Skocz do zawartości

RETROARCH czyli emulator wszystkiego na Xboxie Series X/S.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Sven Froost napisał:

Mam pytanko bo z emulacja ostatni kontakt mialem okolo 10 lat temu jak mialem PS Vite. Mozna przy uzyciu Retroarch emulowac PS3? Jak tak to czy dziala dobrze?

Na PC masz emu ps3 który działa dobrze - rpcs3. Natomiast rdzenia w retroarch nie ma 

• Plusik 1
Opublikowano

Przetestowałem Soul Calibur 3 i jest jakaś tam poprawa, niewielka, ale jednak. Ciągle są problemy z arenami, gdzie świeci słońce, z 60fps robi się +/- 45fps. Valkyrie Profile 2 nadal błędy graficzne tj. wyjście z portu, do lasu który ma "siatkę" i problem z kolorami. Jutro przetestuję inne gry, np; Outrun i Burnout 3. 

Opublikowano

Burnout 3 udalo mi sie ogarnac gameplay i niebo, ale muzyka sie sypala caly czas. Ogolnie emu ps2 rozczarowanie, bo kazda gra ktora odpalilem sie sypala mniej lub bardziej i to bardziej kwestia klopotow z emulacja niz wydajnosci jako takiej, bo przy wymuszeniu 4k i AA klatkarz byl ten sam i glitche te same. Nie bylo roznicy czy z pendrive czy z dysku konsoli(jedynie czas wczytywanie duzo szybszy z konsoli)

• Plusik 1
Opublikowano
W dniu 24.08.2022 o 20:03, BRY@N napisał:

W temacie emulacji PS2 pojawiło się coś takiego. Testował to ktoś może ?

Działa elegancko, cudo. Jako test odpaliłem jedną z moich ulubionych gierek, czyli Amplitude. Na ustawieniach default był wyczuwalny lekki lag podczas klikania, ale włączyłem optimal frame pacing i dla tej gry wyłączyłem vsync (to za poradą chłopa z Reddita) i albo placebo, albo kliki wchodzą doskonale :) No jak to wygląda, ile detali w tle :banderas:

Burnout 3 bez problemów z audio.

982ea89b-7b0d-4234-8f9d-fb403e53e1b7.png

• Plusik 2
  • Lubię! 1
Opublikowano

Jedynie co mnie wkurza to problem z grą władca pierścieni powrót króla:/

Sprawdzałem wiele Romów i żadnej nie działa mi poprawnie ani na tym emulatorze ani na poprzednim :/

czarny ekran i jak nawet udało się przeklinać jakoś to dalej potężne problemy graficzne..

próbował ktoś grać w tą grę czy też ma jakiś pomysł co zrobić z tym fantem?

Opublikowano

Nie wiem gdzie ty widzisz ze jest dobrze 

Comments:
Pretty short game  All menus need software mode for the text to be visible, some shadow problems on HW mode only. Bumped to playable

Comments:
Pretty short game Tongue All menus need software mode for the text to be visible, some shadow problems on HW mode only. Bumped to playable

• Dzięki 1
Opublikowano

Apki są dostępne ale zmieniła się metoda - teraz nie ma już appstore do instalacji ze strony tyko sugeruje zalogować się do discorda przez przeglądarkę na xboxie i stamtąd klikać na linki do konkretnych apek. 

w razie czego link do discorda emulacji xboxa 

https://discord.gg/xboxemus

i teraz same apki i linki są tutaj 

https://discord.com/channels/1007582798598647889/1007596388894380032

• Plusik 1
Opublikowano

Szkoda ze wymagają tego discorda, znowu nie wiem jaki login i hasło:/ 

A np z tego AppStore przeszedłem na githuba i miałem błąd ze nie można zainstalować/zapisać z tego rozszerzenia. 

Opublikowano (edytowane)

Nie wymagają ale tak jest najprościej. Apki jak pisałem są dostępne czasem kilka h i na pewno nikt nie będzie wklejal linków bo Tobie się nie chce konta założyć :) niestety zabawa na xboxie w emu to jest trochę na granicy warunków umowy (konto dev goscia który to wrzuca jest blokowane)i nie ma co się spodziewać ze będzie łatwiej. 

Edytowane przez mozi
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Ustawienia dla Soul Calibur 3, aby cały czas było 60fps/1440p (XBSX2). Wchodzimy do Enhancement Settings.

CRC Fix Level = Full (Direct3D)

Texture Preloading = Full (Hash Cache)

Hardware Download Mode = Unsynchronized (Non-Deterministic).

Teraz trzeba znaleźć rozwiązanie na błędy graficzne w Valkyrie Profile 2.

Edytowane przez Alastor84
  • Plusik 2
  • Dzięki 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Alastor84 napisał:

Ustawienia dla Soul Calibur 3, aby cały czas było 60fps/1440p (XBSX2). Wchodzimy do Enhancement Settings.

CRC Fix Level = Full (Direct3D)

Texture Preloading = Full (Hash Cache)

Hardware Download Mode = Unsynchronized (Non-Deterministic).

Teraz trzeba znaleźć rozwiązanie na błędy graficzne w Valkyrie Profile 2.

Pograłem trochę dłużej i bardzo rzadko zdarzają się "mini" zwolnienia animacji podczas walki. Ale i tak jest o niebo lepiej. Niestety na chwilę obecną max 2K, bo przy wyższych rozdzielczościach animacja nie wyrabia. Mocno tnie za to przy niektórych scenkach przerywnikowych np; pojedynek Siegfrieda z Nightmarem w katetdrze. Z 60fps spada do 30fps. Na szczęście trwa to max 2 sekundy. Być może nowsze wersje lub jak coś tam jest jeszcze w opcjach poprzestawia sprawią, że będzie jeszcze bardziej stabilnie.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Nie siejcie zamętu. Zawiesili tylko 1 osobę. Może za coś innego.

Cytat

***Because nobody reads the announcement***

TL;DR: 
- ***Suspension for uploading SCREENSHOTS / CLIPS of emulators to Xbox Live***.
- We don't know how long.
- Only one person confirmed affected so far
- No, you won't get banned for **using** emulators.

Edytowane przez devilbot