Opublikowano 28 czerwca 202428 cze Tak, ma też generator klatek i taki Spider-Man śmiga w 60fps - sprawdzałem dzisiaj, działa, jakość obrazu też bardzo spoko.
Opublikowano 29 czerwca 202429 cze Korzysta ktoś z trybu Desktop? Ja w sumie codziennie i od jakiegoś czasu widzę, że "kolory nie przełączają" się czasem z trybu gamingowego przez co nie są takie dobre. Wiecie tak jakby wam ktoś Vibrant decka usuwał przy zmianie trybu. Ktoś tak miał?
Opublikowano 30 czerwca 202430 cze Jako, że korzystałem z jakiejś randomowej karty SD, którą znalazłem w domu postanowiłem kupić coś większego. Stwierdziłem, że 512 starczy, polecają coś takiego. Dobry wybór? Bo mogę oddać i kupić coś innego
Opublikowano 30 czerwca 202430 cze Pytanie z innej beczki: Cyberpunka odpalam z karty SD. Jak ją teraz zmienię i zainstaluję od nowa gry to sejwy mi przepadną?
Opublikowano 2 lipca 20242 lip Jak na Decku prezentuje się Trylogia Crysis Remastered? Bo jest w dobrej promce, a waham się czy brać tu czy na Xboxie(tam trochę gorsza promka)
Opublikowano 5 lipca 20245 lip Pane Zawór, pan to ogarnij dupsko z tym SteamOS i wróć do czasów, gdy kanał STABILNY był stabilny Od chyba SteamOS 3.5 mam problem z Deckiem, który nie chce się wybudzić ze sleepa ani zbootować za pierwszym razem. Nie i chuj, muszę przytrzymać powera na kilka sekund aż dioda mignie i dopiero wtedy jaśnie pańcia wstaje. Tak, robiłem reimage, CMOS, mam świeży bios, komendy w konsoli i generalnie jeśli cokolwiek ktoś napisał o "Black Screen of Death SOLUTION 1000% FIX" to ja to sprawdziłem sześć razy w każdej możliwej konfiguracji. Dzisiaj zainstaluję na próbę Windowsa i potestuję, jeśli problem ustanie to będę mieć winnego, a jeśli nie to będę iść przez życie z Deckiem bez funkcji sleep i odpalanego jak maluch w dieslu - "panie, to od razu nie ruszy, to trzeba na spokojnie". Z tego co wyczytałem to sporo ludków ma taki sam problem i niektórym działa coś, innym coś innego, a jeszcze innym - jak ja - nie działa żaden sposób na naprawę. Nawet skurwisyna multimetrem mierzyłem żeby zobaczyć, czy czegoś nie wynajdę. A jeśli Winda będzie bootować poprawnie to na niej zostanę do czasu, aż wydadzą SteamOS16 Ultra Pro i dopiero wtedy sobie wrócę.
Opublikowano 5 lipca 20245 lip 10 minut temu, Bzduras napisał(a): Pane Zawór, pan to ogarnij dupsko z tym SteamOS i wróć do czasów, gdy kanał STABILNY był stabilny Od chyba SteamOS 3.5 mam problem z Deckiem, który nie chce się wybudzić ze sleepa ani zbootować za pierwszym razem. Nie i chuj, muszę przytrzymać powera na kilka sekund aż dioda mignie i dopiero wtedy jaśnie pańcia wstaje. Tak, robiłem reimage, CMOS, mam świeży bios, komendy w konsoli i generalnie jeśli cokolwiek ktoś napisał o "Black Screen of Death SOLUTION 1000% FIX" to ja to sprawdziłem sześć razy w każdej możliwej konfiguracji. Dzisiaj zainstaluję na próbę Windowsa i potestuję, jeśli problem ustanie to będę mieć winnego, a jeśli nie to będę iść przez życie z Deckiem bez funkcji sleep i odpalanego jak maluch w dieslu - "panie, to od razu nie ruszy, to trzeba na spokojnie". Z tego co wyczytałem to sporo ludków ma taki sam problem i niektórym działa coś, innym coś innego, a jeszcze innym - jak ja - nie działa żaden sposób na naprawę. Nawet skurwisyna multimetrem mierzyłem żeby zobaczyć, czy czegoś nie wynajdę. A jeśli Winda będzie bootować poprawnie to na niej zostanę do czasu, aż wydadzą SteamOS16 Ultra Pro i dopiero wtedy sobie wrócę. A jakie masz nakładki zainstalowane? Czy tylko fabryczny system? Bo może po kolejnych apdejtach coś się zaczęło gryźć.
Opublikowano 5 lipca 20245 lip Żadnych, tak jak pisałem - robiłem system na świeżo i po kolei eliminowałem kolejne rzeczy. Teraz mam postawiony znów od nowa, nie wchodziłem nawet w tryb pulpitu i znów to samo. Parę razy wybudzi się i wstanie pięknie, odłożę na 20 minut i black screen z działającym wentylem i haptyką dopóki nie zrobię twardego resetu. Jak już się podniesie to nie ma żadnych problemów z działaniem, ale no właśnie - najpierw musi wstać, a z tym mu coś nie po drodze ostatnio.
Opublikowano 5 lipca 20245 lip Mi czasami się wiesza jak przechodzę między trybami desktop a gaming. Muszę przytrzymać power tak długo aż się całkiem wyłączy, inaczej nie da rady.
Opublikowano 5 lipca 20245 lip Ja mam na becie problem od kilku updatow że wchodzenie do pulpitu działa raz na kilka prób, przy nieudanej mam czarny ekran z działają haptyka i zostaje reset
Opublikowano 5 lipca 20245 lip 8 minut temu, Bzduras napisał(a): Żadnych, tak jak pisałem - robiłem system na świeżo i po kolei eliminowałem kolejne rzeczy. Teraz mam postawiony znów od nowa, nie wchodziłem nawet w tryb pulpitu i znów to samo. Parę razy wybudzi się i wstanie pięknie, odłożę na 20 minut i black screen z działającym wentylem i haptyką dopóki nie zrobię twardego resetu. Jak już się podniesie to nie ma żadnych problemów z działaniem, ale no właśnie - najpierw musi wstać, a z tym mu coś nie po drodze ostatnio. To po prostu masz uszkodzonego decka, bo normalnie nie powinno tak być. Jeśli masz jeszcze na gwarancji, to wysyłaj.
Opublikowano 5 lipca 20245 lip Panie, już dawno po gwarancji. Nie ma opcji na serwis. W środku wygląda spoko, pomiary też są okej, nie mam pojęcia co mu odbiło, ale zaczęło się przy 3.5 i tak do tej pory zostało. Gdyby był jakiś myk na downgrade SteamOS to bym spróbował, ale przy pierwszej konfiguracji i tak ściąga najnowszą aktualizację, więc to bez sensu.
Opublikowano 5 lipca 20245 lip Zmieniając temat. Z emulatorów nie próbowałem jeszcze Xboxa i Xboxa 360 więc dziś planuję sprawdzić JSR Future (X) i Skate 2 (X360). Panowie Microsoft i EA nie wrzucili dwójeczki do Gamepassa więc trzeba sobie radzić.
Opublikowano 5 lipca 20245 lip Godzinę temu, Daffy napisał(a): Ja mam na becie problem od kilku updatow że wchodzenie do pulpitu działa raz na kilka prób, przy nieudanej mam czarny ekran z działają haptyka i zostaje reset No ja przez te zwiechy działam na stabilnym 3.5. Beta 3.6.8 jest mega zje*ana, przechodzenie do pulpitu z reguły kończy się czarnym ekranem, nie działa usypianie Decka. Padaka jakaś. Edytowane 5 lipca 20245 lip przez Kris77
Opublikowano 5 lipca 20245 lip Brzmi zupełnie jak mój problem - haptyka działa, wiatrak kręci i nic więcej. Raz zostawiłem go pod ładowarką na dwie godziny bo myślałem, że może coś tam mieli w tle długo i zaskoczy w końcu, ale jednak nie. Z kolei z przełączaniem się między trybami nie miałem problemu ani raz od początku jak mam deczka w domu. Będę kombinował dalej, dzisiaj akurat piątek to sobie puszczę w tle jakiś podcast i pogrzebię z tym łindosłem, potestuję i będę wiedział coś więcej.
Opublikowano 5 lipca 20245 lip 2 minutes ago, Bzduras said: Brzmi zupełnie jak mój problem - haptyka działa, wiatrak kręci i nic więcej. Raz zostawiłem go pod ładowarką na dwie godziny bo myślałem, że może coś tam mieli w tle długo i zaskoczy w końcu, ale jednak nie. Z kolei z przełączaniem się między trybami nie miałem problemu ani raz od początku jak mam deczka w domu. Będę kombinował dalej, dzisiaj akurat piątek to sobie puszczę w tle jakiś podcast i pogrzebię z tym łindosłem, potestuję i będę wiedział coś więcej. Na bank to jest problem softwarowy a nie hardwarowy z twoim deczkiem.
Opublikowano 5 lipca 20245 lip Też jestem tego samego zdania, dlatego wywalę ostateczną podejrzewaną przyczynę problemu - SteamOS i sprawdzę, co będzie się działo. Jeśli na windzie problem ustąpi to pewnie gdzieś przy tworzeniu partycji coś się pieprzy (jakby co SSD też wykluczyłem, sprawny w 100%) i będę musiał zagłębić się w jakieś linuxowe tematy co z tym zrobić. Jeśli będzie to samo - problem leży gdzieś w sprzęcie i pewnie jakiś rezystor albo cewka fisiuje (ale gdyby tak było to z kolei nie działałby normalnie po tym długim przytrzymaniu przycisku power i wieszałby się przy wymagających gierkach). Jebla idzie dostać z tymi pecetami czasami.
Opublikowano 5 lipca 20245 lip 1 godzinę temu, Bzduras napisał(a): Pane Zawór, pan to ogarnij dupsko z tym SteamOS i wróć do czasów, gdy kanał STABILNY był stabilny Od chyba SteamOS 3.5 mam problem z Deckiem, który nie chce się wybudzić ze sleepa ani zbootować za pierwszym razem. Nie i chuj, muszę przytrzymać powera na kilka sekund aż dioda mignie i dopiero wtedy jaśnie pańcia wstaje. Tak, robiłem reimage, CMOS, mam świeży bios, komendy w konsoli i generalnie jeśli cokolwiek ktoś napisał o "Black Screen of Death SOLUTION 1000% FIX" to ja to sprawdziłem sześć razy w każdej możliwej konfiguracji. Dzisiaj zainstaluję na próbę Windowsa i potestuję, jeśli problem ustanie to będę mieć winnego, a jeśli nie to będę iść przez życie z Deckiem bez funkcji sleep i odpalanego jak maluch w dieslu - "panie, to od razu nie ruszy, to trzeba na spokojnie". Z tego co wyczytałem to sporo ludków ma taki sam problem i niektórym działa coś, innym coś innego, a jeszcze innym - jak ja - nie działa żaden sposób na naprawę. Nawet skurwisyna multimetrem mierzyłem żeby zobaczyć, czy czegoś nie wynajdę. A jeśli Winda będzie bootować poprawnie to na niej zostanę do czasu, aż wydadzą SteamOS16 Ultra Pro i dopiero wtedy sobie wrócę. nagraj pan filmiki i zgłoś do RMA. Raczej pomocni są, nawet PO gwarancji często
Opublikowano 5 lipca 20245 lip Nie chcę być "no-man", ale jakiś czas temu z supportem rozmawiałem, proponują odpłatną naprawę w ich repair center po zdiagnozowaniu problemu i koszt wyceniony został na "between 100-250$", te rzeczy które proponują to raczej wszystkie można znaleźć w sieci. Będę działał sam, w ostateczności po prostu nauczę się z tym żyć i jak matka boska pieniążkowa pozwoli to podmienię sobie na oleda i z bani. Tym bardziej, że powrót na SteamOS zawsze jest możliwy i nikt nikogo na smyczy nie wiąże z systemem. Tu akurat pecegurom
Opublikowano 5 lipca 20245 lip A też rozważałem przez moment, ale jak pooglądałem te filmiki z serwisem Asusa to mi przeszło