Skocz do zawartości

Steam Deck

Featured Replies

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Wyświetleń 293,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• i ja się skusiłem i niedługo zostanę Steamdekarzem 

• Jezd i moja zabaweczka. Pierwsze wrażenie pozytywne. Duże ale wygodne. Analogi strasznie wysokie i chwile zajmuje żeby do nich przywyknąć. Jak bym miał mniejsze dłonie to byłoby ciężko. Na ten moment

• Jest I on. Ekran kosmos.    

Opublikowano

ale beznadziejne community Steam Deckowe, Vegeta się telepie w konwulsjach i rzuca jak Cinek w bramie, ogólny brak poszanowania dla drugiego człowieka, brutalne odzywki, arogancja. :frog: patrzę na was głodnych, przerażonych...

Opublikowano
12 godzin temu, Ryuk napisał(a):

Ktos ma jakies rekomendacje co kupic na pare godzin lotu? Raczej nic co ma gleboka kampanie bo w samolocie ciezko sie skupic, potrzebuje cos zeby zabic czas. 

Death Must Die. 

Opublikowano
16 minut temu, Dr.Czekolada napisał(a):

Steam Deck? Najlepsze community :gigabeta: brat bratu pomoże, a farmazony króciutko ucinać.

Chyba, że chodzi o plomby, wtedy może być ciężko :notlikethis:

Opublikowano
12 godzin temu, Ryuk napisał(a):

Ktos ma jakies rekomendacje co kupic na pare godzin lotu? Raczej nic co ma gleboka kampanie bo w samolocie ciezko sie skupic, potrzebuje cos zeby zabic czas. 

https://store.steampowered.com/app/2287560/Vengeance_of_Mr_Peppermint/

Elegancki beatem up na jakieś 3h z niezłą fabułą inspirowany koreańskim kinem. Działa na Decku bez problemów.

Opublikowano

A ja dorzucę od siebie OlliOlli World - gierka mała, śmiga na decku, 5h na baterii na luziku wyciągnie jak nie więcej. Jak lubisz deskę i zręcznościówki to masz lot z głowy.

Opublikowano
42 minuty temu, Bzduras napisał(a):

A ja dorzucę od siebie OlliOlli World - gierka mała, śmiga na decku, 5h na baterii na luziku wyciągnie jak nie więcej. Jak lubisz deskę i zręcznościówki to masz lot z głowy.

I kluczyki latają w cenie harnasia

Jeszcze od siebie:

Into the breach

Geometry Wars 3

Minishoot Adventure 

Marsupilami

Rayman Legends/Origins

Stardew Valley

Dead Cells

Wargroove lub advance wars na emu

Dave the Diver

Opublikowano

ITB, właśnie muszę zakupić na deczka. Mam na switcha ale po co tam grać skoro można lepiej. 

Opublikowano

To ja tylko rzucę Nex Machina. Najlepszy arcade, najlepsza gra HM obok Returnala, majstersztyk. 

Opublikowano
7 hours ago, messer88 said:

ITB, właśnie muszę zakupić na deczka. Mam na switcha ale po co tam grać skoro można lepiej. 

W Into the Breach najlepiej grało mi się na telefonie. Sterowanie dotykowe intuicyjne, a telefon masz ze sobą zawsze i możesz sobie pyknąć nie biorąc dodatkowego sprzętu. W dodatku jest w cenie Netflixa

Opublikowano

Into the Breach był rozdawany przez Epic i to chyba nie raz. Sprawdź może odbierałeś darmówki. Odpalisz na decku przez Heroic.

Opublikowano

Pojawiło sie demo Commandos Origins. No to zainstalowałem. Zaczyna się spoko, filmikiem jak w części pierwszej. Jest Hitler, jest Churchill. Po filmiku ekran wyboru czy chcemy historyczne symbole czy nie. Super. Odpalam new game, rwie jak skurwysyn. 9 klatek. Ok, wchodzę w opcje i z domyślnych epic ustawiam wszystko na medium. 20 klatek. No kurwa. Zmieniam na low. I mam eleganckie filmowe 24 klatki. Gra przy tym ma bardzo prostą i umowną grafikę, wygląda zwyczajnie biednie. Usunąłem w cholerę

Opublikowano
W dniu 8.10.2024 o 22:13, Ryuk napisał(a):

Dead Cells!

Opublikowano

Skyszal ktoś o pluginie, który pozwala na pobieranie energii bezpośrednio z gniazdka, podczas gdy podłączony sd jest naładowany w 100%, a bateria przestaje być "ładowana"?

To działa? Jest sens wdrażania w system?

Opublikowano
15 minut temu, lysyolec napisał(a):

Skyszal ktoś o pluginie, który pozwala na pobieranie energii bezpośrednio z gniazdka, podczas gdy podłączony sd jest naładowany w 100%, a bateria przestaje być "ładowana"?

To działa? Jest sens wdrażania w system?

Steam Deck ma tzw passthrough charging. To jest właśnie to. Nie potrzeba do tego żadnych pluginów.

Opublikowano

Ale to ma jakieś 95% eletroniki obecnej droższej niż 150 pln. Mają one układy sterowania ładowaniem właśnie w tym celu, żeby nie zarżnąć baterii: laptopy, telefony, tablety, you name it. A jeśli tego nie mają to prosty plugin/soft tego nie załatwi.

Opublikowano
21 minut temu, NemoKOF napisał(a):

co xd

No co, nie "skyszal-eś" :banderas:

Opublikowano

Widziałem jakieś apki na Androida, które odcinają zasilanie przy ustawionym pułapie (np. 80%). Sam nie korzystałem. Widziałem też takie przejściówki na kable zasilające (a może na wtyczkę, nie pamiętam), które się wpina pomiędzy smartfonem (lub innym urządzeniem) i gniazdkiem i spełnia taką samą funkcję. Większość smartfonów ma adaptacyjny tryb ładowania, w praktyce osobiście nie korzystam z tego, bo telefon ładuję bardzo nieregularnie, a nie że zostawiam go na ładowarce na noc. U mnie się ten adaptacyjny tryb nigdy nie sprawdzał w smartfonach.

Ja mam zarówno Decka jak i Switcha przez cały czas w Docku, wyciągam tylko do grania. Switch to wręcz miesiącami tam siedzi.