Paolo de Vesir 9 620 Opublikowano środa o 10:09 Opublikowano środa o 10:09 Przenośne granie to najlepsze granie. 1 Cytuj
Homelander 2 603 Opublikowano środa o 10:28 Opublikowano środa o 10:28 19 minutes ago, drozdu7 said: Ty nie masz PlayStation 5 żeby sobie to odpalić na 65" oledzie?? Mam. Mój OLED ma 77 cali btw Cytuj
pawelgr5 1 626 Opublikowano środa o 11:14 Opublikowano środa o 11:14 Tez wole wszystko grac przenosnie jak moge. Polecam tak zyc i mam nadzieje ze ten rynek przenosnych PC nie cofnie sie do czasow GPD Win. Cytuj
Homelander 2 603 Opublikowano środa o 11:19 Opublikowano środa o 11:19 Ja bym wolał rozwalić się na kanapie przed telewizorem, ale to bym musiał najpierw wszystkich eksmitować i z roboty się zwolnić Cytuj
Krzysztof93 1 532 Opublikowano środa o 11:34 Opublikowano środa o 11:34 (edytowane) Niegdyś było tak, że te gierki mobilne były specjalnie przygotowywane pod granie przenośne. Dziś nie muszą, to są te same gry co na komputerach i konsolach ale to nie zmienia faktu, że niektóre gry są robione nie tyle pod granie przenośne co pod granie na dużym ekranie. Śmiejemy się z kinowych doświadczeń z ubogich mechanik itd. ale okazuje się, że nawet te śmieszne cinematic experience ogrywamy na 7 calowych sprzęcikach. Ciężko by było cieszyć się kinem gdyby w sali stał na scenie monitor 24''. Co ze starszymi grami? No powiem w ten sposób takie Sleeping Dogs na maksymalnych detalach ściśnięte do tych zabójczych 7 cali wygląda lepiej niż kiedykolwiek, początek gry na tym chińskim targowisku ze światłami, neonami i fajerwerkami wygląda obłędnie gdybym włączył tę grę z czasów X360/PS3 na telewizorze dziś to wyglądałaby gorzej niż na ROG Ally. Jak wygląda Ghost of Tsushima na 7 calowym ekranie? Wygląda jak piękna gra siłą ściśnięta do tych 7 cali, może w trybie Kurosawy? Nie sądzę żeby Kurosawa tworzył filmy do oglądania na 7 calach Dobra inaczej tego nie wytłumaczę, ogólnie pachnie patologią i to nie jest smaczne. Słowo patologia można zamienić na desperację ale to nadal nie smakuje i nadal powoduje bóle brzuszka. Tytułu Sleeping Dogs użyłem jako przykładu jak mądrze wyciskać ze sprzętu i gier aby poprawić zarówno grę jak i doświadczenie z obcowaniem ze sprzętem (mniej widoczne graficzne braki, betonowe 60 lub 120 klatek po zabawie w ustawieniach). Ghost of Tsushima na SD to mniej klatek, gorsza grafika, śmieszny i żałosny Sony cinematic experience podany na 7 calowym talerzyku. Znam podejście społeczności Steam Decka i nie obrażę się za minusy także proszę, do woli Edytowane środa o 11:43 przez Krzysztof93 mało spałem :( Cytuj
pawelgr5 1 626 Opublikowano środa o 11:40 Opublikowano środa o 11:40 Zakladajac ze ktos gra w gry dla cinematic experience. Mnie to nie dotyczy i dla mnie to po prostu rozrywka podana w takiej formie a nie innej. Tak samo jak nigdy nie mialem cisnienia na ogladanie najwiekszych blockbusterow w kinie. Rozumiem ze ludzie tak lubia ale mi to powiewa. Cytuj
Homelander 2 603 Opublikowano środa o 11:46 Opublikowano środa o 11:46 W dzisiejszym gamingu jest piękne to, że mamy wiele opcji grania jak się chce, albo jak można. Dla mnie Steam Deck to w zasadzie jedyna opcja żeby pograć w tytuły AAA. Czy wolałbym na telewizorze? No jasne, że tak. Ale nie mam na to siły i czasu. Poza tym mam cały czas z tyłu głowy, że zaraz ktoś zacznie zawracać mi dupę. A na Decku mogę na luźno pograć w robocie w czasie godzinnej przerwy z gwarancją, że przez tą godzinę mam czas tylko dla siebie. Czekając na klienta jak jeżdżę Uberem te 20 min to samo. I jeszcze absolutnie nie mam poczucia "zmarnowanego" czasu, bo przecież mi płacą i za przerwy i za czekanie Tak więc mój wybór sprowadza się do Steam Decka albo wcale. No i to też nie jest tak, że gram i cierpię. Bo te gry działają i wyglądają rewelacyjnie. Ot chociażby mój screen z Ghost of Tsushima. Screen, nie photo mode. Serio, więcej mi nie trzeba 1 Cytuj
BieŃ 931 Opublikowano środa o 11:50 Opublikowano środa o 11:50 Mi wczoraj zmiękła rura i kupiłem kompletne GTA IV , bardzo dobrze to lata na decku. Człowiek jak sobie przypomni jak to działało na Ps3 to Panieeeee...musiałem kupić potem jeszcze raz na 360 bo grać się nie dało xD Cytuj
Krzysztof93 1 532 Opublikowano środa o 11:57 Opublikowano środa o 11:57 6 minut temu, pawelgr5 napisał(a): Zakladajac ze ktos gra w gry dla cinematic experience Nie musisz, ale nie pozbędziesz się tego, że jest tak zaprojektowana 3 minuty temu, Homelander napisał(a): Ot chociażby mój screen z Ghost of Tsushima. Screen, nie photo mode rozumiem, że screen ale wygląda trochę jakbym miał problemy ze wzrokiem i trochę mi się kojarzy z Wiedźminem na Switchu. Rozmemłane takie. 2 minuty temu, BieŃ napisał(a): Mi wczoraj zmiękła rura i kupiłem kompletne GTA IV , bardzo dobrze to lata na decku. to jest idealny przykład jak poprawić sobie grę sprzętem generacja siódma mobilnie błyszczy jak diament. Cytuj
Homelander 2 603 Opublikowano środa o 12:00 Opublikowano środa o 12:00 300kb obrazek zajmuje. W grze jest natywna rozdzielczość i gra jest ostra jak brzytwa Cytuj
NemoKOF 746 Opublikowano środa o 12:35 Opublikowano środa o 12:35 Godzinę temu, pawelgr5 napisał(a): mam nadzieje ze ten rynek przenosnych PC nie cofnie sie do czasow GPD Win. W jakiś sensie? Cytuj
pawelgr5 1 626 Opublikowano środa o 12:36 Opublikowano środa o 12:36 Teraz, NemoKOF napisał(a): W jakiś sensie? W sensie bycia taka nisza jak kiedys. Premiera SD zmienila sporo na tym rynku. Cytuj
Homelander 2 603 Opublikowano środa o 12:46 Opublikowano środa o 12:46 9 minutes ago, pawelgr5 said: W sensie bycia taka nisza jak kiedys. Premiera SD zmienila sporo na tym rynku. Cofnąć się nie cofnie, ale nisza jest to nadal Cytuj
pawelgr5 1 626 Opublikowano środa o 12:48 Opublikowano środa o 12:48 1 minutę temu, Homelander napisał(a): Cofnąć się nie cofnie, ale nisza jest to nadal Tak ale czasy GPD Win i drogich zabawek jak Aya Neo to bylo jeszcze na innym poziomie. Cytuj
DarkStar 202 Opublikowano środa o 14:06 Opublikowano środa o 14:06 2 godziny temu, Homelander napisał(a): W dzisiejszym gamingu jest piękne to, że mamy wiele opcji grania jak się chce, albo jak można. Dla mnie Steam Deck to w zasadzie jedyna opcja żeby pograć w tytuły AAA. Czy wolałbym na telewizorze? No jasne, że tak. Ale nie mam na to siły i czasu. Poza tym mam cały czas z tyłu głowy, że zaraz ktoś zacznie zawracać mi dupę. A na Decku mogę na luźno pograć w robocie w czasie godzinnej przerwy z gwarancją, że przez tą godzinę mam czas tylko dla siebie. Czekając na klienta jak jeżdżę Uberem te 20 min to samo. I jeszcze absolutnie nie mam poczucia "zmarnowanego" czasu, bo przecież mi płacą i za przerwy i za czekanie Tak więc mój wybór sprowadza się do Steam Decka albo wcale. No i to też nie jest tak, że gram i cierpię. Bo te gry działają i wyglądają rewelacyjnie. Ot chociażby mój screen z Ghost of Tsushima. Screen, nie photo mode. Serio, więcej mi nie trzeba Miałem pisać, że wygląda fatalnie, nawet w porównaniu do wersji PS4, ale ten obrazek na monitorze ma znacznie większy rozmiar (mimo tej samej rozdzielczości) niż na Decku. Jak się otworzy w nowej karcie i zmniejszy na 60%, to wygląda bardzo spoko. Cytuj
NemoKOF 746 Opublikowano środa o 14:25 Opublikowano środa o 14:25 1 godzinę temu, pawelgr5 napisał(a): Tak ale czasy GPD Win i drogich zabawek jak Aya Neo to bylo jeszcze na innym poziomie. Tutaj 100% zgody. Może nie jest to poziom konsol ale parę baniek tego zeszło a nie 500 sztuk + wzięły się za to firmy (Valve) które mają ekosystem więc w hooyu mają zysk na sprzęcie, ważne żeby działało jak koń trojański. Cytuj
SnoD 2 459 Opublikowano środa o 21:20 Opublikowano środa o 21:20 8 godzin temu, Homelander napisał(a): Cofnąć się nie cofnie, ale nisza jest to nadal Cytuj
Homelander 2 603 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 2 hours ago, XM. said: Aoe2de jak śmiga na sd? Bez problemu, tylko czcionki kurewsko małe. 1 Cytuj
Czoperrr 5 497 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu On 3/12/2025 at 2:34 PM, Krzysztof93 said: Niegdyś było tak, że te gierki mobilne były specjalnie przygotowywane pod granie przenośne. Dziś nie muszą, to są te same gry co na komputerach i konsolach ale to nie zmienia faktu, że niektóre gry są robione nie tyle pod granie przenośne co pod granie na dużym ekranie. Śmiejemy się z kinowych doświadczeń z ubogich mechanik itd. ale okazuje się, że nawet te śmieszne cinematic experience ogrywamy na 7 calowych sprzęcikach. Ciężko by było cieszyć się kinem gdyby w sali stał na scenie monitor 24''. Co ze starszymi grami? No powiem w ten sposób takie Sleeping Dogs na maksymalnych detalach ściśnięte do tych zabójczych 7 cali wygląda lepiej niż kiedykolwiek, początek gry na tym chińskim targowisku ze światłami, neonami i fajerwerkami wygląda obłędnie gdybym włączył tę grę z czasów X360/PS3 na telewizorze dziś to wyglądałaby gorzej niż na ROG Ally. Jak wygląda Ghost of Tsushima na 7 calowym ekranie? Wygląda jak piękna gra siłą ściśnięta do tych 7 cali, może w trybie Kurosawy? Nie sądzę żeby Kurosawa tworzył filmy do oglądania na 7 calach Dobra inaczej tego nie wytłumaczę, ogólnie pachnie patologią i to nie jest smaczne. Słowo patologia można zamienić na desperację ale to nadal nie smakuje i nadal powoduje bóle brzuszka. Tytułu Sleeping Dogs użyłem jako przykładu jak mądrze wyciskać ze sprzętu i gier aby poprawić zarówno grę jak i doświadczenie z obcowaniem ze sprzętem (mniej widoczne graficzne braki, betonowe 60 lub 120 klatek po zabawie w ustawieniach). Ghost of Tsushima na SD to mniej klatek, gorsza grafika, śmieszny i żałosny Sony cinematic experience podany na 7 calowym talerzyku. Znam podejście społeczności Steam Decka i nie obrażę się za minusy także proszę, do woli Od kiedy Assassin's Creed to cinematic? On 3/12/2025 at 5:25 PM, NemoKOF said: Tutaj 100% zgody. Może nie jest to poziom konsol ale parę baniek tego zeszło a nie 500 sztuk + wzięły się za to firmy (Valve) które mają ekosystem więc w hooyu mają zysk na sprzęcie, ważne żeby działało jak koń trojański. Skąd te dane? Steam Deck sprzedał się w paru bańkach a jest sprzętem bardziej popularnym od Aya Neo albo GPDWin Cytuj
NemoKOF 746 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Które? Że SD się sprzedał w paru bańkach czy ze Aya Neo czy GPD Win raczej się w paru bańkach nie sprzedał? Czy może że switcha się więcej sprzedało? Bo nie wiem o które dane pytasz. Od razu uprzedzę - Aya, GPD, Valve, Asus i Lenovo nie publikują liczb oficjalnych, więc tutaj jedynie jakieś estymacje mamy. Bo może napisałem to w sposób który ciężko rozszyfrować. Ja napisałem, że parę baniek SD to już wg mnie nie taka nisza jak wcześniej i można powiedzieć, że sprzęt trafił do mainstreamowej świadomości ludzi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi