Czoperrr 5 240 Opublikowano 22 listopada 2021 Opublikowano 22 listopada 2021 (edytowane) 9 hours ago, GearsUp said: Piękna sprawa. Ktoś poleci jakieś fajne retro pady z małym input lagiem? W ogóle do retroarcha na xbox lepiej lecieć po sygnale MSu padami xboxowymi czy jakimś innym z BT? Na Xboxie z retropadami jest ciężko. Niedługo ma wyjść pad od 8bit do po kablu więc zainteresuj się nim. https://www.8bitdo.com/pro2-wired-controller-for-xbox/ Edytowane 22 listopada 2021 przez Czoperrr Cytuj
devilbot 3 722 Opublikowano 22 listopada 2021 Autor Opublikowano 22 listopada 2021 Na Xboxie wszystkie pady inne niż m$ będą po kablu bo Microsoft nie udziela licencji na bezprzewodowość. Ja korzystam z oryginalnego xboxowego i nie widzę sensu się przesiadać ale gdybym musiał byłoby to 8bitdo. Ależ ten emu PSP zapierdala. Wczoraj persona 3 była grana Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 22 listopada 2021 Opublikowano 22 listopada 2021 Co do Duckstation - kolega ma problem, ja nie miałem czasu zbyt długo testować. Przysk select wywołuje side menu emulatora, niezależnie od tego czy w ustawieniach przypisał do niego inny klawisz. Jest na to jakaś rada? Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 22 listopada 2021 Opublikowano 22 listopada 2021 2 minuty temu, Czoperrr napisał: Przysk select wywołuje side menu emulatora, niezależnie od tego czy w ustawieniach przypisał do niego inny klawisz. Jest na to jakaś rada? Zerknę jak wrócę do domu, ale na pewno ustawiłem sobie na Quick Menu combo L3+R3, działa legancko. 1 Cytuj
janol 433 Opublikowano 22 listopada 2021 Opublikowano 22 listopada 2021 Czy w Duckstation da się ustawić ścieżkę do ROMów inną niż w pamięci wewnętrznej? Co do crashującego się Retroarcha - miałem taki sam problem i rozwiązałem go (nie czytając postów tutaj) tak samo jak @devilbot. Wielkie umysły myślą podobnie ; ) 1 Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 22 listopada 2021 Opublikowano 22 listopada 2021 Just now, janol said: Czy w Duckstation da się ustawić ścieżkę do ROMów inną niż w pamięci wewnętrznej? Da się, ja ustawiłem ścieżkę do pendrive - widniał jako dysk D. Wybierając ścieżkę do gier wybieraj Parent Directory tak długo aż wrócisz do wyboru partycji. Cytuj
darkos 4 339 Opublikowano 22 listopada 2021 Opublikowano 22 listopada 2021 Do gier z psx I psp mogę używać dysku zewnętrznego a do PS2 I GameCube juz lepiej wrzucić obraz gry na dysk wewnętrzny Xboxa czy tez można używać dysku zewnętrznego. Pytam bo stoję przed wyborem jakiegoś dysku 500 giga ssd pod usb, specjalnie na romy i obrazy iso. Cytuj
devilbot 3 722 Opublikowano 22 listopada 2021 Autor Opublikowano 22 listopada 2021 PS2 i gamecube muszą być na dysku wewn Xboxa. Niektóre chodzą z USB ale tragicznie. Ale nie pokładaj zbyt wielkiej nadziei w poprawną emulację tych sprzętów. Ja zatrzymałem się na PSP bo do tej konsolki emu Xboxa radzi sobie super. Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 22 listopada 2021 Opublikowano 22 listopada 2021 9 godzin temu, Czoperrr napisał: Co do Duckstation - kolega ma problem, ja nie miałem czasu zbyt długo testować. Przysk select wywołuje side menu emulatora, niezależnie od tego czy w ustawieniach przypisał do niego inny klawisz. Jest na to jakaś rada? Poprawka, zbindowałem sobie R3 w Duckstation, combo mam w RA. Persona 3 na Xboxie Jak jeszcze RE Outbreak 2 poleco to się pojszczam po majtach, deklaruję to publicznie Edit: majty mokre Cytuj
darkos 4 339 Opublikowano 22 listopada 2021 Opublikowano 22 listopada 2021 A czy wam też nie uruchamia się OpenLara-Fox3 ? Przy próbie uruchomienia mam ten sam problem co z Retroarchem poprzednio, od razu się wyłącza. Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 22 listopada 2021 Opublikowano 22 listopada 2021 Mam MC Addon Manager ale nie ogarniam systemu plików. Jak dostać się do folderów Retroarch albo Duckstation? Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 22 listopada 2021 Opublikowano 22 listopada 2021 31 minut temu, Czoperrr napisał: Mam MC Addon Manager ale nie ogarniam systemu plików. Jak dostać się do folderów Retroarch albo Duckstation? Klikasz na dole ikonkę dysku twardego, potem Q-UserMgr0-AppData-Local-Packages-wchujdużocyferekRetroArch. 1.9.2.fixed-LocalState. 1 Cytuj
devilbot 3 722 Opublikowano 22 listopada 2021 Autor Opublikowano 22 listopada 2021 Pomiędzy appdata a packages jest jeszcze local 2 Cytuj
janol 433 Opublikowano 22 listopada 2021 Opublikowano 22 listopada 2021 9 godzin temu, devilbot napisał: PS2 i gamecube muszą być na dysku wewn Xboxa. Niektóre chodzą z USB ale tragicznie. Ale nie pokładaj zbyt wielkiej nadziei w poprawną emulację tych sprzętów. Ja zatrzymałem się na PSP bo do tej konsolki emu Xboxa radzi sobie super. Ok, sprawdziłem PS2 i wynik jest następujący: 1. Xbox One S - nie ma opcji, żeby grać, tak na oko 10 FPS 2. XSX - no mili państwo, zupełnie inna historia: Tenchu i DMC działają aż miło W obu przypadkach gra odpalana z dysku wewnętrznego. Aż sobie z ciekawości sprawdzę SSX3, bo kupowałem cyfrówkę, ale to jest wersja z Xboxa, z debilnym sterowaniem. Jak wersja na PS2 będzie poprawnie emulowana to Cytuj
devilbot 3 722 Opublikowano 22 listopada 2021 Autor Opublikowano 22 listopada 2021 Fajnie jakby ktoś sprawdził tony hawk underground i NFS Underground możliwe że wersję gamecube będą działały lepiej niż PS2 Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 22 listopada 2021 Opublikowano 22 listopada 2021 Tylko uważajcie na wrzucanie gier na wewnętrzny dysk. Przed chwilą usunąłem dwie gierki i system raportował, że nadal zajmują miejsce na dysku. Radą z discorda był wipe konsoli z zachowaniem zainstalowanych gier - pomogło, ale musiałem robić setup od nowa, dodawać konta i takie tam. Jednak emulację PS2 zostawię sobie na PC. Cytuj
devilbot 3 722 Opublikowano 22 listopada 2021 Autor Opublikowano 22 listopada 2021 W którym miejscu system pokazywał ze obrazy jeszcze są. Ja właśnie usunąłem i nie ma. Emu nie widzi więc chyba nie ma? W sumie chuj z tym ja mam na tym rozszerzeniu pamięci a nie na dysku wbudowanym w konsole więc w najgorszym przypadku mogę go sformatować. Cytuj
GearsUp 285 Opublikowano 22 listopada 2021 Opublikowano 22 listopada 2021 Gry PSX i psp śmigają dobrze z zewnętrznego dysku? Dzisiaj sobie ściągnąłem dużą bibliotekę zipów psp. Zawsze chciałem sprawdzić GTA Chinatown Wars, wydaje się fajne i podoba mi się ten widok z góry a wersja psp z tego co czytam jest ładniejsza od tej z DS-a. Cytuj
devilbot 3 722 Opublikowano 22 listopada 2021 Autor Opublikowano 22 listopada 2021 Tak. Śmigają dobrze nie ma potrzeby wrzucania na konsole. 1 Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 22 listopada 2021 Opublikowano 22 listopada 2021 18 minut temu, devilbot napisał: W którym miejscu system pokazywał ze obrazy jeszcze są. Ja właśnie usunąłem i nie ma. Emu nie widzi więc chyba nie ma? W bibliotece gier, w ustawieniach systemu i wszędzie tam, gdzie pokazuje ilość wolnego miejsca. Brakowało mi 10GB po wywaleniu gier przez ftp, wipe pomógł. @GearsUp wszystko do rozmiaru 2,5GB pliku śmiga z pena, RA ma problem z plikami tylko powyżej tej wagi. Potwierdzone info od testerów. W ogóle polecam ich kanał na discordzie, devi chętnie pomagają i chętnie przyjmują feedback, niezależnie czy pozytywny czy negatywny, nie boczą się na raportowane bugi itede. 1 Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 22 listopada 2021 Opublikowano 22 listopada 2021 Jeśli radzi sobie bez problemów z plikami do 2.5GB to Gamecube powinno śmigać z dysku zewnętrznego. Ktoś testował? Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 25 listopada 2021 Opublikowano 25 listopada 2021 Z nudów wziąłem się za retroarch i próbuje skanować katalog lub skanowanie ręczne i w obu wypadkach stoi na 0%. Pendrive mam na FAT32. Duckstation działa ok. Co jest nie tak? Na innych sprzętach nie miałem takiego problemu z retroarch. Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 25 listopada 2021 Opublikowano 25 listopada 2021 26 minut temu, Czoperrr napisał: Co jest nie tak? Known issue. Wyłącz zakładkę Explore w ustawieniach i zrób skanowanie ręczne. 1 Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 25 listopada 2021 Opublikowano 25 listopada 2021 Śmiga elegancko. Szkoda, że Gamecube nie działa z USB (chociaż rozmiar ma poniżej 2.5GB) bo głównie na tym mi zależy, konsola ma większą moc niż mój laptop. Ale za to jak MGS wygląda na Duckstation w 4K widescreen 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi