Czoperrr 5 113 Opublikowano 16 lipca 2021 Opublikowano 16 lipca 2021 To będzie taki sukces jak ten ich joypad. 1 1 Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 16 lipca 2021 Opublikowano 16 lipca 2021 7 minut temu, Czoperrr napisał: To będzie taki sukces jak ten ich joypad. ALE WEZ SIE NIE CZEPIAJ. Ja tam jestem zadowolony. W civke grało się bardzo przyjemnie Pillarsy chwile pograłem i wiem ze jak się w koncu dorobię nowego PC/Lapka to inaczej niz na TV z tym ich controllerem tej gierki nie ruszę. Szkoda, że to zdechło. Cytuj
Czoperrr 5 113 Opublikowano 16 lipca 2021 Opublikowano 16 lipca 2021 (edytowane) Oczywiście życzę sukcesu, sam mam bibliotekę ponad 500 gier na Steamie i chętnie ograłbym to w podróży, dodatkowo Retroarch i inne emulatory, które uwielbiam. Z wyglądu przypomina mi SEGA Game Gear, mam jednak nadzieję, że odniesie większy od niej sukces Interesującą sprawą jest to, że Steam Deck na działać na OS opartym na Linuxie, co więc z kompatybilnością gier? Edytowane 16 lipca 2021 przez Czoperrr Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 16 lipca 2021 Opublikowano 16 lipca 2021 jeśli odpale Windowsa z GP to się zastanowię nad tym sprzętem Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 16 lipca 2021 Opublikowano 16 lipca 2021 Odpalisz, to już zapowiedzieli ze windows i wszystko co z tmy związane będzie można instalować. GP też spokojnie powinno ruszyć. Cytuj
Ukukuki 6 986 Opublikowano 16 lipca 2021 Opublikowano 16 lipca 2021 (edytowane) 8 godzin temu, ogqozo napisał: Bardziej się zastanawiam, czy gry będą czytelne na małym ekranie. Natomiast mały ekran jednak daje duży handicap wymaganej mocy w porównaniu do laptopa. Mam GPD Win 2 od poprzedniego roku i switch od tego czasu nie jest praktycznie używany. Świetny sprzęt a steam deck będzie o niebo wydajniejszy. Tylko będzie tak samo jak ze switchem, bardzo słaby przenośniak. Jednak jako sprzet mobilny na wyjazdy super. 8 minut temu, MYSZa7 napisał: jeśli odpale Windowsa z GP to się zastanowię nad tym sprzętem Masz możliwość instalacji normalnego windowa więc i dostęp do apki xboxa. Edytowane 16 lipca 2021 przez Ukukuki Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 16 lipca 2021 Opublikowano 16 lipca 2021 Na tych zdjęciach te gałki wygląda jakby trzeba było mieć 15cm kciuka. Cytuj
Shankor 1 609 Opublikowano 16 lipca 2021 Opublikowano 16 lipca 2021 Ciekawe czy będzie wymagał (stałego?) połączenia z Internetem. No bo jak inaczej się zalogować na swoje konto? Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 16 lipca 2021 Opublikowano 16 lipca 2021 Na Steam jest tryb offline, pewnie będziesz mógł tak samo tutaj grać bez sieci. Cytuj
yaczes 14 480 Opublikowano 16 lipca 2021 Opublikowano 16 lipca 2021 Godzinę temu, Czoperrr napisał: To będzie taki sukces jak ten ich joypad. No wlasnie troche strach kupowac, bo jesli powtorzy sukces steam controllera, to po kwartale bedzie fajny sprzet bez wsparcia. A nie kazdy ma chec na yebanie sie z emulatorami, windowsami, instalkami, szukaniem romow, etc. W sumie to malo kto ma, stad tez m.in. popularnosc konsol. Chociaz pewnie i tak kupie. Cytuj
Ukukuki 6 986 Opublikowano 16 lipca 2021 Opublikowano 16 lipca 2021 7 minut temu, Dave Czezky napisał: No wlasnie troche strach kupowac, bo jesli powtorzy sukces steam controllera, to po kwartale bedzie fajny sprzet bez wsparcia. A nie kazdy ma chec na yebanie sie z emulatorami, windowsami, instalkami, szukaniem romow, etc. W sumie to malo kto ma, stad tez m.in. popularnosc konsol. Chociaz pewnie i tak kupie. Sprzęt świetny dla pctowca, jak ktoś toleruje granie tylko na konsoli to w mojej opinii mu ten sprzęt nie podejdzie. Samo Valve podkreśla ,że to jest PC a nie konsola. Cytuj
yaczes 14 480 Opublikowano 16 lipca 2021 Opublikowano 16 lipca 2021 no ciekawe na jaki wolumen sprzedazy liczy. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 16 lipca 2021 Opublikowano 16 lipca 2021 Ja widzę jeden zajebisty plus tego. Jak ktoś gra w indyki z pc na switcha z podatkiem od wersji switchowej w końcu będzie mógł ogrywać te same gry w lepszej jakości i TANIEJ. Sam myślę nad zakupem aby sobie kilka visual novels i karcianek przejśc bo mam na steam ich trochę ale jakoś tak na pc się nie chce Cytuj
ASX 14 645 Opublikowano 16 lipca 2021 Opublikowano 16 lipca 2021 14 minut temu, Dave Czezky napisał: No wlasnie troche strach kupowac, bo jesli powtorzy sukces steam controllera, to po kwartale bedzie fajny sprzet bez wsparcia. poważnie obawiasz się o brak wsparcia? przecież to po prostu przenośny PC, to tak jakby martwić się że komputery osobiste czy laptopy nie będą wspierane Cytuj
Ukukuki 6 986 Opublikowano 16 lipca 2021 Opublikowano 16 lipca 2021 6 minut temu, blantman napisał: Ja widzę jeden zajebisty plus tego. Jak ktoś gra w indyki z pc na switcha z podatkiem od wersji switchowej w końcu będzie mógł ogrywać te same gry w lepszej jakości i TANIEJ. Sam myślę nad zakupem aby sobie kilka visual novels i karcianek przejśc bo mam na steam ich trochę ale jakoś tak na pc się nie chce Też głównie napalam się na indyki plus zaległości growe. Duże gierki dalej będę ogrywał na PC plus Decka będę traktował jako sprzęt w podróż. Stwierdziłem też ,że sprzedają Lite, zostawiam sobie switcha pierwszą wersję z 2017 oraz sprzedaje wszystkie gierki jakie mam na ten sprzęt. I tak indyki ogrywam już tylko na GPD Win 2 od prawie roku a switch leży i się kurzy w oczekiwaniu na BOTW2. Z preordera na Oleda też rezygnuje. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 16 lipca 2021 Opublikowano 16 lipca 2021 Myślę że niejeden się zdziwi, jak popularny będzie ten sprzęt. I w porównaniu do Switcha gry można dostać za grosze. Perspektywa mobilnego ogrywania nowego BFa czy Elden Ring brzmi jeszcze bardziej kusząco. Cytuj
yaczes 14 480 Opublikowano 16 lipca 2021 Opublikowano 16 lipca 2021 59 minut temu, ASX napisał: poważnie obawiasz się o brak wsparcia? przecież to po prostu przenośny PC, to tak jakby martwić się że komputery osobiste czy laptopy nie będą wspierane tak to jest JESLI chcesz sie yebac z malym komputerem. Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 16 lipca 2021 Opublikowano 16 lipca 2021 Mnie kupili. Chwalę sobie Switcha głównie właśnie za przenośność sprzętu. Gram w docku jeśli mam na to czas bo tak jest wygodniej, ale dużo grywałem w podróżach służbowych jeszcze przed pandemią a obecnie jak nie mam czasu to przed snem jeszcze mogę sobie coś na spokojnie odpalić i zawsze jakieś 30min na rozluźnienie. Gram trochę na PC i mam około 250 gier w bibliotece Steam ale większości tytułów nawet nie tknąłem bo zwyczajnie nie ma kiedy. Switch przy tym sprzęcie pójdzie w odstawkę i zacznę nadrabiać w końcu te tytuły. Dla mnie mega bomba. Nie wiem czy Valve pozamiata na rynku tym sprzętem. Jest tu wiele niewiadomych. Według mnie powinien być jakiś zestaw developerski pod to urządzenie i od teraz gry PC powinny dostawać jakieś optymalizacje pod ten sprzęt. Tylko tak to widzę. Bo co z tego, że uruchomisz Crusader Kings jak będziesz potrzebował lupy by odczytać elementy UI na tak małym ekranie. Nawet Switch ma z tym problemy. Jednym z gorszych tytułow w tej kwestii na Switchu jest Dead In Vinland - jedyna gra w której używałem software'owej lupy by rozczytać tekst. Jest też taki Fire Emblem - gra dedykowana pod nintendo a rozmiar czcionek jest "taki sobie". Tragedii nie ma ale trzeba wysilać wzrok. Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 16 lipca 2021 Opublikowano 16 lipca 2021 10 minut temu, Bigby napisał: Myślę że niejeden się zdziwi, jak popularny będzie ten sprzęt. I w porównaniu do Switcha gry można dostać za grosze. Perspektywa mobilnego ogrywania nowego BFa czy Elden Ring brzmi jeszcze bardziej kusząco. Nowego BFa? W 720p/30fps (jak da radę) na minimalnych w grze multiplayer nie brzmi zbyt zachęcająco : ) Jeśli w pierwszym roku sprzedaż będzie na poziomie 5mln to będzie spory sukces. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 16 lipca 2021 Opublikowano 16 lipca 2021 Ja mam 140 gierek na PC do ogrania w backlogu i najnowsza to chyba Hitman 2. Wszystko inne sporo starsze więc obstawiam, że spokojnie sobie ta zabawka z tym poradzi. Miałem na jesien kupowac lakpa (na stacjonarke juz nie licze przez ceny kart) ale nie wiem czy nie zrobie w ten weekend preordera na Deck'a. Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 16 lipca 2021 Opublikowano 16 lipca 2021 Poczekam kilka miesięcy, i jak będzie można dostać w dobrej cenie a nie zawyżonej to pomyślę nad sprzętem fajna sprawa do GP albo steam backloga na wakacjach Cytuj
Ukukuki 6 986 Opublikowano 16 lipca 2021 Opublikowano 16 lipca 2021 22 minuty temu, Dave Czezky napisał: tak to jest JESLI chcesz sie yebac z malym komputerem. No ale samo Valve mówi żeby ten sprzęt traktować jako komputer to nie wiem czego się spodziewasz. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 16 lipca 2021 Opublikowano 16 lipca 2021 Ludzie którzy kupili GPD Win chyba nie muszą się zniczym jebac tylko instalują wszystko jak leci i grają? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi