrzną (w tym wypadku Xbox/EA App). To nie ma nic wspólnego z obsługą Linuxa czy robieniem dodatkowo jakichś specjalnych wersji już istniejących tytułów. Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 3 kwietnia Opublikowano 3 kwietnia @Homelander ktoś może mieć wykupiony GP na konsoli i nie mieć PC, ale posiada SD - jeśli już szukamy dziury w całym. Nie muszą mieć osobnej aplikacji po linuxa do tego. Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 3 kwietnia Opublikowano 3 kwietnia 11 minut temu, Homelander napisał: No ale w takim wypadku po co Gamepass na Steamie? Jaki cel miałby MS? Kto, poza Steamdeckowcam, ma możliwość odpalenia Steama, ale nie Gamepassa w Windowsie? Promil promila graczy pecetowych? No bo chyba nie ma zbyt wielu graczy grających na stacjonarnych pecetach na Linuxie Czym innym jest kupno gry, która ma w wymaganiach Windows i ani słowa o Linuxie, a czym innym apka natywna na Linuxa, gdzie gry musiałby siłą rzeczy na tym Linuxie działać Tyle, że ludzie ciągle wolą grę kupić, aby mieć na steam, niż na innych platformach, acziwy, społeczność itp. Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 3 kwietnia Opublikowano 3 kwietnia 1 minute ago, Moldar said: Tyle, że ludzie ciągle wolą grę kupić, aby mieć na steam, niż na innych platformach, acziwy, społeczność itp. No to przecież gry od MS na Steam są. Możesz kupić. Sam kupiłem Halo MCC i na Decku działa idealnie Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 3 kwietnia Opublikowano 3 kwietnia No to mógłbyś mieć w abo. Imo problemem jest głównie hajs, więc kwestia dogadania się i tyle. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 3 kwietnia Opublikowano 3 kwietnia Ktos oplaca w ogole EA Play i gra Steam? Jak przestaje sie plaic to gry znikaja z bilbioteki czy zostaja w logu z informacja ile czasu spedzilismy grajac i przy probie uruchomienia prosi o zakup? Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 3 kwietnia Opublikowano 3 kwietnia 6 godzin temu, drozdu7 napisał: Wchodzenie na ten sklep to jest zło już narzucałem tyle gier do listy życzeń że szok. Musiałem kupić sobie Dying Light żeby zobaczyć jak śmiga Nic nie mów. Od momentu kupna OLEDa wleciało mi na konto około 40 nowych gier. Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 3 kwietnia Opublikowano 3 kwietnia Ja też wpadłem w tę manię, chociaż bardzo mocno staram się powstrzymywać. Ale i tak moja biblioteka steamowa liczy w cholerę tytułów na setki godzin grania. Tyle dobrego, że te gry faktycznie przechodzę Cytuj
Chewie 153 Opublikowano 4 kwietnia Opublikowano 4 kwietnia 22 godziny temu, Bzduras napisał: Game Pass (usługa abonamentowa firmy zewnętrznej) na Steamie mógłby działać tak jak EA Play (usługa abonamentowa firmy zewnętrznej) na Steamie: jeśli gra jest na Steamie i jest w abonamencie to masz do niej dostęp, jeśli gry nie ma na Steamie i jest w abonamencie to musisz otworzyć aplikację zewnętrzną (w tym wypadku Xbox/EA App). To nie ma nic wspólnego z obsługą Linuxa czy robieniem dodatkowo jakichś specjalnych wersji już istniejących tytułów. W takim razie apka xboxa działa na rogu, który jest na windowsie? W sumie to by był spory argument przeciwko steam deckowi Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 4 kwietnia Opublikowano 4 kwietnia ROG byl reklamowany z logiem GamePassa Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 4 kwietnia Opublikowano 4 kwietnia Tak, bez problemów. ROG ma Windę i działa to jak Winda, tylko mobilnie. Cytuj
Ukukuki 6 991 Opublikowano 4 kwietnia Opublikowano 4 kwietnia Do Roga dostaje się 3 miesiąca gamepassa za darmo. 1 Cytuj
drozdu7 2 792 Opublikowano 4 kwietnia Opublikowano 4 kwietnia Emudeck <3 jakie to piękne, nawet pomimo że citre wyebali chyba 1 Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 4 kwietnia Opublikowano 4 kwietnia https://gamingmode.pl/lepsza-wydajnosc-horizon-forbidden-west-na-steam-decku/ Po ostatnim patchu i na protonie ge 9-2 wzrost wydajności względem tego co wcześniej o jakieś 20-30% Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 4 kwietnia Opublikowano 4 kwietnia Szczerze powiem, że ja nawet tego emudecka nie instalowałem. Zwyczajnie nie mam po co. Retrogierki mam na Switchu, do ery PS1/PS2 nie chce mi się wracać, więc w moim przypadku sztuka dla sztuki 1 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 4 kwietnia Opublikowano 4 kwietnia Dla mnie deck to głównie przenośne ps2. Fantastycznie uniwersalny sprzęt 1 Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 4 kwietnia Opublikowano 4 kwietnia Przecież emudeck i deck to praktycznie all in one hand jeśli chodzi o historię gamingu - od starych sprzętów, Amigę, c64, PSX, PS2, nawet czasem PS3, dreamcasta, maszyny arcade po całą gamę wszystkich urządzeń Nintendo. Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 4 kwietnia Opublikowano 4 kwietnia Just now, Daffy said: Przecież emudeck i deck to praktycznie all in one hand jeśli chodzi o historię gamingu - od starych sprzętów, Amigę, c64, PSX, PS2, nawet czasem PS3, dreamcasta, maszyny arcade po całą gamę wszystkich urządzeń Nintendo. No ja wiem. Tylko po co mi w tę historię gamingu grać skoro ją znam. Najważniejsze tytuły albo ograłem, albo chociaż grałem. Te co do których mam sentyment i chciałbym do nich wracać mam na Switchu. Nie bardzo rozumiem skąd clown Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 4 kwietnia Opublikowano 4 kwietnia No nie ma się co klalnować, tylko grać 1 Cytuj
drozdu7 2 792 Opublikowano 5 kwietnia Opublikowano 5 kwietnia 6 godzin temu, Homelander napisał: No ja wiem. Tylko po co mi w tę historię gamingu grać skoro ją znam. Najważniejsze tytuły albo ograłem, albo chociaż grałem. Te co do których mam sentyment i chciałbym do nich wracać mam na Switchu. Nie bardzo rozumiem skąd clown No dobra ale co to ma za znaczenie że Ty w coś grałeś albo że wolisz coś na Switchu? Ten EmuDeck jest zajebisty i to jest fakt 1 1 Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 5 kwietnia Opublikowano 5 kwietnia 38 minutes ago, drozdu7 said: No dobra ale co to ma za znaczenie że Ty w coś grałeś albo że wolisz coś na Switchu? Ten EmuDeck jest zajebisty i to jest fakt Nie przecze. Odpisałem Kobikowi i tyle Cytuj
Meanthord 325 Opublikowano 5 kwietnia Opublikowano 5 kwietnia (edytowane) Buckshoot Roulette - premiera była wczoraj, działa bez problemu na decku, fantastyczna gra o blefowaniu i hazardzie, trzymająca w napięciu do ostatniego momentu, ale to jest dobre . Edytowane 5 kwietnia przez Meanthord 1 Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 5 kwietnia Opublikowano 5 kwietnia I jeszcze w cenie tańszej niż kraftowe piwko Kupione Cytuj
drozdu7 2 792 Opublikowano 5 kwietnia Opublikowano 5 kwietnia Też wziąłem ale póki co jestem pochłonięty przez Inscryption Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi