ofsajd 1 149 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca Może online Ci się odpala? Na decku ono chyba nie działa. Cytuj
dominalien 327 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca (edytowane) Single player ci robi problemy? Bo online nie działa w ogóle. A dziś czytałem, że Valve dało GTAVE kategorię „playable”, czyli może spróbuj bez komend dodatkowych i z rekomendowanym Protonem? Edytowane 18 marca przez dominalien Cytuj
Kris77 453 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca (edytowane) Godzinę temu, ofsajd napisał(a): Może online Ci się odpala? Na decku ono chyba nie działa. Gdzie tam, fabuła, online nie ruszam. Przed menu z wyborem online czy fabuła się wywala. Jak migają światła policyjne i słychać syrenę. Wtedy się zawiesza. Godzinę temu, dominalien napisał(a): Single player ci robi problemy? Bo online nie działa w ogóle. A dziś czytałem, że Valve dało GTAVE kategorię „playable”, czyli może spróbuj bez komend dodatkowych i z rekomendowanym Protonem? Tak, single. No właśnie z rekomendowanym jest to samo. Z każdym: rekomendowany, Proton Hotfix, Experimental, czy GE. Sprawdzę jak wstanie czy sposób @Homelander pomoże - ustawienia High i FSR. Generalnie grałem na Very High z FSR bo wydajnościowo chodzą podobnie. Ale może to jest powód. Poza tym zostaje mi jeszcze ewentualne wywalenie CryoUtilities i zmiana z 4 GB VRam na domyślne. Edytowane 18 marca przez Kris77 Cytuj
Homelander 2 639 Opublikowano niedziela o 17:06 Opublikowano niedziela o 17:06 2 hours ago, GearsUp said: No niestety, w kwestii nowych gier AAA trzeba już być ostrożnym. Ogólnie dla mnie jest cudem, że na Decku mogę pograć w całkiem nowe gry AAA, więc nie narzekam. Przy dobrej optymalizacji i nowe gry się odpalają i da się grać bez problemu, jak chociażby Space Marine 2 po patchach, albo nowy Assassin, który co jak co, ale graficznie jest imponujący. No ale nie mam złudzeń, że sprzęt jest już pod ścianą Cytuj
GearsUp 473 Opublikowano niedziela o 17:11 Opublikowano niedziela o 17:11 Nie no ten filmik ma w nazwie Too Big ale jak się go obejrzy to jednak wychodzi na to, że da się w nie grać, mocne kompromisy ale hulają. Dla mnie to jest ciekawe ile w takich grach trzeba poświęcić aby pograć Cytuj
Homelander 2 639 Opublikowano niedziela o 17:27 Opublikowano niedziela o 17:27 6 minutes ago, GearsUp said: Nie no ten filmik ma w nazwie Too Big ale jak się go obejrzy to jednak wychodzi na to, że da się w nie grać, mocne kompromisy ale hulają. Dla mnie to jest ciekawe ile w takich grach trzeba poświęcić aby pograć To zależy. W takim Baldurze trzeba się nastawić na serio niski klatkarz w trzecim akcie. Rzędu 18-25 klatek. I jasne, to turowa gra rpg, ale jak kogoś to drażni to dla niego jest dealbreaker. To w zasadzie jedyna gra w której trzeba iść na aż taki kompromis (oczywiście wśród tych w które grałem). Wszystkie pozostałe (a przecież sporo tych gier AAA skończyłem) da się ustawić żeby działały płynnie w 40 klatkach, a właśnie w 40 celuję. Są też takie, które na Decku chodzą źle niezależnie od ustawień, typu Silent Hill 2 czy Wu Kong. Są też takie, które na premierze są niegrywalne, ale po kilku patchach i, przede wszystkim, dodaniu FSR, nagle są ok. Chociażby wspomniany Space Marine, Indiana Jones, albo The Last of Us. Generalnie lepiej sprawdzić w googlach przed kupnem. No i najważniejsze: w rozdzielczości 720p i na 7 calach te ustawienia grafiki nie mają aż takiego kolosalnego znaczenia. Gry i tak wyglądają imponująco. Taki Cyberpunk na presecie Steam Deck, mimo, że to low-medium, robi ogromne wrażenie. To jest absolutnie inny poziom graficzny niż chociażby Switch. Cytuj
