Bzduras 12 944 Opublikowano 30 stycznia Opublikowano 30 stycznia Jeśli wymusisz synchronizację to powinien, tam zawsze cyrki były z tym pobieraniem i uploadowaniem sejwów. 1 Cytuj
Czoperrr 5 366 Opublikowano 30 stycznia Opublikowano 30 stycznia Na pewno to działa? Wydaje mi się, że Heroic używa swojej chmury do synchronizacji Save a nie serwerów GOG albo Epic. Cytuj
Bzduras 12 944 Opublikowano 30 stycznia Opublikowano 30 stycznia W paru gierkach po wybraniu w opcjach "Force Download" pobrało mi normalnie sejwy z GOG Galaxy i Epica. Cytuj
Daffy 10 751 Opublikowano 30 stycznia Opublikowano 30 stycznia Sonka z Nixes rozpieszcza deckowcow, kolejny z tytułów teoretycznie nieosiągalnych pięknie śmiga na deczku 2 Cytuj
Daffy 10 751 Opublikowano 30 stycznia Opublikowano 30 stycznia Tutaj jeszcze jak ff7rebirth śmiga w późniejszych etapach 2 Cytuj
Homelander 2 452 Opublikowano 30 stycznia Opublikowano 30 stycznia Gdzie ten FSR dla Indiany ja się pytam?? Btw. Baldur na Decku chodzi tak sobie. Wygląda ładnie, ale to jest raczej filmowe 24 klatki niż coś więcej Nie żeby to przeszkadzało w RPG z turowym systemem walki i w grze tak przeogromnej, ale może kogoś będą oczy boleć. Chociaż tacy ludzie raczej nie kupują Steamdecków Cytuj
dominalien 284 Opublikowano 30 stycznia Opublikowano 30 stycznia (edytowane) Nooo, troszkę mnie zmartwiło, że w ostatnim newsie było o nowym DLSS i nic o FSR. Nabiłem Indianą ponad 50h na SD i teraz zrobiłem sobie lekka przerwę czekając na lepszą wydajność w trzecim obszarze. Edytowane 30 stycznia przez dominalien Cytuj
Homelander 2 452 Opublikowano czwartek o 22:15 Opublikowano czwartek o 22:15 2 hours ago, dominalien said: Nooo, troszkę mnie zmartwiło, że w ostatnim newsie było o nowym DLSS i nic o FSR. Nabiłem Indianą ponad 50h na SD i teraz zrobiłem sobie lekka przerwę czekając na lepszą wydajność w trzecim obszarze. Hej napisz coś więcej o tym jak się gra w tego Jonesa Cytuj
dominalien 284 Opublikowano piątek o 07:04 Opublikowano piątek o 07:04 (edytowane) Dla mnie bomba, ale ja nie omdlewam, jak gra zgubi klatkę. Musisz być na becie SteamOS, inaczej są bugi wizualne. Gram na low, skalowanie rozdzielczości na 85, odświeżanie na 30 fps. Czasem wygląda tak sobie, czasem bardzo ładnie. W otwartych obszarach gubi klatki, jest bliżej 25, jak się schodzi do podziemi bardzo się poprawia. To jest raczej powolna gra, to że nie ma dużo klatek ani razu mi nie przeszkadzało. Strzelania jest bardzo mało, głównie walka na pięści i tu jest ok. W drugim dużym obszarze jest mały jeszcze problem, że są jakieś takie tekstury z ciemnymi detalami na ziemi, które pojawiają się i znikają. Innych problemów wizualnych nie widziałem. Natomiast w trzecim jest wyraźnie mniej klatek niż w poprzednich, nadal da się grać i kilka godzin tu wbiłem, ale skoro jest nadzieja na FSR niedługo, to zrobiłem sobie przerwę i nadganiam inne rzeczy. Jak czasem jest na SD z nowymi, wymagającymi grami, usypianie nie jest w 100% poprawne. Potrafi się obudzić z lekko zepsutym dźwiękiem, albo się gra wywala i SteamOS się restartuje (ale to mi się zdarzyło może ze 2x, natomiast zepsuty dźwięk jest dość często). Mnie gra się bardzo dobrze, wszystko mi tu podchodzi. Mam zastrzeżenia do dialogów i trochę dizajnu poziomów, ale to nie ma związku z graniem na SD. Na Decku LCD może musiałbyś ustawić skalowanie na 75-80% żeby skompensować minimalnie niższą wydajność. Aha, no i czas życia na baterii ok 2h. Edytowane piątek o 07:14 przez dominalien Cytuj
Homelander 2 452 Opublikowano piątek o 07:33 Opublikowano piątek o 07:33 Poczekam na ten FSR. Mam za dużo kupionych gier, a na wishlist gier za parę $ żebym miał potrzebę płacenia 60$ za Jonesa. Z tego powodu też, póki co, czekam z Silentem i Space Marine. Ale to super, że jest jak najbardziej grywalne na decku. 1 Cytuj
tlas 461 Opublikowano niedziela o 11:21 Opublikowano niedziela o 11:21 (edytowane) W dniu 30.01.2025 o 19:20, Daffy napisał(a): Tutaj jeszcze jak ff7rebirth śmiga w późniejszych etapach mam 10h, jestem w junon i jestem zadowolony. W miastach chrupie, ale przeżyłem Pokemony Scarlet więc przeżyję i to. tylko ogólnie ten mod na fsr 3.1 to mus, bez tego jest wszystko za bardzo rozmazane, szybkie porównanie, trzeba powiększyć. bez fsr: z fsr: Edytowane niedziela o 11:22 przez tlas 1 Cytuj
Daffy 10 751 Opublikowano niedziela o 13:09 Opublikowano niedziela o 13:09 Ja wczoraj sprawdzałem tego moda z diablo4, to z włączonym framegen na luzie 60fps na wysokich w end game Cytuj
tlas 461 Opublikowano niedziela o 14:42 Opublikowano niedziela o 14:42 W sklepie pojawił się nowy ekran startowy z Metaphor Refantazio. 3000 punktów, wziąłem bo jest zajebisty. W tle leci też oczywiście muzyka z gry. 1 1 Cytuj
Czoperrr 5 366 Opublikowano niedziela o 15:20 Opublikowano niedziela o 15:20 3 hours ago, tlas said: mam 10h, jestem w junon i jestem zadowolony. W miastach chrupie, ale przeżyłem Pokemony Scarlet więc przeżyję i to. tylko ogólnie ten mod na fsr 3.1 to mus, bez tego jest wszystko za bardzo rozmazane, szybkie porównanie, trzeba powiększyć. bez fsr: z fsr: Testował to ktoś z Silent Hill 2? Kolejne przejścia zrobiłbym pod kołderką bo nie mam czasu siedzieć przy kompie ostatnio. Cytuj
dominalien 284 Opublikowano niedziela o 15:24 Opublikowano niedziela o 15:24 2 minuty temu, Czoperrr napisał(a): Testował to ktoś z Silent Hill 2? Kolejne przejścia zrobiłbym pod kołderką bo nie mam czasu siedzieć przy kompie ostatnio. SH2 nie ma wbudowanego fsr? Bo było tu dużo na ten temat i na SD jest chujnia. Cytuj
Czoperrr 5 366 Opublikowano niedziela o 15:42 Opublikowano niedziela o 15:42 17 minutes ago, dominalien said: SH2 nie ma wbudowanego fsr? Bo było tu dużo na ten temat i na SD jest chujnia. Ma ale chyba nie w najnowszej wersji. Cytuj
dominalien 284 Opublikowano niedziela o 15:55 Opublikowano niedziela o 15:55 12 minut temu, Czoperrr napisał(a): Ma ale chyba nie w najnowszej wersji. Nowsza wersja chyba nagle nie zrobi, że będzie grywalne, ale w sumie kto wie. Cytuj
Homelander 2 452 Opublikowano niedziela o 16:20 Opublikowano niedziela o 16:20 Dodanie FSR3 do Space Marine zmieniło niegrywalną niemal grę w tytuł działający 40-50 płynnych klatek na sekundę, więc dobra implementacja może działać cuda na Steamdecku. Cytuj
dominalien 284 Opublikowano niedziela o 17:29 Opublikowano niedziela o 17:29 Szarpnąłem się na mod FSR do Indiany, jest lepiej, ale nie jakoś spektakularnie. Bez: Z: Ciekawe jak będzie z "firmowym" FSRem. Studio wyraźnie koncentruje się na DLSS, FSR może być potraktowane po macoszemu. Cytuj
NemoKOF 715 Opublikowano niedziela o 18:57 Opublikowano niedziela o 18:57 5 godzin temu, Daffy napisał(a): Ja wczoraj sprawdzałem tego moda z diablo4, to z włączonym framegen na luzie 60fps na wysokich w end game Uważajcie z modami na gierki always online, lubią dać bana chujki uważając że to cheat Cytuj
dominalien 284 Opublikowano niedziela o 19:00 Opublikowano niedziela o 19:00 No, modyfikacja plików gry. Cytuj
Daffy 10 751 Opublikowano poniedziałek o 16:49 Opublikowano poniedziałek o 16:49 Bardzo fajnie śmiga 1 Cytuj
DarkStar 172 Opublikowano poniedziałek o 17:07 Opublikowano poniedziałek o 17:07 Jestem zaskoczony! Widziałem, że tytuł jest "Verified", bo się tym pochwalili, ale ta plakietka w praktyce niewiele znaczy. Niesamowite, że spory tytuł z 2025 roku tak śmiga na słabującym już przecież SD. 1 Cytuj
NemoKOF 715 Opublikowano poniedziałek o 19:44 Opublikowano poniedziałek o 19:44 W dniu 2.02.2025 o 18:29, dominalien napisał(a): Szarpnąłem się na mod FSR do Indiany, jest lepiej, ale nie jakoś spektakularnie. Bez: Z: Ciekawe jak będzie z "firmowym" FSRem. Studio wyraźnie koncentruje się na DLSS, FSR może być potraktowane po macoszemu. Dodajesz tym pluginem? Próbowałem ręcznego dodania ale ni chu chu, nie pojawia mi się dlss :-/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi