Skocz do zawartości

Steam Deck

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Z ceną przesadzili mocno ale pewnie i tak się sprzeda, że po paru minutach będzie sold out

Deczek kochany ale w pod koniec 2024 patrząc na konkurencję to ponad 3k w życiu bym za to nie dal

• Plusik 1
Opublikowano
51 minutes ago, Daffy said:

Z ceną przesadzili mocno ale pewnie i tak się sprzeda, że po paru minutach będzie sold out

Deczek kochany ale w pod koniec 2024 patrząc na konkurencję to ponad 3k w życiu bym za to nie dal

Ciekawe, czy na gwiazdkę 2025, albo w pierwszej połowie 2026 wprowadzą następcę

Opublikowano

Płakałem że ally tylko biały był a te wariaty SD białe robio. Po co?

8 minut temu, Homelander napisał(a):

Ciekawe, czy na gwiazdkę 2025, albo w pierwszej połowie 2026 wprowadzą następcę

Patrząc, jak w poborze mocy 15W nic się nie zmienia prawie to najwcześniej o ile nie później.

Opublikowano
18 minutes ago, Ukukuki said:

Niby co do tego ma wypuszczenie nowego koloru w limitowanej edycji? Robi to zarówno MS, Sony i jak Nintendo. 

Minął prawie rok od premiery OLED. Mogliby spuścić z ceny poprzednie modele a nowy biały z 1TB sprzedawać po dawnej cenie OLEDA.

Opublikowano

Zmiana jedynie koloru w moim mniemaniu nie podchodzi pod typowe dojenie. To po prostu inny kolorek którego tylko ostry popierdol z zachcianką może kupić ;)

Dojenie zaczyna się gdy nowy model ma choćby jeden jakiś gimmick którego ty nie masz, mocniejszy komponent, coś z softem albo coś. 

Wtedy twórcy grają na graczu jak na fortepianinie bo wiedzą że jak w Incepcji ta jedna mała myśl o tej rzeczy może zmienić wszystko ;)

Opublikowano

Prawdę mówiąc średnio mi się podoba w czystej bieli. Nie pasuje do domyślnego OS. ;)

Może gdyby przyciski były ciemniejsze/czarne, albo całość była dwukolorowa.

Tak czy inaczej, ciekawostka co najwyżej.

Opublikowano
3 godziny temu, Czoperrr napisał(a):

Ally wygląda ogólnie bardzo odpustowo. 

ROG Asusa? Wykonanie lepsze od decka. W SD czuć te cięcie kosztów. Spoko, odpustu nie ma, ale tak w rękach Asus lepiej wypada. 
SD był spoko za 1800 i podmiana dysku. 

Biały fajnie wygląda jak nowy, można myć ręce przed każdym graniem, bo brudne będzie i tak. Największa wada Rog, więc x przyjąłem z otwartymi rękoma.

Szalu nie będzie, bo mocna konsole można zrobić, ale będzie to chodzić 40minut. 

Opublikowano
1 minute ago, iluck85 said:

ROG Asusa? Wykonanie lepsze od decka. W SD czuć te cięcie kosztów. Spoko, odpustu nie ma, ale tak w rękach Asus lepiej wypada. 
SD był spoko za 1800 i podmiana dysku. 

Biały fajnie wygląda jak nowy, można myć ręce przed każdym graniem, bo brudne będzie i tak. Największa wada Rog, więc x przyjąłem z otwartymi rękoma.

Szalu nie będzie, bo mocna konsole można zrobić, ale będzie to chodzić 40minut. 

Nie chodzi mi o jakość tylko o design, bardziej stonowany wygląd SD podchodzi mi lepiej.

Opublikowano

Pewnie, że nie. Dokładnie jak @iluck85 wyżej prawi, Decka należy kupić tanio, zapakować porządny dysk i mieć święty spokój.

Chociaż przyznaję, że OLED mnie kusi regularnie od miesięcy (nie tylko ze względu na sam ekran). Ale póki co zostaję z oryginalnym modelem, bo i tak zapewnia mi regularnie znacznie więcej frajdy niż tradycyjne konsole zaparkowane pod TV.

A na marginesie: sam SteamOS to wciąż dla mnie niesamowity gamechanger, dlatego nie wyobrażam sobie póki co rezygnacji z niego na rzecz Windowsa. Baza wiedzy odnośnie sprzętu czy software'u, wynikająca z liczby graczy posiadających dzisiaj Decka ma dla mnie spore znaczenie.

• Plusik 1