Skocz do zawartości

Steam Deck

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Sobies napisał(a):

Za ile można w tej chwili sprzedać używanego może z 20 godzin Steam Deck'a OLED 512 gb? Widzę dość duże rozbieżności cenowe i jestem lekko zdezorientowany. Wszystko w stanie 6/6 z fabrycznym pudełkiem. 

Teraz 2200 - 2100 zł nówka zaplombowana chodzi więc wyceń względem ceny za nówkę. Pamiętaj ,że u nas na olx królują nowe sztuki kupione za skórki z gier czy karty z gier. Tak ludzie wyciągają kasę ze steam za cyfrowe dobra. Jak tak kupiłem nówkę Oleda 1TB za 2300 zł. 

• Plusik 2
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Ukukuki napisał(a):

Teraz 2200 - 2100 zł nówka zaplombowana chodzi więc wyceń względem ceny za nówkę. Pamiętaj ,że u nas na olx królują nowe sztuki kupione za skórki z gier czy karty z gier. Tak ludzie wyciągają kasę ze steam za cyfrowe dobra. Jak tak kupiłem nówkę Oleda 1TB za 2300 zł. 

No właśnie ceny na olx są moim zdaniem dziwnie wysokie - praktycznie każde ogłoszenie to 2100-2000 zł. Wydaje mi się, że to nierealne ceny, chyba że coś przespałem :)

Edytowane przez Sobies
Opublikowano
W dniu 2.03.2025 o 10:07, Sobies napisał(a):

Za ile można w tej chwili sprzedać używanego może z 20 godzin Steam Deck'a OLED 512 gb? Widzę dość duże rozbieżności cenowe i jestem lekko zdezorientowany. Wszystko w stanie 6/6 z fabrycznym pudełkiem. 

Chciałbyś mi to sprzedać? :D

Opublikowano (edytowane)

Zainstalowałem GTA V Enchanced, ustawiłem very high bez ray tracing i fsr 3. Gra się nie uruchomiła. Próbowałem odinstalować, nie da się. Po kilku minutach wyskakuje time out error. To samo na desktop mode. Jakiś pomysł?

Edytowane przez Homelander
Opublikowano

Spróbuj odinstalować na pulpicie zamiast Game Mode. Miałem tak z Personą 5 i okazało się, że wyskakiwało okienko "ARE YOU SURE? YES/NO" które w GM w ogóle nie chciało się pokazać :kekw:

Opublikowano
Just now, Bzduras said:

Spróbuj odinstalować na pulpicie zamiast Game Mode. Miałem tak z Personą 5 i okazało się, że wyskakiwało okienko "ARE YOU SURE? YES/NO" które w GM w ogóle nie chciało się pokazać :kekw:

Jak na pulpicie? W sensie w desktop mode? Próbowałem, to samo

Opublikowano

Dziwne bo wczoraj sprawdzałem gta5e i działało. Na necie też pełno filmików że gierka działa 

Na pewno uruchomiles story mode? Online od paru miesięcy już nie działa na decku z steam os bo przeszli na niekompatybilny z linuxem anty cheat

Opublikowano
Just now, Daffy said:

Dziwne bo wczoraj sprawdzałem gta5e i działało. Na necie też pełno filmików że gierka działa 

Na pewno uruchomiles story mode? Online od paru miesięcy już nie działa na decku z steam os bo przeszli na niekompatybilny z linuxem anty cheat

Tak. Ale to pewnie przez to, że ustawiłem ustawienia graficzne na very high, bo wcześniej działało. Teraz nic nie pomaga, czarny ekran i po kilku minutach wywala.

Opublikowano

Proton experimental?

Wg tego co piszą w necie gierka działa obecnie na decku lepiej niż wcześniej przez implementację fsr3, nawet można z włączonym Ray tracing grać na spokojnie 

Opublikowano

Zmieniałem protony, w tym experimental. To samo wszedzie. Coś się spierdoliło i najgorsze, że nie chce się odinstalować. Jak wywale te pliki ręcznie co się stanie?

Opublikowano

Ok wszystko już działa. Szczerze mówiąc takie pierdy niszczą trochę iluzję konsolowości i przypominają, że to pecet. No ale nic, jak mawiał Lord Farquaad, jest to poświęcenie na które jestem gotów

A samo GTA? Działa w idealnych i betonowych 40 klatkach w ustawieniach high wyglądając przy tym absolutnie zjawiskowo, FSR3 to magia na Decku. Miałem tylko sprawdzić, ale zacząłem grać, fantastyczny tytuł. Próbowałem też z RT, ale tutaj spadało do 30-31 klatek, a akurat w tej grze w wersji PC te 30 klatek jest widocznie gorsze niż 40. Za to pomiędzy 40 a 60 nie widzę różnicy.

Ogólnie ten ray tracing jest w ogromnej większości gier mega przereklamowany moim zdaniem. Jasne, path tracing w Cyberpunku wygląda bosko, ale potrzebuje też masakrycznego sprzętu. A w większości przypadków efekt jest subtelny, a zżera zasoby mocno

Opublikowano
28 minutes ago, drozdu7 said:

Patrząc na to jak Steam Deck "nie chce zdechnąć", jak te fsry, frame generatory, loseless scalingi pomagają, to może być tak @Homelander że Intergalaktyk czy Wolwerina ograsz na SD hehe

Tak może się wydarzyć :)

Opublikowano
16 minutes ago, NemoKOF said:

przecież LCD jest dalej cacy, no co ty ;-)

Jest. Ale wpadło kilka stówek dodatkowych i mogę te 300 przeznaczyć na dołożenie do oleda