messer88 6 984 Opublikowano 16 marca Opublikowano 16 marca 43 minuty temu, iluck85 napisał(a): A co by było jakby wszedł na półki sklepów + reklama jakaś w TV. Markety mają, ale tam ich ceny to jakiś absurd. Ciekawe czy taki ME sprzedal SD Oled 512 za 4299zł. Gdzie na Steam to koszt 2599zł. może jacyś ludzie tak biorą bo opcja rat albo na fakturkę Cytuj
NemoKOF 747 Opublikowano 16 marca Opublikowano 16 marca Valve nie daje możliwości dodania nipu do rachunku przez co w Polsce nie można go odliczyć od zakupu, stąd chore ceny bo cena zakupu przez firmę będzie kosztem netto więc dodajmy marżę i vat. Polska jest pod tym względem bardzo rygorystycznym rynkiem. Natomiast widać, że Valve chce od pierwszego dnia zmusić klienta do używania steama. Może to zmienią z czasem. Pamiętam jak lata temu firmy olewały PSP Go bo nie mogły zarabiać na grach xD Cytuj
Krzysztof93 1 549 Opublikowano 17 marca Opublikowano 17 marca 23 godziny temu, dominalien napisał(a): Czy ty jesteś ze starożytnego Egiptu? Egipcjanie nie rozumieli jak działa perspektywa i musieli rysować bardziej oddalone rzeczy w rzędzie wyżej. Jak trzymam przenośniaka przed nosem to ekran wypełnia mi pole widzenia podobnie, jak duży TV 3 metry ode mnie. Użyłem trochę zbyt ostrego porównania z tym monitorem w sali kinowej ale granie na dużym TV vs. 7 cali trzymane nawet na nosie nie działa tak samo. Chciałbym żeby trzymanie smartfona przed twarzą dawało taki efekt przy oglądaniu filmów jak kino no ale... nie, nie daje. U mnie to wygląda tak, że przenośniak działa tylko wtedy gdy mam ochotę na takie granie. To na pewno nie jest mój ulubiony sposób grania, ale czy gorszy? Może trochę ale nie nazywajmy go gorszym, jest inny, ma swój klimacik, sprawdza się w specyficznych warunkach i gatunkach gier. Cytuj
Daffy 10 860 Opublikowano 17 marca Opublikowano 17 marca Kumplowi zjebał sie sd, twierdzi że już ma po gwarancji bo kupił gdzieś 18miesiecy temu. Faktycznie trafiłem na artykuły gdzie jasno pisze że Valve daje rok na sprzęt. Ale to nie jest tak, że w EU mimo to są dwa lata? Cytuj
Czoperrr 5 532 Opublikowano 17 marca Opublikowano 17 marca 1 minute ago, Daffy said: Kumplowi zjebał sie sd, twierdzi że już ma po gwarancji bo kupił gdzieś 18miesiecy temu. Faktycznie trafiłem na artykuły gdzie jasno pisze że Valve daje rok na sprzęt. Ale to nie jest tak, że w EU mimo to są dwa lata? Chyba nie, na PS5 też jest tylko rok gwarancji. Cytuj
Bzduras 13 333 Opublikowano 17 marca Opublikowano 17 marca 2 minuty temu, Daffy napisał(a): Kumplowi zjebał sie sd, twierdzi że już ma po gwarancji bo kupił gdzieś 18miesiecy temu. Faktycznie trafiłem na artykuły gdzie jasno pisze że Valve daje rok na sprzęt. Ale to nie jest tak, że w EU mimo to są dwa lata? A co się dokładnie z nim stało? Bo może się "zjebał" tak jak mój, co to tutaj jakiś czas temu walkę z nim opisywałem. Okazało się, że zjebany to był ten nowy BIOS, po downgradzie do poprzedniej wersji złego słowa na działanie mojego deczka nie powiem. Cytuj
Daffy 10 860 Opublikowano 17 marca Opublikowano 17 marca Nie włącza się w ogóle, niby wszystkich kombinacji z ładowarką próbował, nie miałem go w ręce by potwierdzić. Cytuj
Bzduras 13 333 Opublikowano 17 marca Opublikowano 17 marca To trzeba by było faktycznie w łapę wziąć i sprawdzić. Cytuj
dominalien 327 Opublikowano 17 marca Opublikowano 17 marca Tak, jeśli nie jest ogarnięty technicznie to nie można mu ufać że wszystko spróbował jak trzeba. Cytuj
Daffy 10 860 Opublikowano 17 marca Opublikowano 17 marca Czytałem że czasem pomaga odkręcenie tyłu, odpięcie i ponownie podpięcie baterii do płyty głównej ale tu właśnie pojawiła się nasza rozkmina czy warto to robić jak jeszcze jest/nie jest na gwarancji Cytuj
Assassins_78 1 253 Opublikowano 17 marca Opublikowano 17 marca (edytowane) A co ma rozkręcenie konsoli wspólnego z gwarancją ? Nie ma plomb. I Valve nie zabrania rozkręcania konsoli, ja takiej wzmianki nie widzę. To też wiąże się z rozkręceniem SD Cytat Jak wymienić dysk SSD w Steam Decku? Pierwsza kwestia, którą należy podkreślić: nie utracicie gwarancji Steam Decka po wymianie dysku na własną rękę. Valve honoruje gwarancję nawet po rozkręceniu urządzenia, o ile nie uszkodzicie sprzętu podczas wymiany pamięci. Dysk do Steam Decka powinien mieć wymiary 2230.4 lip 2024 Edytowane 17 marca przez Assassins_78 Cytuj
Bzduras 13 333 Opublikowano 17 marca Opublikowano 17 marca Najpierw to sprawdzenie, czy reaguje na ładowarkę - jak zaświeci się LED to już jest punkt wyjścia. Czy słychać piknięcie przy uruchamianiu? Jak tak to znaczy, że prąd idzie z baterii/ładowarki. Wiatraki kręcą, touchpady reagują haptyką na dotyk? Jeśli tak to próba hard resetu przytrzymaniem guziora przez 10 sekund aż LED sobie nie zabłyśnie. Potem wejście do BIOSu. Jak nie wstaje to jest parę rzeczy do sprawdzenia najpierw, jak koleś jest niekumaty to może nawet nie wiedzieć, że coś zrobił źle. Cytuj
NemoKOF 747 Opublikowano 17 marca Opublikowano 17 marca 37 minut temu, Daffy napisał(a): Kumplowi zjebał sie sd, twierdzi że już ma po gwarancji bo kupił gdzieś 18miesiecy temu. Faktycznie trafiłem na artykuły gdzie jasno pisze że Valve daje rok na sprzęt. Ale to nie jest tak, że w EU mimo to są dwa lata? Gwarancji nie ale są 2 lata rękojmi u sprzedawcy: https://konsument.gov.pl/reklamacja-rekojmia-a-gwarancja/ więc jak kupił z Valve to może się do nich zgłosić. Cytuj
tlas 498 Opublikowano 17 marca Opublikowano 17 marca obawiam się, że amerykańska firma, wysyłająca sprzęt z Holandii może mieć delikatnie mówiąc w nosie polskie przepisy dotyczące rękojmi Cytuj
dominalien 327 Opublikowano 17 marca Opublikowano 17 marca To są przepisy europejskie, nie tylko polskie. Zawsze można napisać do pomocy technicznej na steamie i zapytać. Cytuj
NemoKOF 747 Opublikowano 17 marca Opublikowano 17 marca Dokładnie - to przepisy unijne a Holandia w Unii się znajduje. Dodatkowo jakby się nie znajdowała to sprzedając u nas nawet amerykański podmiot musi się stosować do naszych przepisów Cytuj
Daffy 10 860 Opublikowano 17 marca Opublikowano 17 marca Martwa jest, nic się nie świeci, będę go cisnął by napisał wprost do Valve przez zgłoszenie sprawy przez steam, dzięki ekipo Cytuj
iluck85 3 232 Opublikowano 17 marca Opublikowano 17 marca 2 godziny temu, Daffy napisał(a): Kumplowi zjebał sie sd, twierdzi że już ma po gwarancji bo kupił gdzieś 18miesiecy temu. Faktycznie trafiłem na artykuły gdzie jasno pisze że Valve daje rok na sprzęt. Ale to nie jest tak, że w EU mimo to są dwa lata? Rok daje każdy prawie producent. Unia wymaga 2 i drugi rok należy do sklepu/ sprzedającego. Ale nie wiem jak Valve podchodzi do tego. Apple też daje rok. Potem trzeba do sprzedawcy uderzać. Cytuj
iluck85 3 232 Opublikowano 17 marca Opublikowano 17 marca Normalnie dwa lata są, Valve musi się dostawać do prawa konsumenckiego na terenie EU- czyli gdzie sprzedaje. 1 akapit to wyjaśnia. 1 Cytuj
NemoKOF 747 Opublikowano 17 marca Opublikowano 17 marca Jako że Valve samo sprzedaje swój sprzęt, to sprawa w tym przypadku jest dość prosta :-) Cytuj
iluck85 3 232 Opublikowano 17 marca Opublikowano 17 marca Dokładnie tak. Ale ja bym zrobił pierw co napisał Bzduras. Sprawdził baterie, bo to wygląda jak problem z napięciem. Odpiąć i wpiąć. Jak nic nie da, to uderzać do Valve. Cytuj
maciucha 11 724 Opublikowano 17 marca Opublikowano 17 marca Wymieniać paste na procku po 3 latach? Cytuj
Kris77 451 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca Macie Majstry jakiś SPRAWDZONY sposób na GTA V Enhanced na Decku? Próbowałem różne Protony, wiersze poleceń i dupa. Gra uruchamia się średnio 1 raz na 10 razy. Albo komunikat że gra jest już uruchomiona, albo wywala się na łączeniu z RockStar, albo dźwięku syren policyjnych po połączeniu z serwerami... Na PS3 odbiłem się od GTA V, a na Decku jakoś mnie wciągnęło. Cytuj
Homelander 2 635 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca 3 minutes ago, Kris77 said: Macie Majstry jakiś SPRAWDZONY sposób na GTA V Enhanced na Decku? Próbowałem różne Protony, wiersze poleceń i dupa. Gra uruchamia się średnio 1 raz na 10 razy. Albo komunikat że gra jest już uruchomiona, albo wywala się na łączeniu z RockStar, albo dźwięku syren policyjnych po połączeniu z serwerami... Na PS3 odbiłem się od GTA V, a na Decku jakoś mnie wciągnęło. Na początku miałem problem, bo ustawiłem very high i musiałem usunąć przez desk mode. Ale po ustawieniach na high, włączaniu fsr 3 nie mam problemów. Gra chodzi płynnie w 40 klatkach 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi