Opublikowano 21 listopada 20213 l Autor 7 minut temu, XM. napisał: Czy ten emulator obsługuje gry z Xboxa og i mogę sobie np. the suffering zassać? Nie kurwa. Pewnie nawet na pc byłby z tym problem. Ja kupiłem obie części suffering na gogu i jestem szczęśliwym człowiekiem.
Opublikowano 21 listopada 20213 l 19 minut temu, devilbot napisał: jak coś to ten my files explorer za który dałem kiedyś całe 12zł przestał działąć ale w linku z retroarchem jest teraż MC ADDONS MANAGER i on działa Działa. Skanowałem wczoraj. No dobra widzę że romy no intro mi skanuje ale potem żaden folder mi się nie pojawia... EDIT: A teraz znowu coś sie popsuło i wisi na 0%. Coś chyba robię nie tak Edytowane 21 listopada 20213 l przez czapa
Opublikowano 21 listopada 20213 l 6 minut temu, devilbot napisał: Nie kurwa. Pewnie nawet na pc byłby z tym problem. Ja kupiłem obie części suffering na gogu i jestem szczęśliwym człowiekiem. Ja nie mam kompa i nie jestem szczęśliwym człowiekiem. Chociaż nie - mam xboxa, czy życie może być lepsze?
Opublikowano 21 listopada 20213 l Autor Też nie mam kompa bo oddałem żonie nauczycielce żeby miała do nauczania zdalnego. Ale gry kupuje bo może jeszcze kiedyś będzie mnie stać na PC. 8 minut temu, czapa napisał: No dobra widzę że romy no intro mi skanuje ale potem żaden folder mi się nie pojawia... EDIT: A teraz znowu coś sie popsuło i wisi na 0%. Coś chyba robię nie tak Wybierasz w opcjach pod jaki core mają być skanowane te romy. Jak skanuje folder z romami snes to wybieram np ze pod core snes9x
Opublikowano 21 listopada 20213 l To pewnie o to chodzi. Potem się tym pobawię i dam znać bo poki co sobie odpuściłem. Warto zrobić update database czy nie ruszać?
Opublikowano 21 listopada 20213 l A gdzie jest ta opcja umożliwiająca wybór pod jaki core ma być skanowany dany folder?
Opublikowano 21 listopada 20213 l Autor Manual Scan -> default core W tych opcjach zaznaczamy też "scan inside archives" bo jak się domyślam romy są spakowane. Wybieramy tu też nazwę playlisty itp
Opublikowano 21 listopada 20213 l Ok czyli manual scan. Ja robiłem zwykłe scan directory które nie działa z jakiegoś powodu
Opublikowano 21 listopada 20213 l 12 godzin temu, devilbot napisał: Na tej stronce jest też fanowski remake metroida AM2R i działa bez problemu na Xboxie właśnie gram Coś pięknego Nowy X ma sporo mocy Coś czuję że to będzie cudowna maszyna do emulacji Byłoby cudownie gdyby z fanowskich gier wrzucili np; Streets of Rage Remake, Castlevania: The Lecarde Chronicles 1 i 2.
Opublikowano 21 listopada 20213 l Tutorial od twórcy, jak pobrać, jak wrzucić biosy i takie tam. Oczywiście część z podawaniem maila jest już nieaktualna, jako, że przeszli na public release i aplikacje są dostępne dla każdego chętnego. Dissidia 012 na Xboxie Kurde, wyczuwam granko milordy
Opublikowano 21 listopada 20213 l Mam problem chyba nie do przeskoczenia. Po dodaniu listy skanuje wszystko fajne ale po ponownym uruchomieniu wywala się po przejsciu na zakładkę skanowania. Jedynie na skórce tej z telefonu działa ok
Opublikowano 21 listopada 20213 l Wywal plik config i od nowa skanuj - może daj mniej gier. Retroarch ma słaba wyszukiwarkę - używałem go na PlayStation Classic, używam na PS3… wszędzie robiłem playlisty i tak ręcznie
Opublikowano 21 listopada 20213 l 47 minut temu, mozi napisał: Mam problem chyba nie do przeskoczenia. Po dodaniu listy skanuje wszystko fajne ale po ponownym uruchomieniu wywala się po przejsciu na zakładkę skanowania. Jedynie na skórce tej z telefonu działa ok Wywal playlistę w ustawieniach. Ja z tego nie korzystam, szkoda czasu - i tak każda gra ląduje w historii z już przypisanym rdzeniem, a miniaturki okładek do grania nie są mi potrzebne.
Opublikowano 21 listopada 20213 l No tak z łapki to dziala ale chciałem sobie zrobić kolekcje gierek z wszystkich systemów ale to jeszcze chyba za wcześnie.
Opublikowano 21 listopada 20213 l Już 3 raz pobieram retroarcha bo najpierw przypadkowo ustawiłem złe przyciski na padzie i nic nie mogłem zrobić a za drugim dałem disabled też za szybko wprowadzając zmiany. Nie chce mi się kasować config plików przez przeglądarkę dodatkowo łacząc się z xboxem na kompie więc trzeba instalować na nowo - tu jest wada, wszelkie zmiany w konfiguracji powinny być potwierdzane a nie coś zmienię i od razu się zapisuje. Na PC nie ma problemu bo można wszystkie zmiany szybko przywrócić ale na konsoli trzeba uważać co się zmienia.
Opublikowano 21 listopada 20213 l Autor Zawsze jak się namiesza to można skasować plik config przez file Explorer a na Xboxie. A co do playlist to koniecznie w online updaterze zróbcie Update Databases i wtedy powinno śmigać przez manual scan
Opublikowano 21 listopada 20213 l 15 minut temu, devilbot napisał: A co do playlist to koniecznie w online updaterze zróbcie Update Databases i wtedy powinno śmigać przez manual scan I to jest problem, bo nie śmiga. Aktualizacja to było pierwsze co zrobiłem po instalacji i mam tak samo jak kolega mozi - po zrobienu playlisty zawiesza się.
Opublikowano 21 listopada 20213 l Autor Rzeczywiście crashuje po najechaniu na explore ale jak polecimy w lewo i ominiemy ikonkę explore to działa xd Działa normalnie na skórce glui i rgui
Opublikowano 21 listopada 20213 l Autor Ok rozwiązałem problem w ustawieniach menu zaznaczamy żeby nie pokazywało opcji explore wtedy jak jej nie ma to nie zawiesi się po najechaniu na nią. Proste
Opublikowano 21 listopada 20213 l U mnie tak samo, explore freezuje ale nie na interfejsie glui - na tym dopiero tak się dzieje jak się manualnie naciśnie explore a nie przejedzie po nim.
Opublikowano 21 listopada 20213 l Autor Wyłącz explore nie będzie widoczny w ogóle w menu. Opcja jego wyłączenia jest gdzieś w tych menusach obok zmiany skórki. Settings - user interface - menu Item visibility - show explore na off Mam też innego retroarcha na Xboxie i ta opcja też jest felerna bo zawsze jak przez nią przechodziłem to był lekki Freeze. Edytowane 21 listopada 20213 l przez devilbot
Opublikowano 21 listopada 20213 l Wyłączyłem. Jak ściągnąć okładki do wszystkich gierek na playliście? Trzeba pojedynczo robić czy gdzieś jest taka opcja? Mi chyba w ogóle nie przypisuje bo mam dziwnie ponazywane romy - to wyszukuje po rozmiarze romu/nazwie czy czymś innym?
Opublikowano 21 listopada 20213 l Autor Main menu - online updater - playlist thumbnails updater Te romy co dałem linki w pierwszym poście są w 95% dobrze nazwane i wskakują okładki jak i screeny Edytowane 21 listopada 20213 l przez devilbot
Opublikowano 21 listopada 20213 l Piękna sprawa. Ktoś poleci jakieś fajne retro pady z małym input lagiem? W ogóle do retroarcha na xbox lepiej lecieć po sygnale MSu padami xboxowymi czy jakimś innym z BT? Edytowane 21 listopada 20213 l przez GearsUp