GearsUp 122 Opublikowano 17 Września Udostępnij Opublikowano 17 Września (edytowane) Ale teraz musi być immersyjne doznanie podczas ogrywania Stray Edytowane 17 Września przez GearsUp 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 19 Września Udostępnij Opublikowano 19 Września Jakby co to God of War Ragnarok na steam decku działa lepiej niż poprzednia część, a ta działała bardzo spoko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 028 Opublikowano 19 Września Udostępnij Opublikowano 19 Września Nie nie nie!!! Nakupowałem tych gier na Steamie taką masę, że mam grania na setki godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 19 Września Udostępnij Opublikowano 19 Września https://steamdeckhq.com/news/god-of-war-ragnarok-fantastic-on-steam-deck/ Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 19 Września Udostępnij Opublikowano 19 Września Obszczany futerał po jednokrotnej wizycie w pralce jest jak nówka. Polecam, tylko pamiętajcie żeby wyjąć stem decka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 690 Opublikowano 20 Września Udostępnij Opublikowano 20 Września 9 godzin temu, Daffy napisał(a): https://steamdeckhq.com/news/god-of-war-ragnarok-fantastic-on-steam-deck/ Ale chyba z szesnastym Fajnalem tak dobrze nie jest co? Ponoć ogólnie wersja PC taka se, na Ally/Go spokojnie 30klatek albo więcej trzyma ale potrzeba jeszcze nad tym popracować Cytuj Odnośnik do komentarza
Belusia3d 6 Opublikowano 20 Września Udostępnij Opublikowano 20 Września Cześć, Szukam urządzenia przenośnego do ogrywania gier ps5 remote oraz czasem coś z gamepassa przez Xbox cloud. Kusi mnie Steam deck ze względu na OLED i HDR. Miałem przez pewien czas Portala jednak jakość ekranu oraz opóźnienia były masakryczne. Czy warto obecnie kupić Steam decka Oled? Czy trafiają się na niego jakieś obniżki? Cytuj Odnośnik do komentarza
Jukka Sarasti 347 Opublikowano 20 Września Udostępnij Opublikowano 20 Września 1 minutę temu, Belusia3d napisał(a): Cześć, Szukam urządzenia przenośnego do ogrywania gier ps5 remote oraz czasem coś z gamepassa przez Xbox cloud. Kusi mnie Steam deck ze względu na OLED i HDR. Miałem przez pewien czas Portala jednak jakość ekranu oraz opóźnienia były masakryczne. Czy warto obecnie kupić Steam decka Oled? Czy trafiają się na niego jakieś obniżki? Poczekaj do jesiennej/zimowej wyprzedaży Steam, wtedy też powinna byc obniżka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Assassins_78 821 Opublikowano 20 Września Udostępnij Opublikowano 20 Września Albo używki w granicach 1700zł, jak poszukasz to znajdziesz igiełkę Cytuj Odnośnik do komentarza
dominalien 259 Opublikowano 20 Września Udostępnij Opublikowano 20 Września (edytowane) Jeśli miałeś opóźnienia na Portalu, to znaczy, że jest problem z twoją siecią i SD tego nie rozwiąże. Edytowane 20 Września przez dominalien 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 20 Września Udostępnij Opublikowano 20 Września 3 godziny temu, drozdu7 napisał(a): Ale chyba z szesnastym Fajnalem tak dobrze nie jest co? Ponoć ogólnie wersja PC taka se, na Ally/Go spokojnie 30klatek albo więcej trzyma ale potrzeba jeszcze nad tym popracować Niby 27-30 w czasie gameplay, 15fps w wielu cutscenkach realtime z wszystkim co się da na low i nie wygląda to ładnie. To już jak ktoś ma ciśnienie na tą grę to chyba rozsądniej odpalić ją na decku przez GeForce now Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 690 Opublikowano 20 Września Udostępnij Opublikowano 20 Września 53 minuty temu, Daffy napisał(a): ją na decku przez GeForce now A to normalnie można rzucić to na tv? Np posiadając ten najwyższy abo to będzie latać jak należy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 028 Opublikowano 20 Września Udostępnij Opublikowano 20 Września No masz tam 4K i grę odpalaną na 4080. Zależy od tego jaki masz net. Musisz mieć docka i pada, oczywiście 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 20 Września Udostępnij Opublikowano 20 Września 10 minut temu, drozdu7 napisał(a): A to normalnie można rzucić to na tv? Np posiadając ten najwyższy abo to będzie latać jak należy? Sprawdź sobie cokolwiek jak ci to śmiga, darmowy jest jeden abonament co obejmuje słabszego kompa (który i tak jest mocniejszy niż deck), czekanie w kolejce na serwer gry i godzinę gry bez przerwy na reklamy Cytuj Odnośnik do komentarza
DarkStar 74 Opublikowano 20 Września Udostępnij Opublikowano 20 Września 23 minuty temu, drozdu7 napisał(a): A to normalnie można rzucić to na tv? Np posiadając ten najwyższy abo to będzie latać jak należy? Tak, ale z racji tego, że na SD GFN działa przez przeglądarkę, to masz max 1080p w 60 klatkach i bez HDR. Ja tak nieraz gram na moim starym projektorze FHD. Niestety nadal brakuje natywnej aplikacji na Linuksa. Ta przeglądarkowa wersja działa super i nic by nie było potrzebne, gdyby oferowała wyższe rozdzielczości z HDRem. Jak sobie Decka podepniesz do TV 4K to będzie mydło, nawet z GeForce Now Ultimate. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 040 Opublikowano 28 Września Udostępnij Opublikowano 28 Września (edytowane) Było dzisiaj grane, sama instalacja i konfigurowanie zjadło baterie i reszta już pod tv. Pięknie to wygląda i chodzi. Sama gra rozsadzi czache. Edytowane 28 Września przez Dud.ek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
tlas 433 Opublikowano 29 Września Udostępnij Opublikowano 29 Września Nowa Zelda w zablokowanych 30fps, z modami dzięki którym grę odpalam w formacie 16:10 bez rozciągania i z usuniętym przesadnym blurem/DOF? Jest możliwe. Boże kocham tego kloca. 4 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 122 Opublikowano 29 Września Udostępnij Opublikowano 29 Września (edytowane) Masz rozciągniętą mapkę (wygląda jak jajko a nie okrąg), dodatkowo proporcje całego obrazu są zepsute w tym modzie (wykonałem identyczny screen na TV 16:9 i widzę tyle samo detali góra-dół i znacznie więcej po lewej stronie). Edytowane 29 Września przez GearsUp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
DarkStar 74 Opublikowano 29 Września Udostępnij Opublikowano 29 Września Valve nawiązuje bliższą współpracę z ludźmi odpowiadającymi za utrzymanie dystrybucji Arch Linux https://lists.archlinux.org/archives/list/arch-dev-public@lists.archlinux.org/thread/RIZSKIBDSLY4S5J2E2STNP5DH4XZGJMR/ Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 29 Września Udostępnij Opublikowano 29 Września A co to oznacza w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza
DarkStar 74 Opublikowano 29 Września Udostępnij Opublikowano 29 Września 29 minut temu, maciucha napisał(a): A co to oznacza w praktyce? Steam OS to Arch Linux. Twórcy dostają wsparcie od Valve w postaci infrastruktury do buildów tego systemu oraz finansowe. Powinno to usprawnić i przyspieszyć rozwój tej odmiany Linuksa z pożytkiem dla posiadaczy Steam Decków. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
lysyolec 18 Opublikowano 30 Września Udostępnij Opublikowano 30 Września Witam mam pytanie. Czy jest możliwość, aby na steam decku w jakiś sposób tłumaczyć ekran w czasie rzeczywistym? Są aplikacje na androida, które pozwalają na tlumaczenie poszczególnych linijek podczas gry, za pośrednictwem pływającego przycisku, dzięki apliakcji działającej w tle, nie mam steam decka dlatego zapytam, może ktoś już miał styczność z czymś podobnym. Czy jest możliwość, aby na tej konsoli przykładowo emulować Androida (z tego co wiem to jest), i po pobraniu odpowiedniej apki, pozwolić jej działać w tle, i niczym na smartfonie tłumaczyć sobie gierki ? Dzięki za ewentualną pomoc. W załączniku screenshot, na jakiej zasadzie miało by to działać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Assassins_78 821 Opublikowano 30 Września Udostępnij Opublikowano 30 Września Tekst jest jako powłoka wiec raczej marne szanse I nie mówimy tu o nienatywnej grze tylko emulacji wieć tym bardziej sie nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 30 Września Udostępnij Opublikowano 30 Września Bardzo wątpię - na SteamOS nie odpalisz dwóch aplikacji naraz. Może jakaś testowa wtyczka do Decky by się znalazła, ale nie liczyłbym na zbyt wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza
lysyolec 18 Opublikowano 30 Września Udostępnij Opublikowano 30 Września Spoko dzięki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi