GreatOnDeck 28 Opublikowano 27 czerwca 2022 Opublikowano 27 czerwca 2022 (edytowane) Mnie znowu wzięło na Shadows of the Damned. Skończyłem lata temu na X360, ale chciałem wrócić, bo to fajna i niestandardowa produkcja. Trochę się namęczyłem, aby to działało na Decku - najbardziej do szału doprowadzały mnie przycinki audio. Udało się pozmieniać co nieco i gra działa lepiej niż na konsoli :D. Tu załączam poradnik z konfiguracją. Edytowane 27 czerwca 2022 przez GreatOnDeck Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 28 czerwca 2022 Opublikowano 28 czerwca 2022 Mogli by podać jakies info o tym ile tego schodzi. Turbo niszowa zabawka bez marketingu sprzedawana w jednym sklepie jakos tak mi sie nie widzi jako sukces komercyjny. Chociaż troche mnie nie obchodzi ile korpo zarobi to wolałbym wiedziec czy ktoś na górze jest zadowolony i nie trafi tego szlag tak jak wszystkiego co wypuścili wczesniej (może poza VR które chyba nadal schodzi i jest to jakis sukces). Cytuj
Czoperrr 5 119 Opublikowano 28 czerwca 2022 Opublikowano 28 czerwca 2022 W porównaniu do poprzednich wymysłów typu steam machine i ten joypad to steam Deck jest niewątpliwym sukcesem i jestem pewien, że są zadowoleni z rozgłosu jak i sprzedaży. Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 28 czerwca 2022 Opublikowano 28 czerwca 2022 Produkują tego bardzo mało, ale po wielomiesięcznych kolejkach w których trzeba czekać aby dostać urządzenie, można wywnioskować że sprzęt znalazł swoją nisze i Valve może być zadowolone, zwłaszcza że w odróżnieniu od takiego Xboxów czy Playstation, Valve zarabia na każdym sprzedanym egzemplarzu więc dla nich jest to czysty zysk. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 28 czerwca 2022 Opublikowano 28 czerwca 2022 Do 64gb dokładają. Mówili rok temu w jakimś wywiadzie, przy obecnych cenach wszystkiego to już w ogóle. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 28 czerwca 2022 Opublikowano 28 czerwca 2022 Oni nie muszą zarabiać na sprzęcie dlatego cenowo zawsze będa zjadać konkurencję na rynku handheldow pc. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 28 czerwca 2022 Opublikowano 28 czerwca 2022 Zarabiają na Steamie a przez to, że zdecydowanie łatwiej używać na SD Steama niż np Epica to "zmuszają" cię do kupowania u siebie i dokładnie o to im chodzi. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 28 czerwca 2022 Opublikowano 28 czerwca 2022 Zgadza się, odkąd mam decka to no steam no buy. Nawet darmowek nie chce z innych podsklepów, za dużo problemów. Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 28 czerwca 2022 Opublikowano 28 czerwca 2022 No mnie trochę boli brak oficjalnego wsparcia dla goga. Fajnie jakby coś się ruszyło z tematem. Dużo lepiej kupić starą gierkę na steam i mieć wsparcie dla pada nawet w strategiach z lat 90. Ogrywam teraz Heroes 3 i gra się cudnie a gra jest oficjalnie jako żółta. Oni też dzięki SD popularyzują swoją wersję linuxa. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 28 czerwca 2022 Opublikowano 28 czerwca 2022 Oni w ogóle popularyzują Linuxa. Teraz wiem, że takiemu zwyczajnemu użytkownikowi jak ja Windows jest niepotrzebny. Jeszcze pieniądze biorą za windowsa. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 28 czerwca 2022 Opublikowano 28 czerwca 2022 Same here. Poinstalowalem wszystkie codzienne narzedzia poza pakietem MS office. Nie szukałem na razie zamienników ale kwestia czasu jak cos zainstaluje. Uzywam SD jako kompa do zwykłych czynnosci i nie ma mowy zebym teraz od tak zapłacił za Windowsa. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 28 czerwca 2022 Opublikowano 28 czerwca 2022 Ludzie, którzy instalowali Winde na Decku z tego co czytałem nie musieli płacić za klucz. Wygląda jakby Deck już "miał" własny bo po zignorowaniu komunikatu o jego podanie nie było nigdzie informacji o wersji próbnej. 1 Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 28 czerwca 2022 Opublikowano 28 czerwca 2022 kiedyś windows na urządzenia z małym ekranem był za free. Może wykrywa rozmiar i się aktywuje? https://www.pcworld.com/article/444676/microsoft-makes-windows-free-on-iot-and-small-mobile-devices-but-not-pcs.html Cytuj
GreatOnDeck 28 Opublikowano 7 lipca 2022 Opublikowano 7 lipca 2022 Haha ja nie mam monetyzacji to się nie pierniczę 4 Cytuj
Paolo de Vesir 9 123 Opublikowano 8 lipca 2022 Opublikowano 8 lipca 2022 Oby potężny P R Y W A C I A R Z tego nie widział, bo he might not be able to control himself. 4 Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 8 lipca 2022 Opublikowano 8 lipca 2022 Patrząc na to sie dzieje to musze znaleźc czas pobawić się emudecka chociaz dla samego NGC. Switcha mam wiec kupie co tam wychodzi (mimo, że w najgorszej jakosci bo jak widac exy lepsze na SD). Pomimo mocnej krytyki mocno kusi ograć w koncu Twn Snakes a nie wierze, że Konami wyda chociażby remaster. Cytuj
Bzduras 12 524 Opublikowano 8 lipca 2022 Opublikowano 8 lipca 2022 6 minut temu, pawelgr5 napisał: Pomimo mocnej krytyki mocno kusi ograć w koncu Twn Snakes a nie wierze, że Konami wyda chociażby remaster. Możesz od razu brać na warsztat z emulatorem, bo licencje i prawa autorskie do TTS są gdzieś w limbo i na jakieś 100% nigdy z niego nie uciekną. 1 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 8 lipca 2022 Opublikowano 8 lipca 2022 Emudeck to jest taki banderas że aż nie wierzę ze to takie proste, a dziala tak doskonale. Emulacja w tak przystępnym, natychmiastowym formacie to dla mnie największa zaleta decka. Cytuj
GreatOnDeck 28 Opublikowano 10 lipca 2022 Opublikowano 10 lipca 2022 Jakby ktoś chciał pobawić się emulacją 3DSa to załączam mój poradnik stworzony centralnie dla Metroid Samus Returns, ale można go zaadoptować do każdej gry. Po angielsku. Opisałem jak edytować layout - stworzyłem opcję obraz w obrazie, gdzie mały ekran nachodzi trochę na główny oraz pokazałem jak przypisać dodatkowe przyciski Decka do sterowania dotykowego. https://greatondeck.net/metroid-samus-returns-on-steam-deck-citra-3ds-emulation/ Jakby ktoś miał pytania to pisać :). 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi