devilbot 3 719 Opublikowano 21 listopada 2021 Autor Opublikowano 21 listopada 2021 7 minut temu, XM. napisał: Czy ten emulator obsługuje gry z Xboxa og i mogę sobie np. the suffering zassać? Nie kurwa. Pewnie nawet na pc byłby z tym problem. Ja kupiłem obie części suffering na gogu i jestem szczęśliwym człowiekiem. Cytuj
czapa 677 Opublikowano 21 listopada 2021 Opublikowano 21 listopada 2021 (edytowane) 19 minut temu, devilbot napisał: jak coś to ten my files explorer za który dałem kiedyś całe 12zł przestał działąć ale w linku z retroarchem jest teraż MC ADDONS MANAGER i on działa Działa. Skanowałem wczoraj. No dobra widzę że romy no intro mi skanuje ale potem żaden folder mi się nie pojawia... EDIT: A teraz znowu coś sie popsuło i wisi na 0%. Coś chyba robię nie tak Edytowane 21 listopada 2021 przez czapa Cytuj
XM. 11 024 Opublikowano 21 listopada 2021 Opublikowano 21 listopada 2021 6 minut temu, devilbot napisał: Nie kurwa. Pewnie nawet na pc byłby z tym problem. Ja kupiłem obie części suffering na gogu i jestem szczęśliwym człowiekiem. Ja nie mam kompa i nie jestem szczęśliwym człowiekiem. Chociaż nie - mam xboxa, czy życie może być lepsze? Cytuj
devilbot 3 719 Opublikowano 21 listopada 2021 Autor Opublikowano 21 listopada 2021 Też nie mam kompa bo oddałem żonie nauczycielce żeby miała do nauczania zdalnego. Ale gry kupuje bo może jeszcze kiedyś będzie mnie stać na PC. 8 minut temu, czapa napisał: No dobra widzę że romy no intro mi skanuje ale potem żaden folder mi się nie pojawia... EDIT: A teraz znowu coś sie popsuło i wisi na 0%. Coś chyba robię nie tak Wybierasz w opcjach pod jaki core mają być skanowane te romy. Jak skanuje folder z romami snes to wybieram np ze pod core snes9x Cytuj
czapa 677 Opublikowano 21 listopada 2021 Opublikowano 21 listopada 2021 To pewnie o to chodzi. Potem się tym pobawię i dam znać bo poki co sobie odpuściłem. Warto zrobić update database czy nie ruszać? Cytuj
devilbot 3 719 Opublikowano 21 listopada 2021 Autor Opublikowano 21 listopada 2021 Można śmiało robić update. Cytuj
czapa 677 Opublikowano 21 listopada 2021 Opublikowano 21 listopada 2021 A gdzie jest ta opcja umożliwiająca wybór pod jaki core ma być skanowany dany folder? Cytuj
devilbot 3 719 Opublikowano 21 listopada 2021 Autor Opublikowano 21 listopada 2021 Manual Scan -> default core W tych opcjach zaznaczamy też "scan inside archives" bo jak się domyślam romy są spakowane. Wybieramy tu też nazwę playlisty itp Cytuj
czapa 677 Opublikowano 21 listopada 2021 Opublikowano 21 listopada 2021 Ok czyli manual scan. Ja robiłem zwykłe scan directory które nie działa z jakiegoś powodu Cytuj
Alastor84 327 Opublikowano 21 listopada 2021 Opublikowano 21 listopada 2021 12 godzin temu, devilbot napisał: Na tej stronce jest też fanowski remake metroida AM2R i działa bez problemu na Xboxie właśnie gram Coś pięknego Nowy X ma sporo mocy Coś czuję że to będzie cudowna maszyna do emulacji Byłoby cudownie gdyby z fanowskich gier wrzucili np; Streets of Rage Remake, Castlevania: The Lecarde Chronicles 1 i 2. 3 Cytuj
Bzduras 12 761 Opublikowano 21 listopada 2021 Opublikowano 21 listopada 2021 Tutorial od twórcy, jak pobrać, jak wrzucić biosy i takie tam. Oczywiście część z podawaniem maila jest już nieaktualna, jako, że przeszli na public release i aplikacje są dostępne dla każdego chętnego. Dissidia 012 na Xboxie Kurde, wyczuwam granko milordy 6 1 Cytuj
mozi 1 986 Opublikowano 21 listopada 2021 Opublikowano 21 listopada 2021 Mam problem chyba nie do przeskoczenia. Po dodaniu listy skanuje wszystko fajne ale po ponownym uruchomieniu wywala się po przejsciu na zakładkę skanowania. Jedynie na skórce tej z telefonu działa ok Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 21 listopada 2021 Opublikowano 21 listopada 2021 Wywal plik config i od nowa skanuj - może daj mniej gier. Retroarch ma słaba wyszukiwarkę - używałem go na PlayStation Classic, używam na PS3… wszędzie robiłem playlisty i tak ręcznie 1 Cytuj
