Opublikowano 26 listopada 20231 r 49 minut temu, Daffy napisał: Coś fajnego na test HDR prócz ponizszych? Ori2 wymiata, jakby całkiem inne gry jeśli chodzi o kolory z lub bez HDR Forza5horizon już aż takiej różnicy w HDR nie robi, btw na miksie średnich/wysokich 40fps rocksolid Persona 5 nie bedzie miała dojebanych kolorków?
Opublikowano 26 listopada 20231 r 32 minuty temu, pawelgr5 napisał: Persona 5 nie bedzie miała dojebanych kolorków? O HDR mi chodzi, z tego co wiem p5 nie ma obsługi hdr
Opublikowano 26 listopada 20231 r Potwierdzam jeśli chodzi o kulturę pracy i temperatury. W końcu jest to taki handheld jakiego chciałem, bo jednak te dwie kwestie są dla mnie niezwykle ważne. Moja lista życzeń na Steamie właśnie wzrosła z 30 do ponad 400.
Opublikowano 26 listopada 20231 r Xddd jak sei zapisałes na forumowe mikołajki to spora szansa ze odrobine stopnieje
Opublikowano 26 listopada 20231 r Najlepiej jakość tego ekranu widać na zdjęciach jak się cyknie z oddali pod kątem.
Opublikowano 26 listopada 20231 r Walczyłem ze sobą ale przegrałem. To znaczy raczej wygrałem i wziąłem decka OLED. Ekran to coś niesamowitego. Kolory, czerń i janość. Wiedziałem że będzie lepiej ale nie że aż tak. Będzie testowanko teraz. LCD idzie na sprzedaż, teraz tylko OLED Edytowane 26 listopada 20231 r przez LiŚciu
Opublikowano 26 listopada 20231 r 6 godzin temu, KrYcHu_89 napisał: Wydaje mi się, że nowy sweet spot dla single player to bedzie 45FPS/90Hz. Z ty Diablo to jestem trochę wkurwiony, bo zawsze chciałem to mieć przenośnie, ale mam wersje battle net PC i nie chce mi się płacić tym typom z Blizzarda 2x, jakby to była inna firma to jeszcze, ale super to pewnie śmiga na SD :). Spoko, ja miałem d4 nieodpalone na Xboksie czekające na swoją kolej, miałem odpalić triala na Decku na moment żeby zobaczyć jak chodzi, a wjebałem 8h i właśnie kupiłem na steam za 2 stówy. idealnie mnie blizzard rozegrał z tym trialem i premierą OLEDa
Opublikowano 26 listopada 20231 r 6 godzin temu, pattro napisał: Jest jakaś możliwość wgrać spolszczenie do takiego GTA IV? Da się bez problemu, sam sobie teraz w to pykam po polsku. Ściągasz to i podmieniasz pliki w trybie desktop. https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=818395007
Opublikowano 26 listopada 20231 r Ależ ten ekran robi, nie będę od razu hejtowac switcha OLED bo tamten ekran dalej robi niesamowicie ale ten w decku to jest totalnie półka wyżej Cudowny kawałek sprzętu, chyba obecnie jedyne rozsądne rozwiązanie technologiczne jeśli chodzi o moc/kulturę pracy/baterię. Ciekawe co pokaże niedaleka przyszłość jeśli chodzi o konkurencję.
Opublikowano 27 listopada 20231 r Jeśli ktoś jeszcze czeka na paczkę to nie ma co się sugerować trackingiem GLS. Dostałem SMS od kuriera że będzie o 11 a na stronie dalej widnieje left parcel center Nethetlands, żadnej innej wzmianki.
Opublikowano 27 listopada 20231 r Teraz, Czoperrr napisał: Jeśli ktoś jeszcze czeka na paczkę to nie ma co się sugerować trackingiem GLS. Dostałem SMS od kuriera że będzie o 11 a na stronie dalej widnieje left parcel center Nethetlands, żadnej innej wzmianki.
Opublikowano 27 listopada 20231 r 5 minut temu, Czoperrr napisał: Jeśli ktoś jeszcze czeka na paczkę to nie ma co się sugerować trackingiem GLS. Dostałem SMS od kuriera że będzie o 11 a na stronie dalej widnieje left parcel center Nethetlands, żadnej innej wzmianki. Uff, jeden Switch more spokojnie czekać na innego właściciela.
Opublikowano 27 listopada 20231 r 11 minut temu, Czoperrr napisał: Jeśli ktoś jeszcze czeka na paczkę to nie ma co się sugerować trackingiem GLS. Dostałem SMS od kuriera że będzie o 11 a na stronie dalej widnieje left parcel center Nethetlands, żadnej innej wzmianki. W dniu 25.11.2023 o 11:13, Daffy napisał: W poniedziałek będziesz mieć Czoperrr
Opublikowano 27 listopada 20231 r Kurde, biję się z myślami co tu zrobić. Tak jak tam wcześniej pisałem, prawy trigger na koniec wciśnięcia lekko skrzypi i jak się potrząśnie deckiem to coś pod nim stuka (jakby się poluzowało). I teraz co byście zrobili na moim miejscu. Olali temat i grali dalej, a jak coś się zepsuję to serwis/zwrot jeżeli nie minie rok? Wymienili sami? Trochę się w sumie obawiam tego zwrotu, bo jak nie skrzypiący triggier to może przyjść deck, który ma ekran z martwym pikselem, inny dźwięk guzika, skrzypiący joystick czy coś innego. Generalnie teraz po kilku dniach to skrzypienie wyraźnie ucichło, więc może zniknie w całości, tylko martwi mnie ten poluzowany element pod triggerem. No a tak jak napisałem, trochę osób ma różne mankamenty w swoich deckach, a nie chciałbym bawić się w zwracanie kilka razy.
Opublikowano 27 listopada 20231 r 11 minutes ago, rafanus2 said: Kurde, biję się z myślami co tu zrobić. Tak jak tam wcześniej pisałem, prawy trigger na koniec wciśnięcia lekko skrzypi i jak się potrząśnie deckiem to coś pod nim stuka (jakby się poluzowało). I teraz co byście zrobili na moim miejscu. Olali temat i grali dalej, a jak coś się zepsuję to serwis/zwrot jeżeli nie minie rok? Wymienili sami? Trochę się w sumie obawiam tego zwrotu, bo jak nie skrzypiący triggier to może przyjść deck, który ma ekran z martwym pikselem, inny dźwięk guzika, skrzypiący joystick czy coś innego. Generalnie teraz po kilku dniach to skrzypienie wyraźnie ucichło, więc może zniknie w całości, tylko martwi mnie ten poluzowany element pod triggerem. No a tak jak napisałem, trochę osób ma różne mankamenty w swoich deckach, a nie chciałbym bawić się w zwracanie kilka razy. Może się jeszcze wyrobi, spust w moim padzie XSX też potrafił czasem skrzypieć, a nawet się trochę zaciąć a po chwili problem zniknął. Tak jak ktoś pisał wyżej możesz też spróbować odkręcić samemu tylnią obudowę i sprawdzić w czym problem, nie ma to wpływu na gwarancję.
Opublikowano 27 listopada 20231 r Tylko przy otwieraniu obudowy wyciągnij kartę pamięci z Decka, bo ją połamiesz.
Opublikowano 27 listopada 20231 r Teraz, Bzduras napisał: Tylko przy otwieraniu obudowy wyciągnij kartę pamięci z Decka, bo ją połamiesz. Nie używam, ale dzięki. No chyba poczekam, aż się wyrobi, bo tak mi się spodobał sprzęcik, że w sumie nie chciałbym się z nim rozstawać na kilka tygodni i czekać na nowego xD
Opublikowano 27 listopada 20231 r Ale co Ci szkodzi rozkręcić i zerknać jak Ci radzą koledzy, mozliwe że odlew przycisku jest z nadmiarem i coś tam Ci wadzi. Czasem trzeba trochę własnej inicjatywy nad rozwiązaniem problemu, a tu dostajesz jeszcze podpowidzi racjonalne - WTF?
Opublikowano 27 listopada 20231 r 5 minut temu, Assassins_78 napisał: Ale co Ci szkodzi rozkręcić i zerknać jak Ci radzą koledzy, mozliwe że odlew przycisku jest z nadmiarem i coś tam Ci wadzi. Czasem trzeba trochę własnej inicjatywy nad rozwiązaniem problemu, a tu dostajesz jeszcze podpowidzi racjonalne - WTF? Odkręcę, odkręcę, tyle, że z tego co już poczytałem, chodzi o za luźną gumkę, którą raczej ciężko dostać. A generalnie nie czuję się mocny w manualnych rzeczach, więc po prostu wątpię, że sam to naprawię :p Edytowane 27 listopada 20231 r przez rafanus2
Opublikowano 27 listopada 20231 r Ktoś brał wersję 1TB? Jak z martwymi pixelami? Na redicie piszą, ze ta wersja ma głównie ten chinski BOE panel i ma piksele a 512 Samsung i zwykle brak. EDIT czy do valve można zwrócić SD jak ma jakieś wady powiedzmy do 14 dni (jak w PL), czy tylko RMA?
Opublikowano 27 listopada 20231 r @rafanus2na bank ten luźny dźwięk masz z triggera? Bo kiedyś tam potrzasalem starym deckiem i też miałem taki jakby dźwięk jakby coś latało, a to po prostu były guziki ABXY lekko obijające się o plastikową obudowę. Ty masz problem z lataniem w prawym więc że strony gdzie są knefle. Spróbuj sprawdzić czy też masz ten dźwięk potrząsając deckiem ale ręką trzymając guziki by nie były luźne
Opublikowano 27 listopada 20231 r Kurde jak zwykle źle szkło nakleiłem i do śmieci, trudno będzie bez szkła.
Opublikowano 27 listopada 20231 r 11 minut temu, MichAelis napisał: Ktoś brał wersję 1TB? Jak z martwymi pixelami? Na redicie piszą, ze ta wersja ma głównie ten chinski BOE panel i ma piksele a 512 Samsung i zwykle brak. EDIT czy do valve można zwrócić SD jak ma jakieś wady powiedzmy do 14 dni (jak w PL), czy tylko RMA? możesz normalnie 14 dni "bo tak". wiem bo pytałem się ich czy mogę tak zrobić 30 dnia jak zamówiłem 256 lcd, a zapowiedziano oleda xD te przepisy u nas dotyczące zwrotu w ciągu 14 dni zamówień internetowych i tak wynikają z przepisów europejskich, więc wszędzie to de facto działa. Edytowane 27 listopada 20231 r przez tlas