Boomcio 4 065 Opublikowano 18 kwietnia Opublikowano 18 kwietnia 9 minut temu, messer88 napisał: a to masz stacje gamingową. Cytuj
dominalien 263 Opublikowano 18 kwietnia Opublikowano 18 kwietnia 42 minuty temu, messer88 napisał: a to masz stacje gamingową. A jest chociaż RGB? Ja mam stacje JSAUX i jest ok, ale do aktualizacji firmwaru potrzebna jest Winda, więc trochę kicha. Z tym 4K bym nie przesadzał, na SD nic w takiej rozdzielczości nie pójdzie, ale pewnie to jest standard teraz. Cytuj
messer88 6 480 Opublikowano 18 kwietnia Opublikowano 18 kwietnia a w sumie ciekawe, taki np songs of conquest by nie poszedł 4k na monitorku? Cytuj
dominalien 263 Opublikowano 18 kwietnia Opublikowano 18 kwietnia Tak na serio to na pewno coś tam pójdzie, ale ja jak gram na tv to raczej w 720p. Cytuj
Boomcio 4 065 Opublikowano 18 kwietnia Opublikowano 18 kwietnia Na tv to średnio to wygląda, monitor za to siada pięknie na SD. Cytuj
Assassins_78 974 Opublikowano 19 kwietnia Opublikowano 19 kwietnia Dziś odebrałem swojego nowego OLEDa po wymianie na nowego (pęknieta obudowa) Próbuje zainstalować emudeck i zonk, albo coś pozmieniali (blokada) albo ja nie umię w to! Na szybko - mam chrome, instaluje emudecka ale nie działa za uja dodawanie skrótów do steamos. Nic się nie dzieje. Zero reakcji na przyciśniecie próby dodania nowego emu i jego skonfigurowanie. Reset do ustawień fabrycznych nic a nic nie daje. A i działa wam automatyczne dodawanie romów i biosu, bo mi to ni chuchu... Pierwszy raz mam czary mary Cytuj
Jukka Sarasti 358 Opublikowano 19 kwietnia Opublikowano 19 kwietnia 16 minut temu, Assassins_78 napisał: Dziś odebrałem swojego nowego OLEDa po wymianie na nowego (pęknieta obudowa) Próbuje zainstalować emudeck i zonk, albo coś pozmieniali (blokada) albo ja nie umię w to! Na szybko - mam chrome, instaluje emudecka ale nie działa za uja dodawanie skrótów do steamos. Nic się nie dzieje. Zero reakcji na przyciśniecie próby dodania nowego emu i jego skonfigurowanie. Reset do ustawień fabrycznych nic a nic nie daje. A i działa wam automatyczne dodawanie romów i biosu, bo mi to ni chuchu... Pierwszy raz mam czary mary Mnie się zawsze zawiesza przy próbie dodania romów do widoku bezpośrednio ze Steam OS, emulatory odpalam w trybie pulpitu. Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 19 kwietnia Opublikowano 19 kwietnia Normalnie SteamROM Manager z Emudecka, parse i dodanie do game mode działa. Coś chyba źle robicie. Cytuj
Assassins_78 974 Opublikowano 19 kwietnia Opublikowano 19 kwietnia parse - nie działa, zero reakcji. Co można robić źle? Dziesiątki razy to robiłem Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 19 kwietnia Opublikowano 19 kwietnia Nie wiem co można robić źle - gdybym wiedział to bym Ci z pewnością powiedział A teraz czas na największego klasyka w dziejach ludzkości operującej na konsolach i pecetach: u mnie działa Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 19 kwietnia Opublikowano 19 kwietnia Emudeck po aktualizacji jest zjebany, ciągle jakieś błędy. U mnie działa już w miarę okej na dzień dzisiejszy ale nie działa wywoływanie klawiatury przez co nie mogę wyszukać niektórych gier. Nie dziwi mnie, że komuś parse nie działa 1 Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 19 kwietnia Opublikowano 19 kwietnia (edytowane) 6 minut temu, Czoperrr napisał: Emudeck po aktualizacji jest zjebany, ciągle jakieś błędy. U mnie działa już w miarę okej na dzień dzisiejszy ale nie działa wywoływanie klawiatury przez co nie mogę wyszukać niektórych gier. Nie dziwi mnie, że komuś parse nie działa A to nie jest tak, żeby wywołać klawiaturę musi być Steam włączony? A EmuDeck i parse go ubija... Nawet jest info o tym. Edytowane 19 kwietnia przez Kris77 1 Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 19 kwietnia Opublikowano 19 kwietnia Rom manager ubija. Sam EmuDeck nie powinien chyba? Dobra lekko pomylilem co chcialem napisac. Cytuj
Assassins_78 974 Opublikowano 19 kwietnia Opublikowano 19 kwietnia 1 godzinę temu, Kris77 napisał: A to nie jest tak, żeby wywołać klawiaturę musi być Steam włączony? A EmuDeck i parse go ubija... Nawet jest info o tym. No nie dokońca, steam odpalony w oknie,a PARSE jak nie działał tak nie działa.. Nie istotne, sprawdzę za parę dni Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 19 kwietnia Opublikowano 19 kwietnia 3 minuty temu, Assassins_78 napisał: No nie dokońca, steam odpalony w oknie,a PARSE jak nie działał tak nie działa.. Nie istotne, sprawdzę za parę dni No skrótu myślowego użyłem, jak się uruchomi Parse z poziomu EmuDecka, to dopiero wtedy Steam jest ubijany. Pojawia się komunikat. Cytuj
Assassins_78 974 Opublikowano 19 kwietnia Opublikowano 19 kwietnia (edytowane) Ziom, jak już opisałem 10tki razy to robiłem Pierwszy raz z takim problemem się spotykam.... NM nie mam ciśnienia, mam co robić z TrimUI Spoiler Edytowane 19 kwietnia przez Assassins_78 1 Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 20 kwietnia Opublikowano 20 kwietnia U mnie z Emudeck jest jeszcze taki problem, że dodaje podwójnie gry z NDS. Nie wiem czemu bo w ustawieniach wybrałem tylko MelonDS - RetroArch a wersję standalone mam nie zainstalowaną i odznaczoną w Parse a mimo to za każdym razem jak zapisuje jakieś zmiany w SteamROM Manager to znowu zamiast 33 gier mam 66 i muszę ręcznie po kolei je usuwać z poziomu Steam, ale później znowu wracają. Drobnostka ale wkurza, w starej wersji Emudeck tego problemu nie miałem. Cytuj
bisoner 101 Opublikowano 24 kwietnia Opublikowano 24 kwietnia (edytowane) U Was tez dlugo mieli to wgrywania gier w Steam Manager? Wrzucilem troche setow gier i zanim okladki posciagal i ogarnal wszystko to masakra. Jest jakis sposob inny na wgrywanie gier? Wrzucam gry do katalogu, odpalam Steam Rom Manager i on juz tam wszystko mieli. Czy przy nastepnym uruchomieniu juz sam wykryje, ktore byly juz dodane? Wykryje tylko nowe? Edytowane 24 kwietnia przez bisoner Cytuj
Michu_M 7 Opublikowano 25 kwietnia Opublikowano 25 kwietnia Od pewnego czasu myślę o zakupie jakiegoś handhelda do emulacji. Rozważam wybór między Steamdeckiem a Anbernikiem RG556. Za SD przemawiają dla mnie możliwości i dostępność a za chińczykiem cena i wygląd (serio SD to wielki czarny kloc). Obejrzałem i przeczytałem kilka tutoriali obu maszynek i Anbernik wydaje mi się przystępniejszy dla takiego laika jak ja. Tym bardziej, że bawiłem się trochę emulacją na androidzie a SD to dla mnie czarna magia. I tu pojawia się moje pytanie: czy faktycznie trzeba mieć doktorat z komputerków aby w pełni wykorzystać możliwości SD? Czy jednak nie jest tak źle i przesadzam? Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 25 kwietnia Opublikowano 25 kwietnia Przecież cała czarna magia emu na decku to ściągnięcie emudecka ze strony emudeck, zainstalowanie tego i koniec XDD. Romy i biosy(do systemów jakie tego wymagają) wrzucasz potem do odpowiednich folderów, które za ciebie stworzy emudeck i gotowe. Okładki i skróty do steam os też za Ciebie zrobi program wbudowany w emudeck. 1 Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 25 kwietnia Opublikowano 25 kwietnia Nie no z emulacja na SD to poradzi sobie absolutnie kazdy. Cytuj
bisoner 101 Opublikowano 25 kwietnia Opublikowano 25 kwietnia Fakt jest taki, ze przewaga tych Anbernicow jest rozmiar. Steamdeck ciezko nazwac do konca przenosnym. Anbernic schowasz do kieszeni wewnatrz kurtki. Na jakies podroze pociagami, dojazdy do pracy ideolo. Za steamdeckiem przemawia to co potrafi a emudeck to jakies jebane mistrzostwo. Instalujesz i dziala. Cytuj
iluck85 2 913 Opublikowano 25 kwietnia Opublikowano 25 kwietnia 3 godziny temu, Michu_M napisał: Od pewnego czasu myślę o zakupie jakiegoś handhelda do emulacji. Rozważam wybór między Steamdeckiem a Anbernikiem RG556. Za SD przemawiają dla mnie możliwości i dostępność a za chińczykiem cena i wygląd (serio SD to wielki czarny kloc). Obejrzałem i przeczytałem kilka tutoriali obu maszynek i Anbernik wydaje mi się przystępniejszy dla takiego laika jak ja. Tym bardziej, że bawiłem się trochę emulacją na androidzie a SD to dla mnie czarna magia. I tu pojawia się moje pytanie: czy faktycznie trzeba mieć doktorat z komputerków aby w pełni wykorzystać możliwości SD? Czy jednak nie jest tak źle i przesadzam? Podstawowe 2 pytania: 1. Co chcesz emulować? Stare konsole czy nowsze. 2. Chcesz grać w domu czy poza domem? Jeżeli stare konsole, to Anbernic ogarnie. Nowsze gorzej i trzeba brać wyższe modele które cenowo zbliża się do ceny SD. W domu to bez różnicy, SD większy ekran- wygodniej. Poza domem wygra Anbernic. Tyle. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 25 kwietnia Opublikowano 25 kwietnia Polecam mieć oba sprzęty A potem i tak grać w literaki na telefonie Cytuj
iluck85 2 913 Opublikowano 25 kwietnia Opublikowano 25 kwietnia To też wyjście, bo ten Anbernic 35xx to koszt jednej gry dzisiaj, a więc właściwie żaden koszt. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi