grzybiarz 10 294 Opublikowano 22 lutego 2022 Opublikowano 22 lutego 2022 Wpisałem wcześniej w Google i pisało ze dla dysków zewnętrznych exfat zalecane, a dla wewnętrznych ntfs. Ok, później się tym zajmę, już bliżej jak dalej Cytuj
Bzduras 12 523 Opublikowano 22 lutego 2022 Opublikowano 22 lutego 2022 5 minut temu, grzybiarz napisał: Wpisałem wcześniej w Google i pisało ze dla dysków zewnętrznych exfat zalecane, a dla wewnętrznych ntfs. Ok, później się tym zajmę, już bliżej jak dalej No to mamy odpowiedź, Ty przekładasz porady z wersji pecetowej jeden do jednego na wersję konsolową xD Wejdź na discorda, poczytaj, popytaj zamiast tak robić, bo to prosta droga do "e, chłopaki, a mi nie działa". Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 W dniu 22.02.2022 o 11:32, Bzduras napisał: No to mamy odpowiedź, Ty przekładasz porady z wersji pecetowej jeden do jednego na wersję konsolową xD nie siedzę na discordzie (nie mam konta), a czytałem o tym na neogafie (odnośnie dx12): https://www.neogaf.com/threads/retroarch-for-xbox-one-series-x-s-no-modding-no-dev-mode-no-white-list.1612885/ --- W sumie mam już nowy dysk USB 3.2 SSD, wszystkie gry już skopiowane, ale o dziwo dalej nie odpala mi cue PSX/PS2, za to bin tak. Duckstation w wersji standalone odpala cue, a w Retroarch nie. No kurła nie wiem czemu, błąd niby został zapisany do loga, ale w "logs" nic nie widzę. Chcę wszystko odpalać za pomocą Retroarcha Z testów emu GameCube nie odpali mi każdej gry, w emu ps2, np. odpaliło bin płyty CD - Bloody Roar 3. Cytuj
Bzduras 12 523 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 6 minut temu, grzybiarz napisał: nie siedzę na discordzie (nie mam konta) No to jak chcesz coś ugrać to pora to zmienić, założenie konta to dwie minuty, dołączenie do serwera RA XSX to dwie sekundy, a szukanie odpowiedzi na problemy, których nikt nie ma to kilka tygodni jak nie lepiej Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 kurła namówiłeś mnie 5 minut później: w życiu bym nie wpadł, że to chodzi o ustawienia dysku, które mam zrobić na kompie!!! 1 Cytuj
Czoperrr 5 118 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 5 minutes ago, grzybiarz said: kurła namówiłeś mnie 5 minut później: w życiu bym nie wpadł, że to chodzi o ustawienia dysku, które mam zrobić na kompie!!! Nie mam takiej opcji albo coś źle szukam: Cytuj
Bzduras 12 523 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 8 minut temu, grzybiarz napisał: kurła namówiłeś mnie 5 minut później: w życiu bym nie wpadł, że to chodzi o ustawienia dysku, które mam zrobić na kompie!!! A widzisz, warto było? Warto było 2 minuty temu, Czoperrr napisał: Nie mam takiej opcji albo coś źle szukam: Po prawej Change i daj wszystkim użytkownikom Full Control. 1 Cytuj
Czoperrr 5 118 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 A dobra, to zrobię to później bo na służbowym nie mam praw admina Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 nie wszystkie gry mi się odpalają, zarówno z GameCube/Wii jak i PS2, ale póki co nie walczę z tym dalej. Cytuj
Meanthord 325 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 17 minut temu, grzybiarz napisał: nie wszystkie gry mi się odpalają, zarówno z GameCube/Wii jak i PS2, ale póki co nie walczę z tym dalej. A BIOS-y masz na wewnętrznej w odpowiednich folderach? Np. BIOS PS2 musi być w katalogu /system/pcsx2/bios, inaczej gry nie ruszają. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 @Meanthord tak, ale to jest dla mnie dziwne, bo np. na GameCube odpala się jakieś Lego, Luigi's Mansion, BMX XXX, ale np. Bloodrayne nie (tytuł ogrywałem na PC, ale na emu GC chodzi najlepiej). Jakieś Mariany również nie odpalają, ciekawe czy to po prostu wina obrazów i tego co Retroarch ma w bazie? Na PS2 odpala się np. Bloody Roar 3.bin, (cue nie, ale luz, mało mam z płyt CD), a Crash Cortex Wrath, czarny ekran (z bin i cue). Z Iso kilka się odpala, ale większość czarny ekran. Mam XSS może w tym problem, ale to co się odpali, chodzi płynnie. Cytuj
drozdu7 2 790 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 Ktoś tu wcześniej chyba to pisał, ale gdy odpalamy grę z USB to okazuje się ze w konsola kopiuje plik na dysk konsoli. Dziś poodpalalem z dysku wewnętrznego i działa szybciej, jednak trochę jestem zawiedziony bo w Twilight Princess wszedłem w te lasy pierwsze i gra działa wyraźnie wolniej, nawet muzyka przycina. No nie fajnie. Pogralem też w Fatal Frame 3 i Jak & Daxter z ps2 i jakoś ten emulator wydaje mi się stabilniejszy Cytuj
Bzduras 12 523 Opublikowano 26 lutego 2022 Opublikowano 26 lutego 2022 11 godzin temu, drozdu7 napisał: Ktoś tu wcześniej chyba to pisał, ale gdy odpalamy grę z USB to okazuje się ze w konsola kopiuje plik na dysk konsoli. Tak było w starych wersjach emulgatora, już od paru miesięcy ten problem nie występuje. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 26 lutego 2022 Opublikowano 26 lutego 2022 22 godziny temu, grzybiarz napisał: kurła namówiłeś mnie 5 minut później: w życiu bym nie wpadł, że to chodzi o ustawienia dysku, które mam zrobić na kompie!!! @devilbot może w pierwszym poście trza zrobićaktualizację. Nie działają pliki CUE z dysku USB? Zrób jak na focie powyżej. A i jeszcze fajna strona z działającymi plikami CHD Dremacasta/Saturna: https://edgeemu.net/browse-dc.htm Wcześniej miałem pliki GDI które zajmowały 1,3 GB, a teraz z 40 GB gier, zrobiłem 15 GB! Taka oszczędność, to się opłaca Ciekawe, czy ten myk z dyskiem by zadziałał, na gierki 1,3GB GDI Dreamcast, ale dzięki temu że nie działały, zaoszczędziłem tyle miejsca Inna sprawa, czy gry z PS2 w formie CHD również lepiej zadziałają... Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 26 lutego 2022 Autor Opublikowano 26 lutego 2022 Musiałbym to sprawdzić a nie mam kiedy bo elden ring sorki grzybiarz Cytuj
RYXYQINOM 1 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 Pytanko do tych 30GB ja po zainstalowaniu RA mam tylko 12 z 30GB free .. a nie dodałem żadnego romu jeszcze co trzeba usunąć aby mieć te 30 ? Localfolder po za RA mogę śmiało opróżnić? Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 17 marca 2022 Opublikowano 17 marca 2022 11 godzin temu, RYXYQINOM napisał: Pytanko do tych 30GB ja po zainstalowaniu RA mam tylko 12 z 30GB free .. a nie dodałem żadnego romu jeszcze co trzeba usunąć aby mieć te 30 ? Localfolder po za RA mogę śmiało opróżnić? Może pobrałeś jakaś starą wersje. Usun wszystko i od nowa pobierz. Do folderu z Retroarch - najlepiej wchodzić z poziomu PC przez ftp. Sprawdź czy tam jakieś cache nie zajmują za dużo. Folder z „V” w nazwie do wywalenia - nie pamietam dokładnie nazwy vso czy coś takiego. Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 17 marca 2022 Opublikowano 17 marca 2022 Ten sposób z pierwszego posta działa jeszcze na Xboxie czy już po zawodach? Cytuj
Bzduras 12 523 Opublikowano 17 marca 2022 Opublikowano 17 marca 2022 Działa, tylko zamiast RetroArch masz RetroPass czy coś takiego. Identyko w zasadzie, bardziej przystosowane pod konsolę. Cytuj
RYXYQINOM 1 Opublikowano 19 marca 2022 Opublikowano 19 marca 2022 Dzięki:-) kilka gb do przodu. Jeszcze mam klopot w emu DS (melon) touch pad działa jako kropka na gałce ale by kliknąć to nie trybi mi to. Pod r2 mam przypisane i nie reaguje, działa mi w desmume ale znów tnie mi tam poniżej 30fps chyba że też tak macie? I które shadery wg was są najlepsze? Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 19 marca 2022 Opublikowano 19 marca 2022 Ja do konsolek przenośnych polecam któregoś 3DSa, a tutaj tylko stacjonarki. Nie chciałoby mi się bawić w granie „stylusem” na padzie od xboxa. Cytuj
RYXYQINOM 1 Opublikowano 21 marca 2022 Opublikowano 21 marca 2022 (edytowane) Mam 3DS leży i się kurzy, małe ekrany to nie dla mnie Gdyby na xsx działała citra to od razu pozbywam go Edytowane 21 marca 2022 przez RYXYQINOM Cytuj
Bzduras 12 523 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Koniec. Jak macie zainstalowanego RetroArch/RetroPass i resztę emulatorów to trzymajcie je na dysku jakby jutra miało nie być, bo jutra nie będzie Cytuj
Bzduras 12 523 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Ech, nie dasz się pobawić Tak, to żarcik. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi