Opublikowano 29 listopada 20231 r Nie, długie przytrzymanie przycisku power (do momentu, w którym dioda led zaświeci jaśniej i zgaśnie) to jest odcięcie Deckowi prądu i nic więcej nie zrobisz. Bo i jak zrobić coś więcej niż odpowiednik wyciągnięcia wtyczki zasilającej z kontaktu?
Opublikowano 29 listopada 20231 r 2 minuty temu, Bzduras napisał: Nie, długie przytrzymanie przycisku power (do momentu, w którym dioda led zaświeci jaśniej i zgaśnie) to jest odcięcie Deckowi prądu i nic więcej nie zrobisz. Bo i jak zrobić coś więcej niż odpowiednik wyciągnięcia wtyczki zasilającej z kontaktu? Okej, dzięki.
Opublikowano 29 listopada 20231 r W tym przypadku nic innego nie pomoże ale jeszcze dwa skróty podrzucę przy włączaniu decka: Power + plus z głośności = wbijamy do biosu Power + (...) = wbijamy do trybu gdzie możemy załadować wcześniejszy soft jak obecny nam się zyebal
Opublikowano 29 listopada 20231 r W dniu 27.11.2023 o 18:55, rafanus2 napisał: Dobra, a więc tak: faktycznie to przyciski "stukały", a po zdjęciu obudowy okazało się, że sprężynka spadła z plastiku. Po założeniu sprężynki wszystko jest okej. Dzięki wszystkim za pomoc Edit. To znaczy finał jest taki, że trigger działa elegancko. W końcu dotarł mój Oledzik i też prawy trigger cichutko skrzypi metalicznie. Czyli wystarczy zdjąć obudowę i poprawić sprężynkę? Czy większe rozkręcanie? Jeżeli tak, to mi się nie chce edit: Już jest ok, może kwestia tego, że SD był zimny po transporcie. Zobaczymy. Edytowane 29 listopada 20231 r przez falcon87pl
Opublikowano 29 listopada 20231 r Wczoraj w nocy pograłem w RE4 Remake i jestem zdziwiony jak to dobrze chodzi (i wygląda). Ustawienia deafaultowe. Minus taki, że głośno chodzi wiatrak, ale da się grać.
Opublikowano 29 listopada 20231 r Dlaczego miało by dobrze nie chodzić, masz najnowocześniejszy, najnowszy model najlepszego dostępnego na rynku sprzętu w przedziale cenowym ok 2K
Opublikowano 29 listopada 20231 r 19 godzin temu, tlas napisał: Odpaliłem stary save z Cyberpunka. Jak to się pięknie prezentuje na oledzie. Chyba trzeba będzie wrócić i skończyć. Tylko niestety HDR nie działa, opcja jest dostępna ale kolory są zepsute niestety. Może w wersji Steam działa, ja mam gog. Mój wiedźmin 3 co w nim nie działa hdr też jest z gog. Poszukałem i tak to właśnie jest. Może poprawią (Heroic albo Valve).
Opublikowano 29 listopada 20231 r 33 minuty temu, falcon87pl napisał: W końcu dotarł mój Oledzik i też prawy trigger cichutko skrzypi metalicznie. Czyli wystarczy zdjąć obudowę i poprawić sprężynkę? Czy większe rozkręcanie? Jeżeli tak, to mi się nie chce Tak, zdejmujesz obudowę i trigger siedzi na jednej dużej sprężynie, a obok niego jest wsadzona wzdłuż mała sprężynka, która domyślnie zamocowana jest na dwóch bolcach. U mnie sprężynka zeszła z jednego bolca, przez co dociskając trigger, zgniatał on sprężynkę. Trzeba z powrotem założyć sprężynkę na bolec. Zajęto mi to w sumie 10 minut. Edit. Tylko przygotuje sobie jakieś małe narzędzie, bo sprężynka jest niewielka i ciasno umiejscowiona. Edytowane 29 listopada 20231 r przez rafanus2
Opublikowano 29 listopada 20231 r A polecilibyście jakąś strategię, którą można ograć na decku? Ostatnio grałem w ten typ gier jakoś 10 lat temu (Kozacy 3), więc fajnie jakby na start nie była jakoś strasznie rozbudowana.
Opublikowano 29 listopada 20231 r Xcom 2 civilization6 Songs of conquest (podróba herosów) Homm3 Seria Age of Wonders Wargroove 1 i 2 (podróba advance wars) Edytowane 29 listopada 20231 r przez Daffy
Opublikowano 29 listopada 20231 r 3 godziny temu, rafanus2 napisał: Tak, zdejmujesz obudowę i trigger siedzi na jednej dużej sprężynie, a obok niego jest wsadzona wzdłuż mała sprężynka, która domyślnie zamocowana jest na dwóch bolcach. U mnie sprężynka zeszła z jednego bolca, przez co dociskając trigger, zgniatał on sprężynkę. Trzeba z powrotem założyć sprężynkę na bolec. Zajęto mi to w sumie 10 minut. Edit. Tylko przygotuje sobie jakieś małe narzędzie, bo sprężynka jest niewielka i ciasno umiejscowiona. Dzięki za szczegółowe info. Już zrobiłem edit: „Już jest ok, może kwestia tego, że SD był zimny po transporcie. Zobaczymy. ”
Opublikowano 29 listopada 20231 r 3 godziny temu, Daffy napisał: Xcom 2 civilization6 Songs of conquest (podróba herosów) Homm3 Seria Age of Wonders Wargroove 1 i 2 (podróba advance wars) Advance Wars na emu
Opublikowano 29 listopada 20231 r 43 minuty temu, maciucha napisał: Advance Wars na emu I na emu GBA i swicha fajnie chodzi Jeszcze jak ktoś chce grać myszka + klawiatura to już ma całkiem pole do popisu że strategiami, w poprzednim poście starałem się wymienić te co spoko da się grać przenośnie
Opublikowano 29 listopada 20231 r HDR w Tetris Effect działa po wpisaniu tej komendy we właściwościach: Cytat SteamDeck=0 %command% -d3d12 powiem tak - nie da się opisać jak to pięknie teraz wygląda
Opublikowano 29 listopada 20231 r Dzisiaj na tapecie ustawianie decky loadera. Naściągałem 1000 wtyczek zaraz coś się wysypie <ok>
Opublikowano 29 listopada 20231 r Cały dzień gierki pobieram xd skurczybyk ma teraz mocną baterię. Mam jeszcze powerbank 65W 25000 mAh więc będzie niezły zestaw na wyjazdy. Różnicy w wadze szczerze mówiąc jakoś nie czuje, jest marginalna dla mnie. Za to wifi zdecydowanie lepiej i szybciej działa.
Opublikowano 30 listopada 20231 r Fajnie było ale coś zaczęło mi mulić i RE4 działa w 15 FPS, wieczorem grałem normalnie. Deck podłączony do zasilania, nie zmieniałem ustawień TDP. Restarty nie pomagają. Edit: dziwna sprawa, odłączyłem kabel, zrestartowałem i działa normalnie.
Opublikowano 30 listopada 20231 r 43 minuty temu, Czoperrr napisał: Fajnie było ale coś zaczęło mi mulić i RE4 działa w 15 FPS, wieczorem grałem normalnie. Deck podłączony do zasilania, nie zmieniałem ustawień TDP. Restarty nie pomagają. Edit: dziwna sprawa, odłączyłem kabel, zrestartowałem i działa normalnie. Przy mojej 1.5 rocznej przygodzie z tym sprzętem parę razy już mi się taka sytuacja zdarzyła, że nagle gra z dupy zamula, a po resecie konsoli jest git. Nawet gdzieś czytałem że jak ktoś bawi się w ustawienia grafiki wewnątrz gry to po zmianie lepiej wyłączyć i włączyć grę zamiast grać z marszu.
Opublikowano 30 listopada 20231 r Może to ten bug związany ze zmniejszeniem taktowania GPU. Dużo o tym trąbią na Reddicie.
Opublikowano 30 listopada 20231 r Teraz, Bigby napisał: Może to ten bug związany ze zmniejszeniem taktowania GPU. Dużo o tym trąbią na Reddicie. Oni go jakiś czas temu ogarnęli aktualizacją softu ale jak czytam na Reddit i na steamie komentarze pod aktualizacjami to znowu powrócił niedawno xddd Tak samo chyba dwa miesiące ogarniali błąd że czasem z dupy głośniki robią się cichsze i tylko reset pomaga, ale ostatnio tego nie mam więc chyba już naprawione
Opublikowano 30 listopada 20231 r U mnie od czasu do czasu przy przechodzeniu na tryb Desktop kolorki mocno przyciemnione - tak z 20% jasności.
Opublikowano 30 listopada 20231 r 25 minutes ago, Daffy said: Przy mojej 1.5 rocznej przygodzie z tym sprzętem parę razy już mi się taka sytuacja zdarzyła, że nagle gra z dupy zamula, a po resecie konsoli jest git. Nawet gdzieś czytałem że jak ktoś bawi się w ustawienia grafiki wewnątrz gry to po zmianie lepiej wyłączyć i włączyć grę zamiast grać z marszu. W RE4R nigdy nie zmieniałem ustawień grafiki, jest tak jak było ustawione defaultowo. Reset też nie pomógł, pomogło odpięcie zasilania i całkowite wyłączenie z trybu desktop.