Bzduras 12 761 Opublikowano 21 listopada 2021 Opublikowano 21 listopada 2021 47 minut temu, mozi napisał: Mam problem chyba nie do przeskoczenia. Po dodaniu listy skanuje wszystko fajne ale po ponownym uruchomieniu wywala się po przejsciu na zakładkę skanowania. Jedynie na skórce tej z telefonu działa ok Wywal playlistę w ustawieniach. Ja z tego nie korzystam, szkoda czasu - i tak każda gra ląduje w historii z już przypisanym rdzeniem, a miniaturki okładek do grania nie są mi potrzebne. 1 Cytuj
mozi 1 986 Opublikowano 21 listopada 2021 Opublikowano 21 listopada 2021 No tak z łapki to dziala ale chciałem sobie zrobić kolekcje gierek z wszystkich systemów ale to jeszcze chyba za wcześnie. Cytuj
GearsUp 283 Opublikowano 21 listopada 2021 Opublikowano 21 listopada 2021 Już 3 raz pobieram retroarcha bo najpierw przypadkowo ustawiłem złe przyciski na padzie i nic nie mogłem zrobić a za drugim dałem disabled też za szybko wprowadzając zmiany. Nie chce mi się kasować config plików przez przeglądarkę dodatkowo łacząc się z xboxem na kompie więc trzeba instalować na nowo - tu jest wada, wszelkie zmiany w konfiguracji powinny być potwierdzane a nie coś zmienię i od razu się zapisuje. Na PC nie ma problemu bo można wszystkie zmiany szybko przywrócić ale na konsoli trzeba uważać co się zmienia. Cytuj
devilbot 3 719 Opublikowano 21 listopada 2021 Autor Opublikowano 21 listopada 2021 Zawsze jak się namiesza to można skasować plik config przez file Explorer a na Xboxie. A co do playlist to koniecznie w online updaterze zróbcie Update Databases i wtedy powinno śmigać przez manual scan Cytuj
Bzduras 12 761 Opublikowano 21 listopada 2021 Opublikowano 21 listopada 2021 15 minut temu, devilbot napisał: A co do playlist to koniecznie w online updaterze zróbcie Update Databases i wtedy powinno śmigać przez manual scan I to jest problem, bo nie śmiga. Aktualizacja to było pierwsze co zrobiłem po instalacji i mam tak samo jak kolega mozi - po zrobienu playlisty zawiesza się. Cytuj
devilbot 3 719 Opublikowano 21 listopada 2021 Autor Opublikowano 21 listopada 2021 Rzeczywiście crashuje po najechaniu na explore ale jak polecimy w lewo i ominiemy ikonkę explore to działa xd Działa normalnie na skórce glui i rgui Cytuj
devilbot 3 719 Opublikowano 21 listopada 2021 Autor Opublikowano 21 listopada 2021 Ok rozwiązałem problem w ustawieniach menu zaznaczamy żeby nie pokazywało opcji explore wtedy jak jej nie ma to nie zawiesi się po najechaniu na nią. Proste Cytuj
GearsUp 283 Opublikowano 21 listopada 2021 Opublikowano 21 listopada 2021 U mnie tak samo, explore freezuje ale nie na interfejsie glui - na tym dopiero tak się dzieje jak się manualnie naciśnie explore a nie przejedzie po nim. Cytuj
devilbot 3 719 Opublikowano 21 listopada 2021 Autor Opublikowano 21 listopada 2021 (edytowane) Wyłącz explore nie będzie widoczny w ogóle w menu. Opcja jego wyłączenia jest gdzieś w tych menusach obok zmiany skórki. Settings - user interface - menu Item visibility - show explore na off Mam też innego retroarcha na Xboxie i ta opcja też jest felerna bo zawsze jak przez nią przechodziłem to był lekki Freeze. Edytowane 21 listopada 2021 przez devilbot Cytuj
GearsUp 283 Opublikowano 21 listopada 2021 Opublikowano 21 listopada 2021 Wyłączyłem. Jak ściągnąć okładki do wszystkich gierek na playliście? Trzeba pojedynczo robić czy gdzieś jest taka opcja? Mi chyba w ogóle nie przypisuje bo mam dziwnie ponazywane romy - to wyszukuje po rozmiarze romu/nazwie czy czymś innym? Cytuj
devilbot 3 719 Opublikowano 21 listopada 2021 Autor Opublikowano 21 listopada 2021 (edytowane) Main menu - online updater - playlist thumbnails updater Te romy co dałem linki w pierwszym poście są w 95% dobrze nazwane i wskakują okładki jak i screeny Edytowane 21 listopada 2021 przez devilbot 1 Cytuj
GearsUp 283 Opublikowano 21 listopada 2021 Opublikowano 21 listopada 2021 (edytowane) Piękna sprawa. Ktoś poleci jakieś fajne retro pady z małym input lagiem? W ogóle do retroarcha na xbox lepiej lecieć po sygnale MSu padami xboxowymi czy jakimś innym z BT? Edytowane 21 listopada 2021 przez GearsUp Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi