Daffy 10 576 Opublikowano 9 kwietnia Opublikowano 9 kwietnia Odpal z poziomu emudecka na pulpicie steam ROM manager to ci wszystko też doda osobno do zakładki spoza steam Jeszcze ogarnij decky loadera by móc wgrywać różne pluginy bo tam jest min. fajny plugin do ręcznego zmieniania okładek gierek Cytuj
drozdu7 2 792 Opublikowano 9 kwietnia Opublikowano 9 kwietnia Dobra już mam ;)) nawigowanie w tym Linuxie mnie miażdży póki co heh Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 9 kwietnia Opublikowano 9 kwietnia Da się jakoś wyłączyć haptyke w touchpadach w trybie desktop? Za głośne to jest i przeszkadza mi w nocy przy scrollowaniu. Cytuj
EpicElliot 4 Opublikowano 9 kwietnia Opublikowano 9 kwietnia Da się, mam nadzieję, że pomogłem. 1 Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 10 kwietnia Opublikowano 10 kwietnia Ktos z was testowal emu XBOX OG? Ma to sens na SD czy za slaby? To moze byc najwygodniejsza opcja ograc Jet Set Radio Future. Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 10 kwietnia Opublikowano 10 kwietnia Nie bawiłem się tym ale co do gry to na YT pełno filmików że ślicznie śmiga 1 Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 10 kwietnia Opublikowano 10 kwietnia 8 hours ago, EpicElliot said: Da się, mam nadzieję, że pomogłem. No nie pomogłeś. Steam Haptics da się wyłączyć w trybie gamingowym, ale jak wyłączyć wibracje w trybie desktop nie jest jasne, w opcjach KDE nie znalazłem. Cytuj
dominalien 263 Opublikowano 10 kwietnia Opublikowano 10 kwietnia Ikonka steam w prawym dolnym rogu->Settings->Controller->Desktop Layout: Edit->Edit Layout->Trackpads->Left Trackpad Behavior: trybik->Haptics->Haptic Intensity: Low albo Off. Cytuj
EpicElliot 4 Opublikowano 10 kwietnia Opublikowano 10 kwietnia 1 godzinę temu, Czoperrr napisał: No nie pomogłeś. Steam Haptics da się wyłączyć w trybie gamingowym, ale jak wyłączyć wibracje w trybie desktop nie jest jasne, w opcjach KDE nie znalazłem. Pewnie dlatego, że takie rzeczy ustawia się w opcjach kontrolera gdzie masz schemat do Pulpitu i Gier. Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 10 kwietnia Opublikowano 10 kwietnia 1 hour ago, dominalien said: Ikonka steam w prawym dolnym rogu->Settings->Controller->Desktop Layout: Edit->Edit Layout->Trackpads->Left Trackpad Behavior: trybik->Haptics->Haptic Intensity: Low albo Off. Okej, ale to też się ustawia już w trybie Gaming Mode, a po prostu szukałem takich opcji w trybie desktop. Sprawdzę ten sposób. Cytuj
bisoner 101 Opublikowano 16 kwietnia Opublikowano 16 kwietnia Farcik niezly z allegro. Udalo mi sie kupic Steamdeck z allegro za 899zl w zestawie ze stacja dokujaca i pokrowcem. Sprzedawca pisal, ze niby 64gb a w srodku 512gb. Teraz pytanie. Czy cos sie zmienilo w temacie windows? Chodzi mi o kontrole wiatrakow, tdp? Jest jakies fajne oprogramowanie? Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 17 kwietnia Opublikowano 17 kwietnia Jeśli to LCD to nie xd Jeśli OLED to nie ma chyba cały czas driverów. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 17 kwietnia Opublikowano 17 kwietnia Co daje Windows na SD skoro na rynku jest juz ROG i Legion? Ja rozumiem ze kiedys jak ich nie bylo to kusila dodatkowa kompatybilnosc tych kilku gierek ktore na Steam OS nie startowaly ale teraz? Co jest takim deal breakerem ze ludzie nadal chca winde na SD instalowac? Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 17 kwietnia Opublikowano 17 kwietnia Daje możliwość grania w te 3-4 gierki które nie chodzą i jednocześnie dalej większość czasu używasz SD jak SD. Natomiast jak ktoś pod Windowsa to kupuje to jakaś masakra jak już za 1500 widziałem słabszego ROGa który z windą będzie 100x lepiej działać. Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 17 kwietnia Opublikowano 17 kwietnia Godzinę temu, pawelgr5 napisał: Co daje Windows na SD skoro na rynku jest juz ROG i Legion? Ja rozumiem ze kiedys jak ich nie bylo to kusila dodatkowa kompatybilnosc tych kilku gierek ktore na Steam OS nie startowaly ale teraz? Co jest takim deal breakerem ze ludzie nadal chca winde na SD instalowac? Może np. mają już decka i nie chcą wydawać kolejnych 3k na innego handhelda. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 17 kwietnia Opublikowano 17 kwietnia Ok, masz racje, to jest jakis argument. Chociaz osobiscie jak by mi tak na windows zalezalo to bym od razu szedl w ROGa albo Legiona. Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 17 kwietnia Opublikowano 17 kwietnia Widzę pewną wartość dodaną w Windowsie na decku - Game Pass, gierki z Play Anywhere z MS Store (sam mam ich sporo, bo kupując coś na konsoli czasami nawet nieświadomie dostaję po prostu wersję PC w gratisie na ich platformie), zewnętrzne launchery... sam momentami zastanawiałem się czy nie warto się w to pobawić, ale stwierdziłem, że to co mam na Steamie to już ogrom grania, a jak dorzucić do tego kombinowanie z GOG i Epiciem to jednak wolę Windowsa na PC, a SteamOS na deczku. 1 Cytuj
Boomcio 4 065 Opublikowano 17 kwietnia Opublikowano 17 kwietnia Też nosiłem się początkowo z zamiarem instalki Win na SD, ale ilość dobrych tytułów na stimie , gogach i epikach przytłacza, zwłaszcza moje growe zaległości, a do tego jeszcze dochodzi moja ulubiona grupa gier: oceniane na 5, albo 6/10 no i podgrupa - survivale o których nikt nie słyszał. Cytuj
bisoner 101 Opublikowano 18 kwietnia Opublikowano 18 kwietnia Wytrzymałem jeden dzień z Windows. Czas pracy na baterii dramat. Mialem wrazenie, ze Windows wciaga ja nosem. Do tego obsluga, pitolenie sie ustawieniami. Dzieki jednak wrocilem do SteamOs. Juz drugi raz sie odbilem jak od sciany jesli chodzi o Windows na SteamDeck. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 18 kwietnia Opublikowano 18 kwietnia stacje dokującą najlepiej brac od valve, czy jakiś zamiennik tez bedzie ok? Cytuj
Boomcio 4 065 Opublikowano 18 kwietnia Opublikowano 18 kwietnia 23 minuty temu, grzybiarz napisał: stacje dokującą najlepiej brac od valve, czy jakiś zamiennik tez bedzie ok? Będzie ok, ja lecę na takiej jednej i jest legancko. Całkowicie bez różnicy. No, ale parametry tam poczytaj Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 18 kwietnia Opublikowano 18 kwietnia Najważniejsze to Ethernet (często w tanich są takie że max 100mbit wyciągniesz) , USB by było 3.0 i HDMI pod 4k. Spokojnie ale za grosze można ogarnąć tanią i dobrą. Ja mam akurat oryginalną ale w sumie niczym się nie wyróżnia nad innymi. Cytuj
Boomcio 4 065 Opublikowano 18 kwietnia Opublikowano 18 kwietnia Ja mam tą poniżej, ale poza tym, że działa super, to jednak ma pewien dosyć duży, tak bym określił mankament. Ma wzdłuż dolnej krawędzi na przodzie leda wbudowanego i po podłączeniu do prądu świeci zayebiaszczo mocno, a nie da się tego wyłączyć, nawet sklep nie był w stanie tego ustalić :| czy się wgl da i zakleiłem go czarną taśmą izolacyjną Cytuj
messer88 6 480 Opublikowano 18 kwietnia Opublikowano 18 kwietnia 42 minuty temu, Boomcio napisał: Ma wzdłuż dolnej krawędzi na przodzie leda wbudowanego i po podłączeniu do prądu świeci zayebiaszczo mocno a to masz stacje gamingową. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi