Opublikowano 9 grudnia 20213 l 42 minutes ago, devilbot said: Pojawił się pod znanym wam linkiem Flycast - standalone emulator dreamcasta. Dużo lepsza kompatybilność i wydajność niż core w retroarchu. https://gamr13.github.io/index.html Działa z USB?
Opublikowano 9 grudnia 20213 l Autor Nie mam pojęcia dopiero wróciłem do domu i sram po całym dniu bo brzydzę się w robocie na budowie w toitoiu. Info mam z discorda twórców. Edit. Piękne czasy gdy można w każdej chwili zapytać twórców o to: Z tego co widzę chłopaki testują gry z DC i większość działa w 60fps. Edytowane 9 grudnia 20213 l przez devilbot
Opublikowano 9 grudnia 20213 l Zainstalowałem Retroarch w nowej wersji Pub i przy próbie odpalenia gier z Gamecube z USB nadal czarny ekran pomimo, że gry mieszczą się w limicie rozmiaru. Edit: okazało się, że Gamecube działa na obu tylko po prostu bardzo długo się ładuje. Niestety tak rwało, że nic nie da się zrobić. Odpaliłem Twin Snakes i mam info, że Performance is terrible. Zmieniłem grafikę z gł na dx12 i zdaje się być o wiele lepiej Edytowane 9 grudnia 20213 l przez Czoperrr
Opublikowano 9 grudnia 20213 l Działa Ci w ogóle ten retroarch w wersji pub2? Mi od czasu updatu nie odpala się w ogóle. Reinstalacja nie pomogła
Opublikowano 9 grudnia 20213 l To go zaktualizuj. Jeden build nie działał, ale wczoraj wypchnęli update i działa. Wejdz w bibliotekę gier, znajdź RA, wciśnij View, wybierz "zarzadzanie grą" i tam sprawdź kafelek z updejtami, czy coś przypadkiem nie wisi.
Opublikowano 9 grudnia 20213 l 55 minutes ago, czapa said: Działa Ci w ogóle ten retroarch w wersji pub2? Mi od czasu updatu nie odpala się w ogóle. Reinstalacja nie pomogła Zostałem przy starej wersji bo miałem już skonfigurowaną. W nowej nie zauważyłem korzyści.
Opublikowano 9 grudnia 20213 l 39 minut temu, Bzduras napisał: To go zaktualizuj. Jeden build nie działał, ale wczoraj wypchnęli update i działa. Wejdz w bibliotekę gier, znajdź RA, wciśnij View, wybierz "zarzadzanie grą" i tam sprawdź kafelek z updejtami, czy coś przypadkiem nie wisi. A faktycznie musiało się jakoś w tle zaktualizować że nawet nie widziałem, już wszystko działa
Opublikowano 13 grudnia 20213 l Wyszedł update, można emulować gierki z PS2 i GC z USB niezależnie od rozmiaru pliku.
Opublikowano 13 grudnia 20213 l Pub2 21.12.13 jest najaktualniejsza. Numer kompilacji można sprawdzić wchodząc w kafelek RetroArch, wciskając View (ten xboxowy select) i wybierając Zarządzaj grą i dodatkami.
Opublikowano 13 grudnia 20213 l Autor Nie. Ale lada chwila może wjechać standalone emulator atomiswave.
Opublikowano 14 grudnia 20213 l 18 godzin temu, Czoperrr napisał: Świetna wiadomość. Testowaliście już te konsole z USB? Zapomniałem o tym. Ciekawe, czy da się odpalić z biosem na pendraku czy nadal trzeba tworzyć katalogi w pamięci wewnętrznej. @Czoperrr PS2 działa, ale foldery z biosem i innymi takimi musisz mieć w pamięci wewnętrznej. Wrzucasz je przez Durango FTP albo kopiujesz z pendrajwa za pomocą MCA Managera. Personka leci z USB
Opublikowano 18 grudnia 20213 l Aktualna wersja to 21.12.17 i jeśli macie pendrive to sformatujcie go w NTFS - gierki będą uruchamiać się bezpośrednio z niego zamiaat kopiować się do LocalState.
Opublikowano 18 grudnia 20213 l Dopiero sobie zdałem sprawę, że mógłbym w końcu po latach zagrać w Xenosagę jeżeli emulator działa poprawnie ze wszystkimi grami
Opublikowano 18 grudnia 20213 l Możesz próbować, czemu nie. Ja sprawdzałem do tej pory: - Persona 3 FES - śmiga bez zająknięcia - Tony Hawk's Underground - jak wyżej - Resident Evil Outbreak - jak wyżej - Def Jam FFNY - drobne graficzne glitche, ale grywalna jak skurczesyn
Opublikowano 18 grudnia 20213 l W dniu 25.11.2021 o 21:19, Czoperrr napisał: Śmiga elegancko. Szkoda, że Gamecube nie działa z USB (chociaż rozmiar ma poniżej 2.5GB) bo głównie na tym mi zależy, konsola ma większą moc niż mój laptop. Ale za to jak MGS wygląda na Duckstation w 4K widescreen W którym miejscu w emu ustawia się 4K? Albo jestem ślepy albo nie widzę tej opcji.
Opublikowano 18 grudnia 20213 l 19 minutes ago, Meanthord said: W którym miejscu w emu ustawia się 4K? Albo jestem ślepy albo nie widzę tej opcji. W duckstation w zakładce enhancements ustaw rozdzielczość na 9x(4K).
Opublikowano 18 grudnia 20213 l W Duckstation nie zapomnijcie włączyć sobie korekty geometrii, najlepszy bajer tego emulatora.
Opublikowano 18 grudnia 20213 l 1 hour ago, Bzduras said: W Duckstation nie zapomnijcie włączyć sobie korekty geometrii, najlepszy bajer tego emulatora. Oczywiście. Scaled dithering również.
Opublikowano 18 grudnia 20213 l OMFG jakimś cudem przespałem co tam sie dzieje jak chodzi o emulatory i nadal na espxe siedze. No chyba pora nadrobić zaległości
Opublikowano 18 grudnia 20213 l 10 minutes ago, pawelgr5 said: OMFG jakimś cudem przespałem co tam sie dzieje jak chodzi o emulatory i nadal na espxe siedze. No chyba pora nadrobić zaległości Panie, to nie 97 żeby na epsxe grać. Duckstation to dar od samego boga!
Opublikowano 18 grudnia 20213 l Duckstation to prawdziwy PSX Classic tylko doskonały. Mnie mają za sam ekran bootowania z logiem psx i Sony.
Opublikowano 18 grudnia 20213 l Ekran bootowania biosu można wyłączyć w razie potrzeby. @20inchDT Xenosaga zapierdziela aż miło popatrzeć.