Kris77 453 Opublikowano wczoraj o 07:53 Opublikowano wczoraj o 07:53 Wracając do GTA V - po wywaleniu Cryo, ustawieniu VRAM w Bios na dafault dalej jest loteria. Raz uruchomi się na Proton Hotfix, raz na Experimental, a 10 razy wcale. Na Steam znowu jest status unsupported, więc coś tam dalej nie pykło. Cytuj
Homelander 2 639 Opublikowano wczoraj o 08:02 Opublikowano wczoraj o 08:02 To ciekawe, mi działa za każdym razem. Zmieniłeś te ustawienia graficzne? A unsupported jest dlatego, że nie działa online Cytuj
Kris77 453 Opublikowano wczoraj o 08:07 Opublikowano wczoraj o 08:07 4 minuty temu, Homelander napisał(a): To ciekawe, mi działa za każdym razem. Zmieniłeś te ustawienia graficzne? A unsupported jest dlatego, że nie działa online Tak, na Twoje - grafika high, FSR 3 jakość. Cytuj
Homelander 2 639 Opublikowano wczoraj o 08:43 Opublikowano wczoraj o 08:43 33 minutes ago, Kris77 said: Tak, na Twoje - grafika high, FSR 3 jakość. Poczytałem reddita i niektórzy mają ten problem i nie potrafią nic z nim zrobić, a inni nie. Cholera wie od czego to zależy. W każdym razie ja w samym Decku nic nie zmieniałem, żadnego biosa, protonów, nic. Nawet nie wiem co to Cryo. Pomogło tylko odinstalowanie i zmiana ustawień na high zamiast very high Cytuj
Kris77 453 Opublikowano wczoraj o 11:30 Opublikowano wczoraj o 11:30 2 godziny temu, Homelander napisał(a): Poczytałem reddita i niektórzy mają ten problem i nie potrafią nic z nim zrobić, a inni nie. Cholera wie od czego to zależy. W każdym razie ja w samym Decku nic nie zmieniałem, żadnego biosa, protonów, nic. Nawet nie wiem co to Cryo. Pomogło tylko odinstalowanie i zmiana ustawień na high zamiast very high Wiem, śledzę i szukam na bieżąco. Nic to, pewnie sami nie wiedzą dlaczego są takie problemy. Cytuj
Daffy 10 861 Opublikowano wczoraj o 18:17 Opublikowano wczoraj o 18:17 Zazdroszczę każdemu kto nie ma backlogu by przejmować się że na decku nie działa dobrze część z zeszlorocznych i tegorocznych aaa, z czego takich wartych ogrania dobrych gier z tego to się zbierze liczba w porywach do policzenia na dwóch rękach Ja na decku nie licząc nawet emu to z samych gier kupionych na steam mam grania na parę lat do przodu, nic nowego mogloby nie wychodzić, a pewnie i tak w tym roku day one dorzucę switcha2 xddd 3 Cytuj
Homelander 2 639 Opublikowano wczoraj o 18:22 Opublikowano wczoraj o 18:22 5 minutes ago, Daffy said: Zazdroszczę każdemu kto nie ma backlogu by przejmować się że na decku nie działa dobrze część z zeszlorocznych i tegorocznych aaa, z czego takich wartych ogrania dobrych gier z tego to się zbierze liczba w porywach do policzenia na dwóch rękach Ja na decku nie licząc nawet emu to z samych gier kupionych na steam mam grania na parę lat do przodu, nic nowego mogloby nie wychodzić, a pewnie i tak w tym roku day one dorzucę switcha2 xddd Dokładnie mam to samo Cytuj
Daffy 10 861 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 21 godzin temu, Kris77 napisał(a): Wracając do GTA V - po wywaleniu Cryo, ustawieniu VRAM w Bios na dafault dalej jest loteria. Raz uruchomi się na Proton Hotfix, raz na Experimental, a 10 razy wcale. Na Steam znowu jest status unsupported, więc coś tam dalej nie pykło. Wleciał właśnie update proton experimental który min. fixuje crashe w gta5 Cytuj
Kris77 453 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Godzinę temu, Daffy napisał(a): Wleciał właśnie update proton experimental który min. fixuje crashe w gta5 Obadam wieczorem. Nie wiem kto z Was bawi się w emulację PS3, ale mały tip: przed uruchomieniem emulowanej gry warto zrestartować Deck'a. Taki MotorStorm: Pacific Rift chodzi w stabilnych 30 fps, czasami rozdziałka spada, ale jest płynnie. Pierwszy MotorStorm śmiga jeszcze lepiej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi