czapa 677 Opublikowano 26 listopada 2021 Opublikowano 26 listopada 2021 Szykują może jakiś update? bo ten Retroarch to faktycznie trochę bugów ma Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 26 listopada 2021 Opublikowano 26 listopada 2021 Pewnie będą ale obawiam się, że update sam nie przejdzie i trzeba będzie odinstalować obecną i pobrać nowszą wersję. Teoretycznie plik cfg da się skopiować, ale z doświadczenia na PC wiem, że i tak nie wszystko działa wtedy jak należy. Z drugiej strony, jak ktoś zna Retroarch to ponowna konfiguracja nie zajmuje wiele czasu. Cytuj
czapa 677 Opublikowano 26 listopada 2021 Opublikowano 26 listopada 2021 A jest gdzieś temat na Reddit o tym? Bo nie umiem w discord Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 30 listopada 2021 Opublikowano 30 listopada 2021 Jaki core wybrać, by Mame śmigało? Punisher nie odpala. Gra może być w zipie, czy musi być wypakowana? Cytuj
devilbot 3 722 Opublikowano 30 listopada 2021 Autor Opublikowano 30 listopada 2021 W pierwszym poście w spoilerze na samym dole. 1 Cytuj
basbot11 177 Opublikowano 1 grudnia 2021 Opublikowano 1 grudnia 2021 Mam nadzieję że ktoś to jeszcze raz przez tą stronę udostępni, bo w tym dev mode to trochę męczy A niestety przegapiłem to ostatnio. Cytuj
devilbot 3 722 Opublikowano 1 grudnia 2021 Autor Opublikowano 1 grudnia 2021 11 minut temu, basbot11 napisał: Mam nadzieję że ktoś to jeszcze raz przez tą stronę udostępni, bo w tym dev mode to trochę męczy A niestety przegapiłem to ostatnio. Nic nie przegapiłeś. Można pobrać bez dev mode. Wszystko wyjaśnione w pierwszym poście. 1 Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 1 grudnia 2021 Opublikowano 1 grudnia 2021 Tylko bierzcie pod uwagę jedno: trzeba obserwować Discorda twórców. Jeśli ktoś pobrał wersje Fox3 to w tym momencie i tak ich nie odpali, bo zostały zdjęte - obecnie udostępniony build to pub1 (jeszcze chwila do certyfikacji nowej wersji DurangoFTP i MCAddon Managera). Plan zakłada, że od teraz te wersje będą dostawać zwyczajne aktualizacje jak każda inna gra i aplikacja na Xboxie, ale na ten moment jeśli mieliście build Fox3 to nawet mając go zainstalowanego i tak nie da się go uruchomić - trzeba robić wszystko od nowa. Niestety dla mnie czyni to emulację GC i PS2 absolutnie nie wartą zachodu, bo pliki wrzucane na wewnętrzny dysk Xboxa mogą zostać uwięzione w limbo, a i znów trzeba pieprzyć się z tworzeniem katalogów i dodawaniem biosów. Wszystko do czasu PSX natomiast legancko odpala się z pendrajwa i nawet jak znów coś pójdzie im nie tak i będą musieli wycofać build ze sklepu to nie ma problemu, bo konfiguracja zajmuje jakieś 5 minut, a cała reszta potrzebnych pliczków siedzi sobie na pendrajwie. 1 Cytuj
basbot11 177 Opublikowano 1 grudnia 2021 Opublikowano 1 grudnia 2021 25 minut temu, devilbot napisał: Nic nie przegapiłeś. Można pobrać bez dev mode. Wszystko wyjaśnione w pierwszym poście. Niestety ale nic się nie pobiera, a robię to jak w pierwszym poście, czyli przez edge na Xboxie. Wygląd jakby pliki zostały skasowane ze sklepu MS. Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 1 grudnia 2021 Opublikowano 1 grudnia 2021 1 minutę temu, basbot11 napisał: Niestety ale nic się nie pobiera, a robię to jak w pierwszym poście, czyli przez edge na Xboxie. Wygląd jakby pliki zostały skasowane ze sklepu MS. Dosłownie 10 minut temu dorzuciłem sobie wszystko do pobieranych. Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz, na ten moment nie ma tylko DurangoFTP i MCAddon Managera, cała reszta już jest. 1 Cytuj
basbot11 177 Opublikowano 1 grudnia 2021 Opublikowano 1 grudnia 2021 Usunąłem ciasteczka i poszło Dzięki za szybie odpowiedźi. Cytuj
czapa 677 Opublikowano 3 grudnia 2021 Opublikowano 3 grudnia 2021 Mam wersję Fox3 i działa bez problemów. Inna sprawa że faktycznie już zdjęli ze sklepu i nie da się pobrać. Czyli jest plan żeby znowu się pojawiło w sklepie ? Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 3 grudnia 2021 Opublikowano 3 grudnia 2021 A widzisz, u mnie w ogóle nie startowało po zdjęciu ze sklepu. 7 minut temu, czapa napisał: Czyli jest plan żeby znowu się pojawiło w sklepie ? Fox3 już nie wróci, teraz jest pub1 dostępny od dwóch dni. Cytuj
czapa 677 Opublikowano 3 grudnia 2021 Opublikowano 3 grudnia 2021 A gdzie jest dostępny? Bo z linku z pierwszej strony nie działa Cytuj
devilbot 3 722 Opublikowano 3 grudnia 2021 Autor Opublikowano 3 grudnia 2021 Wszystko działa. Zwyczajnie są teraz nowe wersje tych programów oznaczone -pub1. Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 3 grudnia 2021 Opublikowano 3 grudnia 2021 Cytat Please note, it takes me a good 5 hours or so to get all these apps up for everyone again. This takes a serious amount of time, I've spent 10 hours already, if not more. Właśnie dlatego warto zajrzeć na tego Discorda, nawet jak forumkowa wiara nie pozwala na takie haniebne wybryki. https://discord.gg/dominater01 Jutro powinny być, kto już pobrał temu działa pub1. Cytuj
czapa 677 Opublikowano 3 grudnia 2021 Opublikowano 3 grudnia 2021 Chyba właśnie wrzucili. Czymś się różnią te wersje fox3 od pub? Jak mam fox to warto kasować i pobierać pub? Cytuj
basbot11 177 Opublikowano 4 grudnia 2021 Opublikowano 4 grudnia 2021 W tym momencie można już wszystko w wersji pub2 pobrać. Sam zastanawiam się jakie są różnice, więc chyba będę musiał konto na Discord założyć, pewnie jest tam wszystko opisane. Cytuj
czapa 677 Opublikowano 7 grudnia 2021 Opublikowano 7 grudnia 2021 Wjechał update po którym się nie uruchamia retroarch xd Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 8 grudnia 2021 Opublikowano 8 grudnia 2021 Dopóki nie będzie działać PS2 i Gamecube z USB to nie instaluje aktualizacji, wszystko inne śmiga mi ok w wersji Fox. Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 8 grudnia 2021 Opublikowano 8 grudnia 2021 Teraz, Czoperrr napisał: Dopóki nie będzie działać PS2 i Gamecube z USB Działa, ale tylko pliki do 3.2GB. Na disco masz poradnik jak skompresować gierki. Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 8 grudnia 2021 Opublikowano 8 grudnia 2021 (edytowane) 2 minutes ago, Bzduras said: Działa, ale tylko pliki do 3.2GB. Na disco masz poradnik jak skompresować gierki. Hm, to ciekawe bo już ten temat poruszałem pisząc, że dziwne, że przy gierkach z Gamecube mam blackscreen skoro ISO zajmuje 1.4 GB więc poniżej umownego 2.5 Edit: chyba, że mówisz o nowej wersji Pub. Nie korzystam z discorda i nie planuję tworzyć tam konta Edytowane 8 grudnia 2021 przez Czoperrr Cytuj
darkos 4 339 Opublikowano 8 grudnia 2021 Opublikowano 8 grudnia 2021 Dla samej Open Lary warto się pomęczyć żeby to działało. Cytuj
devilbot 3 722 Opublikowano 9 grudnia 2021 Autor Opublikowano 9 grudnia 2021 Pojawił się pod znanym wam linkiem Flycast - standalone emulator dreamcasta. Dużo lepsza kompatybilność i wydajność niż core w retroarchu. https://gamr13.github.io/index.html 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi