NemoKOF 676 Opublikowano 25 września 2023 Opublikowano 25 września 2023 (edytowane) 16 godzin temu, Ins napisał: Chwilkę się pobawilem W10 na karcie Micro SD i faktycznie nie jest to demon prędkości. Game Pass na PC sam w sobie jak słaby ale tutaj to szkoda mi nerwów. Gearsy włączały się kilka minut, Sea of Stars kilka razy miało zacięcie/zwolnienie. Może jakby system był na SSD inaczej by to wyglądało. W każdym razie niepotrzebnie czas zmarnowałem. System na wolnym nośniku tak się zachowuje. Kup większy dysk i zrób 2 systemy. 1TB są dość tanie, 2TB trochę więcej ale warto imo zainwestować. Windows chodzi przyzwoicie. Weź tylko pod uwagę czy będziesz grał w gry z antycheatem który nie pozwala odpalać gier jak Windows 11 nie ma secure boot - na SD go nie ma. Wtedy musisz mieć Windows 10, na nim wszystkie takie gry chodzą (Fifa 23, Valorant i jeszcze parę). Edytowane 25 września 2023 przez NemoKOF 1 Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 26 września 2023 Opublikowano 26 września 2023 Kiedyś może wymienię na większy nie chciałem teraz już więcej kasy wydawać Dzisiaj myślałem, że uwaliłem kartę po instalacji na niej Windowsa, przez myśl przeszło mi nawet, że port się zesrał. Objawy były takie, że cokolwiek pobierałem to transfer był niski i co chwila spadał do zera na długi czas. Szybki research i okazało się, że formatowanie karty w Game Mode nie działa do końca dobrze i lepiej to robić w trybie Desktop. No i faktycznie, jak ręką odjął. Jakby ktoś miał podobny problem to rozwiązanie jak widać dość proste. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 2 października 2023 Opublikowano 2 października 2023 Chłopaki jest jakiś dobry sposób na przesunięcie shaderów z dysku na kartę? Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 2 października 2023 Opublikowano 2 października 2023 (edytowane) Oficjalnie nie ma i dobrze jakby szybko się wczytywały bo to je ciągle dogrywa do pamięci. Lepszym wyjściem jest to co jest możliwe czyli trzymanie gier na karcie a shaderów tam gdzie powinny być. Czyścisz sobie te shadery jak już w gierkę nie grasz? Edytowane 2 października 2023 przez NemoKOF Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 2 października 2023 Opublikowano 2 października 2023 Godzinę temu, NemoKOF napisał: Oficjalnie nie ma i dobrze jakby szybko się wczytywały bo to je ciągle dogrywa do pamięci. Lepszym wyjściem jest to co jest możliwe czyli trzymanie gier na karcie a shaderów tam gdzie powinny być. Czyścisz sobie te shadery jak już w gierkę nie grasz? Idzie to jakoś czyścić inaczej niż wyszukiwanie folderu, identyfikacja pp numerku i dopiero wtedy czyszczenie? Cytuj
Bzduras 12 516 Opublikowano 2 października 2023 Opublikowano 2 października 2023 Cryoutilities ma opcję czyszczenia po odinstalowanych gierkach. 1 Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 2 października 2023 Opublikowano 2 października 2023 (edytowane) 2 godziny temu, maciucha napisał: Chłopaki jest jakiś dobry sposób na przesunięcie shaderów z dysku na kartę? 51 minut temu, maciucha napisał: Idzie to jakoś czyścić inaczej niż wyszukiwanie folderu, identyfikacja pp numerku i dopiero wtedy czyszczenie? Tu masz to co chciałeś :-) Potrafi czyścić ale też ma opcję przesuwania na kartę więc testuj sobie mordo xd https://github.com/scawp/Steam-Deck.Shader-Cache-Killer Edytowane 2 października 2023 przez NemoKOF 1 1 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 6 października 2023 Opublikowano 6 października 2023 Counter strike 2 w 1080p na low lata między 35 a 50 fpsami na decku. Giga porażka i wtopa ze strony stema Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 6 października 2023 Opublikowano 6 października 2023 1080p na urządzeniu z ekranem 800p nie lata super? xd Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 6 października 2023 Opublikowano 6 października 2023 3 minuty temu, NemoKOF napisał: 1080p na urządzeniu z ekranem 800p nie lata super? xd No podpięte do monitora oczywiście. Cs go w 1080p latał jak rakieta. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 6 października 2023 Opublikowano 6 października 2023 No nie dziala to dobrze, 2h pogralem w trybie Desktop i nara. Chociaz nawet jak by bylo super to prog wejscia w CS dla leszcza jak ja jest nie do przeskoczenia. Cytuj
Ukukuki 6 990 Opublikowano 7 października 2023 Opublikowano 7 października 2023 https://www.purepc.pl/steam-deck-odswiezona-wersja-handhelda-od-valve-jednak-sie-ukaze-wskazuja-na-to-nowe-dowody Plotki i ploteczki. Cytuj
iluck85 2 899 Opublikowano 7 października 2023 Opublikowano 7 października 2023 No coś muszą zrobić, bo niby nie planuja w najbliższej przyszłości, a tu zara drugi sprzęt wpada na rynek. Cytuj
Dragon13 78 Opublikowano 8 października 2023 Opublikowano 8 października 2023 Zależy jak będzie odświeżony, na lepsze podzespoły raczej bym nie liczył. Sami mówili że nie chcą tam wpychać jak najlepszych podzespołów tylko zależy im na jak najdłuższym czasie pracy na baterii. Cytuj
Ukukuki 6 990 Opublikowano 8 października 2023 Opublikowano 8 października 2023 Też mi się wydaje ,że to będzie to samu APU. Lepszy ekran, może bardziej energooszczędny, port na EGPU? Oculink przykładowo. Będzie to raczej odświeżenie sprzętu. Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 8 października 2023 Opublikowano 8 października 2023 Jakby wrzucili OLEDowy ekran z mniejszymi ramkami to mimo, że dopiero kupiłem SD to bym z chęcią wymienił. No i lepsza bateria też by się przydała. 1 Cytuj
iluck85 2 899 Opublikowano 8 października 2023 Opublikowano 8 października 2023 Bateria to na dzisiaj jedna z większych bolączek rynku. Aktualnie SD wygrywa cena- Dobre 1500 taniej. Zależy co kto potrzbuje, ale cieszy ruch na rynku handheldow. Cytuj
Ukukuki 6 990 Opublikowano 8 października 2023 Opublikowano 8 października 2023 Cena, wygoda i OS, tym gniecie konkurencję. 1 Cytuj
iluck85 2 899 Opublikowano 8 października 2023 Opublikowano 8 października 2023 Wygoda- rzeczy gustu jednak, a nie wypowiem się, bo nie trzymałem ROGa w rekach. OS- tutaj jak wyżej. Jedni wolą Linuxa, a drudzy wolą Windows która dla nich będzie lepszy. Cytuj
Ukukuki 6 990 Opublikowano 8 października 2023 Opublikowano 8 października 2023 Ja się przesiadłem na Roga. Nie chodziło mi o samą ergonomię, ta faktycznie na decku jest lepsza ale nie jest to duża różnica. To nie Switch, że się deskę w rękach trzyma. Bardziej chodziło mi o samo użytkowanie tego sprzętu, Deck i system od samego początku są zaprojektowane pod gierki i to jest siłą tego sprzętu. Wszystko tutaj pięknie współgra. Nie jest to kwestia samego OS tylko tak jak już wspomniałem nakierowania na gierki. Windows jest uniwersalnym systemem a OS w Decku jak OS w konsoli. 1 Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 8 października 2023 Opublikowano 8 października 2023 Ehhh dali by OLED i godzinie dłużej na baterii i biorę day one. Na lepsze podzespoły nie ma co liczyć, już kilka razy gadali że szybko mocniejszego modelu nie będzie. Może też zmienią wielkości dysku i teraz trzy modele to będzie 256/512/terabajt Cytuj
RadkoR 44 Opublikowano 14 października 2023 Opublikowano 14 października 2023 Pobawiłem się trochę w UV na 3.5.1.GPU, CPU i IC dałem na max na co pozwala BIOS 118 czyli -50mV.Testy w Unigine Superposition.Po UV temperatura max spadła z 88 stopni na 83 stopnie i wynik wzrósł z 3019 na 3057 punktów.Z modów to na APU położyłem PTMa7950 i zamontowałem cichszy wiatrak z iFixit. Dysk 2TB Micron 2400 i oczywiście VRAM na 4GB.Testy pracy na baterii niebawem, ale z tego co wyczytałem na Reddicie, po UV czas pracy wzrasta nawet o 30 min.PS. Dobry chip mi się trafił jak od razu przy -50mV wszystko stabilnie działa.Zastanawiam się nad powrotem do BIOSU 116, odblokowaniem go i jeszcze niższym UV. 1 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 14 października 2023 Opublikowano 14 października 2023 Czego to się nie robi dla herosów 3 w 120fps Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 14 października 2023 Opublikowano 14 października 2023 A ja wczoraj skonczylem Bloodstained: Curse of the Moon. Btw: ostatnio przelaczajac sie na Desktop mode co jakis czas Gamma mi zjedza prawie na minimum i musze regulować zeby bylo cos widac. Mial tak ktos? Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 14 października 2023 Opublikowano 14 października 2023 Ja znowu od preview 3.5 mam problem ze jak podłączam do docka to nie za każdym razem chce mi przerzucić obraz na tv i muszę resetować decka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi