Skocz do zawartości

Steam Deck

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy mogę na Decku żonglować kartami SD? Instaluje jakieś gry via Steam na karcie A, potem ją wyjmę i włożę kartę B, na której też coś zainstaluje via Steam.

Przejdzie potem taka podmiana kart w zależności w co będę chciał zagrać? Czy Deck wywali błąd, że brakuje danej gry na karcie, bo włożona jest inna? A może będzie wymagać jej formatowania za każdym razem?

Testował ktoś taką jazdę na dwie karty SD?

Opublikowano
Teraz, Emtebe napisał:

Czy mogę na Decku żonglować kartami SD? Instaluje jakieś gry via Steam na karcie A, potem ją wyjmę i włożę kartę B, na której też coś zainstaluje via Steam.

Przejdzie potem taka podmiana kart w zależności w co będę chciał zagrać? Czy Deck wywali błąd, że brakuje danej gry na karcie, bo włożona jest inna? A może będzie wymagać jej formatowania za każdym razem?

Do czasu oleda nawet był moment że jechałem na trzy karty xd 

Opublikowano
1 minutę temu, Emtebe napisał:

Ja testowałem i nie było problemów. Żadnych błędów nie wywalało.

Opublikowano

Ok, a ta opcja usunięcia danych przeglądarki z poziomu SteamOS to dotyczy wewnętrznej przeglądarki, która wyświetla sklep itp.?

Pamiętam chyba, że po pierwszym odpaleniu Decka był komunikat z poziomu SteamOS o instalacji przeglądarki, ale wtedy go olałem.

Opublikowano
14 minut temu, Emtebe napisał:

Ok, a ta opcja usunięcia danych przeglądarki z poziomu SteamOS to dotyczy wewnętrznej przeglądarki, która wyświetla sklep itp.?

Pamiętam chyba, że po pierwszym odpaleniu Decka był komunikat z poziomu SteamOS o instalacji przeglądarki, ale wtedy go olałem.

Chrome chyba ci sugerują od razu z poziomu steam os. Potem ten chrome z poziomu steamos czy Linuxa to będzie ten sam chrome jeśli chodzi o zakładki, hasła itd. Niektórzy dodają przez steam kilka razy ten sam chrome i każdego konfigurują pod otwieranie innych stron defaultowo przy odpaleniu więc niejako robią osobne aplikacje do youtube, Netflix itd. 

Z swojego doświadczenia mogę odpowiedzieć że na decku bez windowsa nie odpali przez chrome filmów z skyshowtime, loguje przez chrome ale ich player nie jest kompatybilny z Linuxem. Chyba że idzie to obejść, a nie wiem.

Opublikowano

Z lumines czy Tetris mam ten problem ze mam na switchu i kurde kusi dublować na decku

Na humble bundle aktualnie jest też za 40zl fajna paczka z gierkami logicznymi, a jak wiadomo takie wchodzą jak w masło przenośnie 

Opublikowano

Niczego się nie dowiedziałem z tego artykułu, typowy clickbait, stwierdzam jednak, że to zapach pasty termicznej i ciepłego plastiku, czy wdychanie jest szkodliwe? Niewiadomo bo nie ma na ten temat żadnych badań.

Opublikowano

Kupiłem Mad Maxa na dzień dobry z SD Oled, bo w wielu recenzjach na YT leciała rozgrywka i mi się klimat spodobał. Miał być dla testu, a gram tylko w niego, już ponad 20h nabite :D

Od czasu Far Cry 3 nie bawiłem się tak dobrze czyszcząc mapę :) I świetnie czuć rozwój postaci i pojazdów.

• Plusik 1