grzybiarz 10 314 Opublikowano 4 stycznia 2022 Opublikowano 4 stycznia 2022 W FTPie widzę ten folder Flycast, ale tam są foldery systemowe typu AppData, LocalCache, Roaming itp. Nie wiem gdzie XBOX trzyma folder z obrazkami, muzyką pobranym itp. ot taki folder "moje dokumenty", bo chyba tam zrzucę. Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 4 stycznia 2022 Opublikowano 4 stycznia 2022 A, Tobie o to chodziło. To nie wiem. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 4 stycznia 2022 Opublikowano 4 stycznia 2022 a jak ludzie zgrywają obrazy na wenętrzną pamięć? kurde trochę nie mam czasu teraz siąść do tego, ale widze że sporo przede mną Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 4 stycznia 2022 Opublikowano 4 stycznia 2022 39 minut temu, grzybiarz napisał: a jak ludzie zgrywają obrazy na wenętrzną pamięć? Pewnie z sieci albo USB, nie wiem - musisz zapytać ludzi, którzy zgrywali obrazy na wewnętrzną pamięć (no chyba, że mówisz o obrazach płyt to wtedy przez FTP do katalogu RA sobie zgrywałem). Cytuj
Meanthord 335 Opublikowano 5 stycznia 2022 Opublikowano 5 stycznia 2022 Mam pytanie: czy Retroarcha z podanego linka w pierwszym poscie tego tematu można zainstalować na Xbox One X? To samo tyczy się Duckstation - da radę na One X czy to działa tylko na Series? Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 5 stycznia 2022 Opublikowano 5 stycznia 2022 @MeanthordDziała na One. 1 Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 5 stycznia 2022 Opublikowano 5 stycznia 2022 14 godzin temu, Bzduras napisał: Pewnie z sieci albo USB, nie wiem - musisz zapytać ludzi, którzy zgrywali obrazy na wewnętrzną pamięć (no chyba, że mówisz o obrazach płyt to wtedy przez FTP do katalogu RA sobie zgrywałem). No właśnie, chodziło mi o obrazy płyt. Dzisiaj biorę dysk z emu i robię testy. Raczej będę chciał używać retroarcha niż osobne wersje Cytuj
Meanthord 335 Opublikowano 5 stycznia 2022 Opublikowano 5 stycznia 2022 Godzinę temu, Dr.Czekolada napisał: @MeanthordDziała na One. Dzięki. A może orientujesz się czy na One X emulacja PS2/Saturna działa czy to już tylko od Series ma rację bytu? Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 5 stycznia 2022 Opublikowano 5 stycznia 2022 @MeanthordTzn instalujesz retroarch i tam masz wszystkie dostępne pluginy do wszelakich platform. Rodzaj sprzętu nie ma znaczenia. Cytuj
Meanthord 335 Opublikowano 5 stycznia 2022 Opublikowano 5 stycznia 2022 (edytowane) Może źle się wyraziłem, chodziło mi o to czy na One X działa to z akceptowalną prędkością (PS2, Sat, NGC). Edytowane 5 stycznia 2022 przez Meanthord Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 5 stycznia 2022 Opublikowano 5 stycznia 2022 2 hours ago, grzybiarz said: No właśnie, chodziło mi o obrazy płyt. Dzisiaj biorę dysk z emu i robię testy. Raczej będę chciał używać retroarcha niż osobne wersje On 12/24/2021 at 8:11 AM, Czoperrr said: Co do szybkiego zapełniania się dysku xboxa (mamy tylko 30GB na to) i lokacji gdzie powinno się trzymać iso mam tipa: ISO wrzucajcie do głównego folderu Retroarch. Wcześniej zrobiłem folder Games w folderze Retroarch i tam wrzucałem gry. Działało to okej ale po wypróbowaniu paru gier zaliczyłem zwieche. Podłączyłem się przez FTP do konsoli i zobaczyłem podwójne pliki. Kiedy odpalamy grę z podfolderu (np Games jak w moim wypadku) program tworzył kopię tych gier w folderze głównym Retroarch - tam gdzie folder System, States itd (nie mam teraz dostępu do PC). Dlatego lepiej wrzucać je od razu tam. Nie zabierają dodatkowego miejsca i odpalają w kilka sekund bo program nie musi kopiować pliku. Co do obsługiwanych platform : https://docs.libretro.com/meta/core-list/ Jeśli czegoś nie ma na XSX od razu to możemy ściągnąć plik core i wrzucić manualnie przez FTP właśnie. Wczoraj pograłem trochę dłużej, ale musiałem powstrzymać swe konie i obniżyć rozdzielczość do 2k w takim pcsx2 żeby działało to w 60 fps. Grałem w MGS2 Substance z automatycznym patchem widescreen i wygląda to fenomenalnie. Problem mam niestety z moim ukochanym Eternal Darkness z Gamecube, który wiesza mi się na planszy z cytatem z Poego zaraz na starcie. Spróbuję z innym iso. Zelda Wind Waker działała bez problemów. 1 1 Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 5 stycznia 2022 Opublikowano 5 stycznia 2022 To siętyczy Retroarcha, a taki standalone Flycast - ja u niego widzę podział na systemowe pliki (moje obrazy, muzyka, dokumenty itp + wybór dysku zewnętrznego). ale okej, zaraz będę grzebał. Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 5 stycznia 2022 Opublikowano 5 stycznia 2022 Just now, grzybiarz said: To siętyczy Retroarcha, a taki standalone Flycast - ja u niego widzę podział na systemowe pliki (moje obrazy, muzyka, dokumenty itp + wybór dysku zewnętrznego). ale okej, zaraz będę grzebał. Pisałeś, że chcesz odpalać przez Retroarch Akurat Flycast testowałem w RetroArch i działa bardzo spoko. Odpaliłem Jet Set Radio w 4K z widescreen patchem i wygląda jak wersja ze Steam / PS3. 1 Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 5 stycznia 2022 Opublikowano 5 stycznia 2022 2 minuty temu, Czoperrr napisał: Pisałeś, że chcesz odpalać przez Retroarch pierw muszę sprawdzić czy są jakieś różnice, ale jak piszesz że działa dobrze, to skupiam się w 100% na retroarch Cytuj
drozdu7 2 874 Opublikowano 5 stycznia 2022 Opublikowano 5 stycznia 2022 Doznałem delikatnego szoku wczoraj gdy przełączałem się między Halo: Infinite, Lion Kingiem i Silent Hillem. Wszystko w ciągu kilkunastu sekund. Ze szczęścia chciałem wejść na narzeczoną, ale odpuściłem 1 1 Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 5 stycznia 2022 Opublikowano 5 stycznia 2022 właśnie se grzebię i polecam ustawić kombinację klawiszy np. wciśnięcie gałek, do wyjścia z gierki. Przyśpieszy to granie. Do ustawienia w RA/Input/Hot Keys Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 5 stycznia 2022 Opublikowano 5 stycznia 2022 4 godziny temu, Meanthord napisał: Może źle się wyraziłem, chodziło mi o to czy na One X działa to z akceptowalną prędkością (PS2, Sat, NGC). Szczerze nie mam pojęcia ale to chwila roboty sprawdzić samemu. Jak nie przypasuje normalnie usuwasz retroarch jak zwykłą grę z katalogu i wszystko wyrzuca w eter. Ważne tylko żeby po kolei wszystko sobie ogarnąć czyli zmienić język na angielski bo normalnie będzie polski bez znaków (zakładając, że masz menu czy tam region Xboxa po pl) i update wszystkiego. Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 5 stycznia 2022 Opublikowano 5 stycznia 2022 15 minut temu, Dr.Czekolada napisał: Jak nie przypasuje normalnie usuwasz retroarch jak zwykłą grę z katalogu i wszystko wyrzuca w eter. Ważna uwaga: jak wrzucaliście gierki na wewnętrzny dysk to przed deinstalacją RA wyrzućcie ręcznie te gierki z pamięci, inaczej dalej będą zajmować miejsce pomimo tego, że nie będzie tych plików na dysku. Znany i nielubiany bug. Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 5 stycznia 2022 Opublikowano 5 stycznia 2022 1 hour ago, Bzduras said: Ważna uwaga: jak wrzucaliście gierki na wewnętrzny dysk to przed deinstalacją RA wyrzućcie ręcznie te gierki z pamięci, inaczej dalej będą zajmować miejsce pomimo tego, że nie będzie tych plików na dysku. Znany i nielubiany bug. Dlaczego mielibyśmy deinstalować ten wspaniały software Ale tak, zgadzam się, na wszelki wypadek niechciane gry usuwam przez FTP. Cytuj
20inchDT 3 362 Opublikowano 5 stycznia 2022 Opublikowano 5 stycznia 2022 Co to za gra w 6 minucie? Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 5 stycznia 2022 Opublikowano 5 stycznia 2022 To wyjaśnijmy, zanim nastanie jakaś panika: MS deaktywuje tryb developerski tym ludziom, którzy go kupili, ale nie opublikowali żadnej aplikacji w MS Store. Co to zmienia dla nas, retailowych użytkowników? Nic. Gorzej, jak ktoś zapłacił za dostęp do dev-mode żeby pobawić się w homebrew, ale chyba nikogo takiego tutaj nie ma. Cytuj
łom 2 028 Opublikowano 5 stycznia 2022 Opublikowano 5 stycznia 2022 2 minuty temu, 20inchDT napisał: Co to za gra w 6 minucie? Guardian Heroes 1 Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 5 stycznia 2022 Opublikowano 5 stycznia 2022 Ludki nie wiedzą o tym, że można zainstalować te rzeczy bez dev mode i już wylewają swoje żale. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 5 stycznia 2022 Opublikowano 5 stycznia 2022 Być może to z kaprysu. Wcześniej nie było innej możliwości niż przez Dev mode. Pisali też coś na disco, że im serwer też próbowali gasić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi