Michu_M 7 Opublikowano piątek o 21:22 Opublikowano piątek o 21:22 Dobra, mam i ja. W końcu. Na razie po godzinie zabawy (dosłownie zabawy, nic konkretnego jeszcze nie zrobiłem) kilka spostrzeżeń. Sprzęt sporo lżejszy i mniej masywny od MSI Claw, którego wcześniej testowałem. Co ma swoje plusy i minusy. Minus jest taki, że wydaje się zrobiony ze średniej jakości taniego plastiku a obudowa sprawia wrażenie jakby była pusta w środku. Tak głupie, wiem. Do tego brakuje mi trochę podświetlanych analogów i przycisków. A zalety? Fantastyczny ekran. Gdy po włączeniu pojawia się logo SD na tle smolistej czerni to morda sama się śmieje. Do tego touchpady, z których bardzo przyjemnie się korzysta. I jeszcze pytanie. Czy faktycznie na SD nie można pobierać gier w trybie uśpienia? Jeżeli tak jest to jak najlepiej ściągać gry że steama i innych źródeł. Podłączać go do ładowarki i ręcznie przyciemniać ekran czy są wygodniejsze sposoby? Cytuj
Bzduras 12 490 Opublikowano sobota o 05:11 Opublikowano sobota o 05:11 7 godzin temu, Michu_M napisał(a): Czy faktycznie na SD nie można pobierać gier w trybie uśpienia? Jeżeli tak jest to jak najlepiej ściągać gry że steama i innych źródeł. Podłączać go do ładowarki i ręcznie przyciemniać ekran czy są wygodniejsze sposoby? Tak, to prawda. Co do ściągania to jak chcesz, możesz zostawić na ładowarce i przyciemnić ekran, tak jak napisałeś. Bez ładowarki podczas ściągania sprzęt nie pójdzie spać dopóki nie skończy, także też możesz zrobić i tak. Cytuj
DarkStar 81 Opublikowano sobota o 05:48 Opublikowano sobota o 05:48 Sa dwa pluginy do Decky Loader, które robią cały czarny ekran (jako że to OLED, to wtedy nie świeci). Jeden to Reshadeck (który generalnie jest reshaderem, ale twórcy dodali taką dodatkową eksperymentalną funkcję), a drugi to Magic Black. Ten drugi jest fajny, bo ma nawet skrót klawiszowy do wygaszenia ekranu. Niestety wczoraj zauważyłem, że nie działa i teraz nie wiem czy to wynik niedawnej aktualizacji systemu czy coś u mnie, bo ostatnio grzebałem w motywach do CSS Loader. Cytuj
dominalien 263 Opublikowano sobota o 05:57 Opublikowano sobota o 05:57 Na szczęście jak SD ściąga to używa naprawdę mało energii, więc nawet bateria nie cierpi bardzo. Cytuj
Bzduras 12 490 Opublikowano sobota o 06:14 Opublikowano sobota o 06:14 Chyba, że masz wrzucony pliczek na odblokowanie limitu downloadu i jedziesz z 600Mb/s, wtedy bateria leeeeeeeci razem z użyciem procesora. Cytuj
Kris77 434 Opublikowano sobota o 06:29 Opublikowano sobota o 06:29 9 godzin temu, Michu_M napisał(a): Czy faktycznie na SD nie można pobierać gier w trybie uśpienia? Jeżeli tak jest to jak najlepiej ściągać gry że steama i innych źródeł. Podłączać go do ładowarki i ręcznie przyciemniać ekran czy są wygodniejsze sposoby? Przełączasz się na pulpit, w ustawieniach dajesz wygaszanie ekranu (np. 1 minuta), uruchamiasz Steam, dajesz pobieranie i ekran elegancko się wygasza a gra się ściąga. https://www.reddit.com/r/SteamDeck/comments/vsvslo/no_way_to_turn_off_screen_while_downloading/ Cytuj
Czoperrr 5 113 Opublikowano sobota o 07:11 Opublikowano sobota o 07:11 9 hours ago, Michu_M said: Dobra, mam i ja. W końcu. Na razie po godzinie zabawy (dosłownie zabawy, nic konkretnego jeszcze nie zrobiłem) kilka spostrzeżeń. Sprzęt sporo lżejszy i mniej masywny od MSI Claw, którego wcześniej testowałem. Co ma swoje plusy i minusy. Minus jest taki, że wydaje się zrobiony ze średniej jakości taniego plastiku a obudowa sprawia wrażenie jakby była pusta w środku. Tak głupie, wiem. Do tego brakuje mi trochę podświetlanych analogów i przycisków. A zalety? Fantastyczny ekran. Gdy po włączeniu pojawia się logo SD na tle smolistej czerni to morda sama się śmieje. Do tego touchpady, z których bardzo przyjemnie się korzysta. I jeszcze pytanie. Czy faktycznie na SD nie można pobierać gier w trybie uśpienia? Jeżeli tak jest to jak najlepiej ściągać gry że steama i innych źródeł. Podłączać go do ładowarki i ręcznie przyciemniać ekran czy są wygodniejsze sposoby? Najprosciej chyba jest wejść w tryb desktop na czas ściągania i w ustawieniach systemu włączyć wyłączanie ekranu po minucie bezczynności. Ja tak robię. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi