Bzduras 13 066 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego Przejdź w tryb pulpitu i z Discovery ściągnij sobie Disk Usage Analyzer. Będziesz wiedział, co ile zajmuje. Cytuj
Daffy 10 814 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego U ciebie bankowo powodem będzie nie nadpisanie danych. Niestety nie pomogę bo nie bawię się gierkami z zewnętrznych launcherow Cytuj
Homelander 2 510 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego 3 minutes ago, Bzduras said: Przejdź w tryb pulpitu i z Discovery ściągnij sobie Disk Usage Analyzer. Będziesz wiedział, co ile zajmuje. Mam podobne narzędzie, ale to mi nie pomaga, bo nie wiem, które pliki są ważne, a które nie. I które mogę usunąć, a których nie ruszać Cytuj
dominalien 305 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego Jak zainstalowałeś b.net i starcrafty? Przez heroica? Cytuj
Homelander 2 510 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego 3 minutes ago, dominalien said: Jak zainstalowałeś b.net i starcrafty? Przez heroica? Nie. Normalnie, battle.neta w trybie desktop a potem gry przez battle.neta Cytuj
dominalien 305 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego Ściągnąłeś ze strony battle.net i uruchomiłeś? Cytuj
Homelander 2 510 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego 10 minutes ago, dominalien said: Ściągnąłeś ze strony battle.net i uruchomiłeś? Tak. Wg instrukcji jakiejś z youtuba. Normalnie działało, ale chciałem zmienić nazwę i ikonkę w nonsteam i się zepsuło. Zainstalowałem od nowa, musiałem zainstalować od nowa gry i zauważyłem, że zajmuje mi to ponad 70giga. Odinstalowałem gry i nadal jest 40. Z nonsteam mam tylko Heroica z Heroesami i ten programik do streamowania gierek z PS5 Cytuj
dominalien 305 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego (edytowane) No dobrze, i przed instalacją winetricks powinien cię zapytać, w jakim prefiksie chcesz uruchomić instalator battle.net. Który wybrałeś? Czy za pierwszym i drugim razem wybrałeś ten sam? Edytowane 12 lutego przez dominalien Cytuj
Homelander 2 510 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego 1 minute ago, dominalien said: No dobrze, i przed instalacją winetricks powinien cię zapytać, w jakim prefiksie chcesz uruchomić instalator battle.net. Który wybrałeś? Czy za pierwszym i drugim razem wybrałeś ten sam? Nic nie zmieniałem. Gry tak samo zainstalowałem w domyślnych folderach. Ale po odinstalowaniu foldery zniknęły Cytuj
dominalien 305 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego Tam nie ma co zmieniać, trzeba coś wybrać. Pojawia się okienko z wypisanymi wszystkimi grami ze steam i jak żadnej nie wybierzesz to nic się nie zainstaluje. Cytuj
Homelander 2 510 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego 18 minutes ago, dominalien said: Tam nie ma co zmieniać, trzeba coś wybrać. Pojawia się okienko z wypisanymi wszystkimi grami ze steam i jak żadnej nie wybierzesz to nic się nie zainstaluje. Nie bardzo rozumiem. Tego guide użyłem Cytuj
dominalien 305 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego (edytowane) A, no to w folderze .steam/Steam wyszukaj, czy gdzieś tam są jakieś foldery battle.net i starcraft i zobacz, jak dużo zajmują. Edytowane 12 lutego przez dominalien Cytuj
Homelander 2 510 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego 23 minutes ago, dominalien said: A, no to w folderze .steam/Steam wyszukaj, czy gdzieś tam są jakieś foldery battle.net i starcraft i zobacz, jak dużo zajmują. Nie ma nic oczywistego. W folderze steamapps/common są tylko katalogi z grami ze Steama. Już obszukałem te wszystkie oczywiste miejsca i nazwy. No trudno, jebać. Jak mnie to będzie drażnic to sformatuje dysk i tyle Cytuj
dominalien 305 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego Nie, bardziej cię interesuje folder compatdata, tak jak koleś pokazuje w tym tutorialu. Tam są katalogi z nazwami z cyferek, to normalnie jest nr gry na steamie, ale pewnie jak instalujesz coś zewnętrznego to numerek jest jakiś przypadkowy i pewnie właśnie dlatego się zainstalowało 2x w rożnych katalogach. Tam szukaj battle.net i starcraft. 1 Cytuj
Homelander 2 510 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego 51 minutes ago, dominalien said: Nie, bardziej cię interesuje folder compatdata, tak jak koleś pokazuje w tym tutorialu. Tam są katalogi z nazwami z cyferek, to normalnie jest nr gry na steamie, ale pewnie jak instalujesz coś zewnętrznego to numerek jest jakiś przypadkowy i pewnie właśnie dlatego się zainstalowało 2x w rożnych katalogach. Tam szukaj battle.net i starcraft. Sprawdzałem to już. Problem jest taki, że ten folder zajmuje 10 giga, a non steam mam 40. Więc to nie to Cytuj
dominalien 305 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego No dobrze, a ile zajmuje folder .var? Heroic instaluje gry do Games, ile ten zajmuje? Cytuj
Homelander 2 510 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego 6 minutes ago, dominalien said: No dobrze, a ile zajmuje folder .var? Heroic instaluje gry do Games, ile ten zajmuje? var 3.3, a Games 1.8 gb Cytuj
dominalien 305 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego (edytowane) No to wracamy do początku. Program do analizy miejsca na dysku i szukasz dużych folderów. Ja np. w folderze /home mam jeszcze folder .steamos, który ma 10 gb. Czy on jest liczony jako non-steam, czy jako gra? Nie wiem, choć się domyślam. Cholera też wie, jak Steam traktuje różne pliki w .local/share/steam. Czy wszystko liczy jako swoje, czy same pliki gier to "gry", a np compatdata to już non-steam. Edit: nie wiem, czy to cię pocieszy, ale ja non-steam mam prawie 180GB. Edytowane 12 lutego przez dominalien Cytuj
Homelander 2 510 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego Cholera wie. Trudno, olewam to. Próbowałem, na resztę szkoda mi czasu Cytuj
NemoKOF 726 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu https://www.crowdsupply.com/shade-technik/decksight - ekran do starego SD, tym razem OLED. Cytuj
GearsUp 440 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 8 minut temu, NemoKOF napisał(a): https://www.crowdsupply.com/shade-technik/decksight - ekran do starego SD, tym razem OLED. Dziwna rodziałka jak na Decka Cytuj
NemoKOF 726 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu wyższa, niepotrzebnie zupełnie. Wrzucam jako ciekawostkę. Cytuj
GearsUp 440 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Chodzi o aspect ratio, pierwszy chyba custom screen z 16:9 a cała obudowa Decka jest skonstruowana pod 16:10 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi