Ukukuki 7 315 Opublikowano 1 stycznia Opublikowano 1 stycznia Bo jest czym te przenośne PC są świetne. Cytuj
maciucha 11 692 Opublikowano 1 stycznia Opublikowano 1 stycznia Od premiery jadę na basicu 64gb i to jest mój ulubiony sprzęt do grania. Kupię następcę dopiero jak zaoferują jakiś porządny przeskok. Cytuj
Daffy 10 713 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia Wklejam jako ciekawostkę co potrafi scena, jeszcze 3 miesiące temu gierka chodziła w 5fps bez ok 90% tekstur 1 Cytuj
Homelander 2 383 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia No to jest oszałamiające. Ogólnie optymalizacja to król. Taki Space Marine 2 był niegrywalny ze 2 miesiące temu, a teraz 50 klatek stabilne. Indiana Jones niegrywalny, teraz 30 klatek stabilne. Prezentują nowe karty graficzne, nowe handheldy z niesamowitą mocą, a tu najsłabszy Steamdeck cuda wyczynia. Dla mnie to jest wręcz niepojęte Cytuj
Ukukuki 7 315 Opublikowano piątek o 16:24 Opublikowano piątek o 16:24 Teraz, Paolo de Vesir napisał(a): wypierdalaj @Homelander liczę, że jednak 2025 - mocno marzy mi się ten SteamDeck, ale czuję, że następca jest dosłownie za rogiem Nie jest, Valve będzie celowało maksymalnie w 15W a postęp nie był jakoś znaczący. 2026 najwcześniej a może po koniec 2025 zapowiedź. W tym roku pewnie wyjdzie nowy pad, będą dalej rozwijać SteamOS i może nowe google VR. Do tego ciągle rozwijają swoje gierki czy pracują nad nowymi. A pracuje tam 400 ludzi xd tytani organizacji jak dla mnie. Cytuj
messer88 6 745 Opublikowano piątek o 16:25 Opublikowano piątek o 16:25 Myślicie że SD2 zrobią ponownie z ramkami jak w wersji LCD? Czy takie rzeczy tylko u Nintendo. Cytuj
Paolo de Vesir 9 370 Opublikowano piątek o 16:34 Opublikowano piątek o 16:34 7 minut temu, Ukukuki napisał(a): Nie jest, Valve będzie celowało maksymalnie w 15W a postęp nie był jakoś znaczący. 2026 najwcześniej a może po koniec 2025 zapowiedź. Ah, to w sumie bez sensu się szczypać i brać tego seksownego bydlaka. Cytuj
Homelander 2 383 Opublikowano piątek o 16:36 Opublikowano piątek o 16:36 11 minutes ago, Paolo de Vesir said: wypierdalaj @Homelander liczę, że jednak 2025 - mocno marzy mi się ten SteamDeck, ale czuję, że następca jest dosłownie za rogiem Bierz i się nie zastanawiaj. Nie sądzę, żeby to był 2025. Za wcześnie. Zwłaszcza, że na Decku praktycznie wszystko działa bardzo dobrze. Ze Space Marine i Indianą Jonesem na czele. To fantastyczny sprzęt, a ten rok z Deckiem to growo jeden z moich najlepszych okresów. Skończyłem gry, które za mną chodziły latami i których normalnie bym nie skończył. Cytuj
LiŚciu 1 281 Opublikowano piątek o 16:55 Opublikowano piątek o 16:55 (edytowane) Cudowny sprzęt bez dwóch zdań. Przesiadka na OLED jeszcze bardziej dorzuciła do pieca. LCD od początku mnie irytował bo ekran był raczej słabszy niż lepszy. Najbardziej cenię ten sprzęt za granie w gry z ery ps4. Taki RE2Remake działa i wygląda niesamowicie, gdzie u konkurencji trzeba streama zapodawać żeby w to zagrać. MGS V, Ace Combat 7 i inne. No kurwa sztos. Pamiętam że switcha kupiłem tylko dlatego że zaczęli zapowiadać na niego porty gier spoza tej dziecinady od Nintendo. Ale przy takim RE Zero można było herbatę parzyć jak się drzwi otwierały. Teraz switch to sprzęt zupełnie zbędny. Król HH jest tylko jeden. Edytowane piątek o 16:55 przez LiŚciu 1 1 Cytuj
Homelander 2 383 Opublikowano piątek o 16:58 Opublikowano piątek o 16:58 Ja, o dziwo, nie mam problemu z ekranem i nie mam absolutnie żadnego ciśnienia zmieniać. Cytuj
LiŚciu 1 281 Opublikowano piątek o 17:02 Opublikowano piątek o 17:02 No mi cały jednak trochę zabierał z efektu wow. Szukałem nawet trochę opcji jak zmienić na OLED samemu bo w necie krążyły filmiki ale ogólnie się to średnio opłacało. Korzystałem też z tych opcji saturacji w pluginie ale później dodali to softowo i już było dużo lepiej. Jak wszedł OLED fabryczny to wziąłem bardzo szybko. 1 Cytuj
Homelander 2 383 Opublikowano piątek o 17:07 Opublikowano piątek o 17:07 Mi już chyba nie warto. W sensie bawić się ze sprzedażą, dokładać kilkaset $... Gdyby jeszcze mi to przeszkadzało, ale nie przeszkadza. I to nie jest nawet tak, że porównania nie mam, bo mam Switcha oled, telewizor też mam oled 1 Cytuj
drozdu7 2 936 Opublikowano piątek o 17:08 Opublikowano piątek o 17:08 Wizir należy dodać że prawdopodobnie za niedługo będzie Steam Deck ale od Lenovo 1 Cytuj
LiŚciu 1 281 Opublikowano piątek o 17:10 Opublikowano piątek o 17:10 2 minuty temu, Homelander napisał(a): Mi już chyba nie warto. W sensie bawić się ze sprzedażą, dokładać kilkaset $... Gdyby jeszcze mi to przeszkadzało, ale nie przeszkadza. I to nie jest nawet tak, że porównania nie mam, bo mam Switcha oled, telewizor też mam oled Nie no jak Cie to grzeje to nie ma co kombinować, zwłaszcza że to tak czy tak wybitny sprzęt. Jakbym miał na to wywalone to też bym grosza nie dołożył. Cytuj
pawelgr5 1 569 Opublikowano piątek o 17:13 Opublikowano piątek o 17:13 Ja ze swojego SD jestem niesamowicie i ciągle mega zadowolony. Na dwójkę czekam, ale mam nadzieje, że nie będzie żadnych gimmicków z dupy tylko większa moc. Nie śpieszy mi i mam nadzieje ze to najwczesniej 2026 albo i dalej. GIerki z ery PS4 wyglądają na tym sprzecie niesamowicie. Chciałbym żeby SD2 już pozwalał na komfortowe granie w gierki z PS5. Oczywiście tym razem mam nadzieję, że OLED będzie od premiery. Cytuj
ASX 14 767 Opublikowano piątek o 17:18 Opublikowano piątek o 17:18 7 minut temu, drozdu7 napisał(a): Wizir należy dodać że prawdopodobnie za niedługo będzie Steam Deck ale od Lenovo Nie tylko od Lenovo. Niedługo na rynku będzie setki "Steam Deckdów" o różnej konfiguracji i każdy będzie mógł sobie wybrać własnego. Z ekranem LCD czy OLED, mocnego albo słabszego, przenośnego lub stacjonarnego. Gimmicków żadnych nie będzie, bo komputery to nie konsole, nigdy nie były sprzedawane gimmickami. Valve robi już teraz to o czym Xbox dopiero marzy, ze swoją wizją "This is Xbox" Cytuj
Paolo de Vesir 9 370 Opublikowano piątek o 17:21 Opublikowano piątek o 17:21 Są już jakieś testy tego SteamowegoOS? Nie wierzę, że trafi się jeszcze okazja na MSI Claw za 999zł, ale zobaczyłbym jakie alternatywy dla SD dostępne są na rynku. Przy założeniu korzystania z linuxowego OSa. Cytuj
pawelgr5 1 569 Opublikowano piątek o 17:36 Opublikowano piątek o 17:36 1 minutę temu, GearsUp napisał(a): Na polu nowości sprzętowych zawsze będą odstawali bo te sprzęciki to komputerki, które swoje bebechy będą wymieniały jak tylko pojawi się jakaś nowość na rynku mobilnych komponentów. Ja już się pogubiłem ile było tych ROGów Dlatego jak już po 8 latach zdecydowali się wydać coś nowego to powinno mieć to moc do odpalania gierek z obecnej generacji. Ja z przyjemnoscią kupie Nintendo tylko to kiedy zależy do tego ile jest potencjału - same exy dla mnie to duzo za mało na day 1. Multiplatformy będa argumentem tylko kiedy będą w lepszej jakości niz na SD. Na ROGa obecnie nie planuję się przesiadać. W ogole nie planuje zmieniać HH PC na nic aż nie zobacze co dalej z SD2. Steam to przepotężna platforma. Najlepsze opcje dla mnie jako gracza jak chodzi o interfejs i integrację ze wszystkim oraz genialna biblioteka na której obecnie nie ma już tylko gier Nintendo (no ale od tego obecnie mam Switcha wiec nic mnie nie omija). Fajnie, że ten rynek się rozwija i oby tak dalej. Konkurencja jest potrzebna. Cytuj
LiŚciu 1 281 Opublikowano piątek o 17:37 Opublikowano piątek o 17:37 No jakieś tam zmieniali komponenty w V1, V2 czy OLED. Cytuj
GearsUp 331 Opublikowano piątek o 17:39 Opublikowano piątek o 17:39 1 minutę temu, pawelgr5 napisał(a): Steam to przepotężna platforma. Do steama nic nie mam ale w kwestii starszych gierek jednak GOG robi to lepiej, tam jest sporo starych gier bez wsparcia a co dopiero jak mówimy o grach stricte pod Decka. 1 minutę temu, LiŚciu napisał(a): No jakieś tam zmieniali komponenty w V1, V2 czy OLED. Coś tam było z pamięcią i większym dyskiem do OLEDa ale umówmy się to były mikroskopijne zmiany Cytuj
NemoKOF 711 Opublikowano sobota o 17:19 Opublikowano sobota o 17:19 23 godziny temu, Paolo de Vesir napisał(a): Są już jakieś testy tego SteamowegoOS? Nie wierzę, że trafi się jeszcze okazja na MSI Claw za 999zł, ale zobaczyłbym jakie alternatywy dla SD dostępne są na rynku. Przy założeniu korzystania z linuxowego OSa. Bazzite os wspiera idealnie Asusa Rog Ally i Ally X oraz Lenovo Go. Jak szukasz alternatywy to szukaj używek Ally z Z1E - najlepszy stosunek wydajności do ceny. Załóż tylko ze czytnik kart SD nie działa. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi