DarkStar 92 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października 3 minuty temu, Bzduras napisał(a): Normalnie, instalujesz sobie z Discovery, potem dodajesz jako grę spoza Steam i już masz w Game Mode. Kurde, o tym to nie pomyślałem, żeby aplikację użytkową dodawać jako grę Dzięki za pro-tipa! Cytuj
Bzduras 12 600 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października Wszystko, co instalujesz z Discovery możesz dodać jako grę spoza Steam. W sumie instalatory .exe z Windowsa też, tylko wtedy potrzeba jeszcze zmienić Protona na Experimental, żeby ruszyło i zainstalowało. W taki sposób można na decku ogrywać np. Silent Hil 2 Enhanced Edition, które wymaga doinstalowania pliczku. Cytuj
Homelander 2 088 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października A jak to zrobić z grami na Battle.net? Męczy mnie udostępnianie neta za każdym razem, czekanie aż battle.net się załaduje i tak dalej. Da się jakoś odpalać prościej Starcrafty na przykład? Cytuj
Bzduras 12 600 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października 6 minut temu, Homelander napisał(a): A jak to zrobić z grami na Battle.net? Męczy mnie udostępnianie neta za każdym razem, czekanie aż battle.net się załaduje i tak dalej. Da się jakoś odpalać prościej Starcrafty na przykład? Nie, bo battle.net jest zjebany i działa jako DRM. Tak samo na Windowsie, nie ominiesz go - musisz włączyć launcher, zalogować się i dopiero odpalić grę. 1 Cytuj
l33t 128 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października (edytowane) Siedzę na tym Heroicu od samego początku. I głowię się dlaczego niektórzy przesadnie kombinują, mając sprawdzone od dawna rozwiązania na stole. Elegancko aplikacja dodana do Game Mode. Okładki we wszystkich rozmiarach prawilnie poustawiane, żeby ładnie na liście obok gierek ten Heroic się prezentował. Wszystko sobie pięknie hula, jakby było wręcz domyślnie zintegrowane wprost od Valve. Ba, nawet testowałem kiedyś synchronizację save'ów na linii Heroica (Epic) oraz sam Epic odpalony standardowo na kompie. I legancko! Raz jeden jedyny tam doinstalowywałem dodatkowo Epic Online Services, bo jakaś gierka nie chciała się odpalić i jakoś nie mogłem ogarnąć chwilę, skąd był problem. Ale to wszystko w zasadzie i tak było w pełni zautomatyzowane i robione wciąż z poziomu Game Mode. Polecam ten styl życia. Edytowane 17 października przez l33t Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października Zastanawiam się po ROG i LeGo czy VRR ma sens. Wysokie odświeżanie maskuje rwanie, oko nie widzi tego za bardzo (przynajmniej moje) a domyślnie VRR działa od 48hz. Na LeGo przy 144hz nie widzę potrzeby posiadania VRR a ekran większy, więc powienien widzieć chyba jakieś negatywne aspekty braku. Jakby ekran miał 180 np to myślę że ficzer zbędny, przynamniej dla mnie. Cytuj
Sig 395 Opublikowano 20 października Opublikowano 20 października sa szanse ze w okolicy swiat wpadnie jakas promka na steamie na sd oled ? uzyjcie swoich szklanych kul. Cytuj
Homelander 2 088 Opublikowano 20 października Opublikowano 20 października 11 minutes ago, Sig said: sa szanse ze w okolicy swiat wpadnie jakas promka na steamie na sd oled ? uzyjcie swoich szklanych kul. Nie Cytuj
Ukukuki 7 017 Opublikowano 20 października Opublikowano 20 października 28 minut temu, Sig napisał(a): sa szanse ze w okolicy swiat wpadnie jakas promka na steamie na sd oled ? uzyjcie swoich szklanych kul. Możliwe ,że na zimowej wyprzedaży ale wątpię ,że więcej niż 10%. Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 20 października Opublikowano 20 października Do tej pory było z reguły tak, że była promka 10% na najtańszy, 15% na średni i 20% na najdroższy Cytuj
lysyolec 0 Opublikowano 20 października Opublikowano 20 października 11 godzin temu, Sig napisał(a): sa szanse ze w okolicy swiat wpadnie jakas promka na steamie na sd oled ? uzyjcie swoich szklanych kul. https://m.olx.pl/d/oferta/steam-deck-oled-lcd-okazja-CID99-ID121Qrd.html Cytuj
Homelander 2 088 Opublikowano 20 października Opublikowano 20 października Ja bym nie brał. Niewiadomo, czy ktoś plomby nie zdjął i nie nakleił, albo nie otworzył i nie pomacał złośliwie Cytuj
lysyolec 0 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października 5 godzin temu, Homelander napisał(a): Ja bym nie brał. Niewiadomo, czy ktoś plomby nie zdjął i nie nakleił, albo nie otworzył i nie pomacał złośliwie Twoja strata Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 22 października Opublikowano 22 października Nowy Steam Deck dopiero jak będzie znaczny skok w wydajności Apu, stawiam że dopiero jak w 15w będzie skok jakiś powyżej 50% to w ogóle będą to rozważać https://www.reviews.org/au/games/valve-steam-deck-australia-interview/ Cytuj
Shankor 1 620 Opublikowano 22 października Opublikowano 22 października Sraty taty. To samo mówili wcześniej, a potem wypuścili wersję z ekranem OLED. Nie powiedzą, że za parę miesięcy będzie nowy sprzęt, bo chcą opchnąć to co mają. Proszę nie wierzyć korporacjom. 1 Cytuj
dominalien 264 Opublikowano 22 października Opublikowano 22 października Korporacja, jak dowolny człowiek, jak powie, że coś zrobi, to czasami to zrobi, a czasami nie. Cytuj
DarkStar 92 Opublikowano 22 października Opublikowano 22 października https://www.pcgamer.com/valve-likes-the-idea-of-an-oled-steam-deck-too-but-says-it-isnt-as-simple-as-it-sounds/ Pół roku przed premierą modelu OLED. Tak jak pisałem wcześniej, bazowałem na tych doniesieniach kupując model LCD na miesiąc przed premierą OLEDa Byłem pewien, że w 2023 taki model się nie pojawi, może za rok. Dzisiaj czytam, że kolejny model Steam Decka w tym roku byłby nie fair. W to wierzę, ale może za pół roku? Cytuj
dominalien 264 Opublikowano 22 października Opublikowano 22 października Wszystko, co bezpośrednio wynika z tego artykułu to to, że wydanie Steam Decka z oledem to większa operacja niż kupienie nowych ekranów i montowanie ich zamiast starych. Że nie będzie w najbliższym czasie decka z oledem - nigdzie o tym nie ma. Autor artykułu podsumowuje: "I think it's likely the Steam Deck's eventual successor uses an OLED, but after talking to Griffais, I'm not expecting an incremental update from Valve like the Steam OLED. If there are plans for one, Valve's certainly playing it close to the vest." Ale to są jego przypuszczenia, a nie coś co pracownik Valve powiedział. 1 Cytuj
DarkStar 92 Opublikowano 22 października Opublikowano 22 października No tak, ale takie były wrażenia różnych redaktorów, że jest nieprawdopodobny w najbliższym czasie. Tymczasem w Valve w tamtym czasie musieli już mieć działający prototyp. Bazowałem na opiniach ludzi, którzy o takich rzeczach piszą zawodowo, w tym przypadku się przejechałem. Cytuj
dominalien 264 Opublikowano 22 października Opublikowano 22 października Wiesz, mógłbyś zrobić coś o wiele gorszego, np. kupić akcje 11 bit przed premierą Frostpunk 2. Cytuj
Czoperrr 5 150 Opublikowano 22 października Opublikowano 22 października 19 minutes ago, dominalien said: Wiesz, mógłbyś zrobić coś o wiele gorszego, np. kupić akcje 11 bit przed premierą Frostpunk 2. Albo CDP na premierę Cyberpunka. Ja tak zrobiłem 1 Cytuj
Michu_M 7 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października Wiem, że nie do końca ten temat no ale trudno. Otóż skusiłem się na promocję na MSI Claw w ME. Potestowałem kilka godzin i już wiem, że w ciągu dwóch tygodni leci zwrot. Sam sprzęt jest ok. ale jego obsługa to mordęga. Windows na takim małym ekranie to jest dramat. Znowu zacząłem spoglądać w stronę Steam Decka. Mam nadzieję, że tam będzie lepiej. Cytuj
dominalien 264 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października Spróbuj, może ci podpasuje. Cytuj
Bzduras 12 600 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października Względnie spróbuj BazziteOS, może będzie zachowywać się lepiej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi