Skocz do zawartości

RETROARCH czyli emulator wszystkiego na Xboxie Series X/S.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla mnie osobiście to game changer. Xbox jest teraz konsolą absolutną. W życiu bym nie pomyślał że pozwolą ot tak bez niczego zainstalować retroarcha.

• Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano
19 minutes ago, pawelgr5 said:

A nie można tego zrobić nadal poprzez ten Xbox dev mode?

oczywiście, że można, ale musisz go najpierw zakupić za 20$. Opcja, o której pisał kolega wyżej miała tego nie wymagać i odpalać w trybie normalnym.

Opublikowano
3 minuty temu, Bzduras napisał:

To post sprzed miesiąca. Nie wiem jakim cudem devilowi udało się to pobrać, ale zazdrośćka.

Racja nie popatrzyłem na daty. Tak czy tak devil miał farta. Ja zastanawiam się nad tym dev modem bo zabawa emulacją na tak potężnej konsoli może byc naprawde fajna.

Opublikowano

Jak nie odpala normalnych gier, skoro dev mode włączasz i wyłączasz na życzenie? Wiadomo, że lepiej byłoby mieć RA za friko i bez zabawy z tym pierdolnikiem, konto developera jednak nie odcina Cię od żadnych funkcjonalności konsoli.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Żałuję że nie pobrałem też na series s. Chujowo że akurat usunęli miałem to już kilka dni. Mam nadzieję że jak wrócę do domu to będzie nadal działało.

Edytowane przez devilbot
  • Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

Wtedy działa bez problemu. Wrzucasz emu na USB sticka i tyle.

Możliwe że za jakiś czas ktoś z dev mode znowu wrzuci reteoarcha na microsoft store. To nie pierwszy raz jak usunęli.

Edytowane przez devilbot
  • Minusik 1
Opublikowano
42 minuty temu, devilbot napisał:

Żałuję że nie pobrałem też na series s. Chujowo że akurat usunęli miałem to już kilka dni.

I dziwnym trafem, jak tylko napisałeś, to od razu zniknęło. Mamy na forum kreta.

Opublikowano
7 minut temu, Daddy napisał:

No to temat aktualny, tylko trzeba zrobić dwa kroki więcej i zabulić 50zł

Tyle że słyszałem od nemokofa że trzeba za każdym razem restartować konsole w tryb developerski. Tu działa jak zwykła apka.

Obstawiam że za parę dni wróci.

• Minusik 1
Opublikowano

Dev mode działa tak że restartuje się konsole w tryb dev mode i wtedy działają programy i emulatory ale nie działają gry z Xboxa. Potem znowu trzeba restartować żeby móc grac w gry.

Nie brzmi to za fajnie ten sposób był idealny.

Proszę o zostawienie tematu bo być może ktoś niedługo wrzuci ponownie reteoarcha na store. To nie był pierwszy retroarch na storze. Wtedy dam tu znać. 

• Minusik 1