Donatello1991 1 440 Opublikowano 27 stycznia 2023 Opublikowano 27 stycznia 2023 Ale jazda. Nie sadzilem, ze to az tak dobre bedzie. W sumie kusiło mnie kilka lat temu sprawdzić, ale nie żałuję, że poczekałem na Remake. Miazga totalna. Klimat strasznie ciężki. Cytuj
KrYcHu_89 2 375 Opublikowano 27 stycznia 2023 Opublikowano 27 stycznia 2023 2 godziny temu, PiPoLiNiO napisał: U mnie gra wywala kompa na amen co kilka/kilkanaście minut i to tak, że resetuje ustawienia BIOS. Nawet jak ustawie procka i grafikę na stockowe ustawienia. Do tego ścinki co jakiś czas jak już działa. Grubo @tjery u Ciebie wszystko gra? Dobrze, ze wziąłem PS5, mam nadzieję, że to chwilowy problem, dziwne, bo w reckach nic nie wspominali, może problem konkretnego builda. 56 minut temu, czeskimaster napisał: Chwila.. Tryb 60 FPS w full HD? Czy coś źle doczytałem? 1440p na PS5 Performance mode has the following features: Framerate of 60fps. 2K (QHD). No ray tracing. Quality mode has the alternative features: Framerate of 30fps. 4K (UHD) resolution. Includes ray tracing. Cytuj
KrYcHu_89 2 375 Opublikowano 27 stycznia 2023 Opublikowano 27 stycznia 2023 (edytowane) Jack w lodzie jest, DS jest, jedziemy, dla mnie to nowe doświadczenie, jaram się jak dziecko xD. Edytowane 27 stycznia 2023 przez KrYcHu_89 Cytuj
PiPoLiNiO 743 Opublikowano 27 stycznia 2023 Opublikowano 27 stycznia 2023 Dobra śmieszki. Już dziala. Ale lubię to Wasze lawinowe jaranie się moim nieszczęściem Cytuj
Amer 1 383 Opublikowano 27 stycznia 2023 Opublikowano 27 stycznia 2023 (edytowane) W dniu 5.12.2022 o 19:19, Amer napisał: No jak dla mnie to całość wygląda tak sobie. Nie wiem czy to efekt ostatnich dni spędzonych z Calisto czy zbyt wysokich oczekiwań ale w kwestii oprawy to jednak trochę meh. Bo że cała reszta jest (i będzie) absolutnie świetna to rzecz oczywista. Trochę taki... zbędny ten remake mi się wydaje, mając na uwadze fakt że oryginał nadal trzyma się zadziwiająco dobrze (przynajmniej na PC). Kupiłem, pograłem i... nadal podtrzymuje to co napisałem tutaj w grudniu. Jeśli chodzi o oprawę to w moim odczuciu do The Callisto Protocol duuużo tutaj brakuje. Dodatkowo strzelanie wydaje mi się ciut płaskie (że tak się wyrażę). Tzn bez oczekiwanego powera - wpływa na to dźwięk wystrzałów, który IMO wykonany został tak sobie. No i reakcje przeciwników na trafienia, też trochę takie meh. Jasne że bardzo fajnie to zremasterowali, przez co gra zyskała teraz drugie życie, nowi w temacie bankowo będą się zachwycać (co jest zrozumiałe), jednak dla mnie oceny rzędu 9/10, 10/10 itp wydają się być kompletnie przestrzelone. Edytowane 28 stycznia 2023 przez Amer Cytuj
Donatello1991 1 440 Opublikowano 27 stycznia 2023 Opublikowano 27 stycznia 2023 Żeby nie było tak kolorowo to widać, że rozdzielczość spada. No, ale to pierdoła. Remake zrobiony 15 lat później, więc też nowe pokolenia sprawdzą. Może polecą za koleją teraz z remakami. Cytuj
creatinfreak 3 847 Opublikowano 27 stycznia 2023 Opublikowano 27 stycznia 2023 Faktycznie na hardzie jak nie trafiasz dokładnie w to samo miejsce na kończynie to czasem nie starczy magazynku. Pewnie przez ten ich nowy system odzierania z kolejnych tkanek. Niby znam te lokacje a jednak jest trochę inaczej. Gra wygląda zajebiście w trybie wydajności na ps5 (wyłączyłem ziarno i blur). Mimo iż niejednokrotnie grałem w jedynkę i dwójkę dalej człowiek ma pietra i czuć ten klimacik Cytuj
Szermac 2 853 Opublikowano 27 stycznia 2023 Opublikowano 27 stycznia 2023 (edytowane) No na Hardzie jest mocno Dotarłem do 3 rozdziału, padam na ryja, jutro wieczorkiem się poleci dalej. Chcę przejść sobie pierwszy run w rimejczku tylko Plasma Cutterem, odbębnie tego trofka na Hardzie, mam nadzieję xD Jak dla mnie właśnie te strzelanie i stąpanie ma zajebiste dźwięki i czuć powera, przynajmniej na słuchafonach jest git. I mam wrażenie, że od czasu do czasu coś dziwnego dzieje się z rozdzielczością i spada strasznie na ryło hmmmmmmmmmmmmmm Edytowane 27 stycznia 2023 przez Szermac Cytuj
krzysiek923 1 711 Opublikowano 27 stycznia 2023 Opublikowano 27 stycznia 2023 (edytowane) 2 godziny temu, Wredny napisał: Czy moża by założyć jakiś rezerwat dla Pipolinio, żeby wypierdalał tam ze swoimi smutami odnośnie swoich problemów z PC wartości średniej klasy samochodu? Ludzie tu chcą o gierce popisać, bo jest zajebista i świetnie działa, a jak kupiłeś nie na to, co trzeba to sam jesteś sobie winien Beka z Pipolinio, nie powiem, ale przeczytajcie sobie kolejne posty zaraz po tym, bo mieliście pisać o grze, a tutaj jakieś tryby performance, quality, ile klatek i jakie detale w którym trybie, gdzie jest rej trejsing, gdzie nie ma, no trochę hipokryzja. Edytowane 27 stycznia 2023 przez krzysiek923 1 1 Cytuj
PiPoLiNiO 743 Opublikowano 27 stycznia 2023 Opublikowano 27 stycznia 2023 4 minuty temu, krzysiek923 napisał: Beka z Pipolinio, nie powiem, ale przeczytajcie sobie kolejne posty zaraz po tym, bo mieliście pisać o grze, a tutaj jakieś tryby performance, quality, ile klatek i jakie detale w którym trybie, gdzie jest rej trejsing, gdzie nie ma, no trochę hipokryzja. Taki tam standard 1 Cytuj
Szermac 2 853 Opublikowano 27 stycznia 2023 Opublikowano 27 stycznia 2023 W ogóle ten ficzerek z pokazywaniem drogi to był i jest mega gamechanger. Odpalasz sobie i idziesz w przeciwnym kierunku zbierać rzeczy - satisfaction Cytuj
Pierre Deck 630 Opublikowano 27 stycznia 2023 Opublikowano 27 stycznia 2023 35 minut temu, PiPoLiNiO napisał: Dobra śmieszki. Już dziala. Ale lubię to Wasze lawinowe jaranie się moim nieszczęściem Nie ma za co Cytuj
XM. 11 026 Opublikowano 27 stycznia 2023 Opublikowano 27 stycznia 2023 Kurde, ale ładnie pozmieniali kolejności lokacji, dodatkowe pomieszczenia, przejścia między starymi też na mega plus. Nie poszli na łatwiznę w remake 1:1 Cytuj
messer88 6 583 Opublikowano 27 stycznia 2023 Opublikowano 27 stycznia 2023 Nie miałem styczności z OG no i jest zajebista gierka. Klimat świetny. Jutro będzie grubo grane. jest jakaś opcja szybkiej zmiany broni czy tylko strzałkami? Cytuj
PiotrekP 1 864 Opublikowano 27 stycznia 2023 Opublikowano 27 stycznia 2023 Kurła, jeszcze kilka takich waszych postów i jutro pójdę do pobliskiego euro albo MM zobaczyć czy mają na PS5. Cytuj
XM. 11 026 Opublikowano 27 stycznia 2023 Opublikowano 27 stycznia 2023 5 minut temu, messer88 napisał: Nie miałem styczności z OG no i jest zajebista gierka. Klimat świetny. Jutro będzie grubo grane. jest jakaś opcja szybkiej zmiany broni czy tylko strzałkami? Strzałki tylko Cytuj
Figuś 21 250 Opublikowano 27 stycznia 2023 Opublikowano 27 stycznia 2023 1 minutę temu, PiotrekP napisał: Kurła, jeszcze kilka takich waszych postów i jutro pójdę do pobliskiego euro albo MM zobaczyć czy mają na PS5. Cytuj
Szermac 2 853 Opublikowano 27 stycznia 2023 Opublikowano 27 stycznia 2023 Fajnie, że pododawali te a'la poboczne misje. Jest to urozmaicenie pewne i póki co na plus. Ja w ogóle już zapomniałem, że tu jest ten zajebisty motyw fabularny z Spoiler markerem i kościołem xD Nie no otoczka i klimacior topka. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 27 stycznia 2023 Opublikowano 27 stycznia 2023 5 minut temu, PiotrekP napisał: Kurła, jeszcze kilka takich waszych postów i jutro pójdę do pobliskiego euro albo MM zobaczyć czy mają na PS5. Za miesiąc będzie za 150 zeta. Cytuj
creatinfreak 3 847 Opublikowano 27 stycznia 2023 Opublikowano 27 stycznia 2023 Za kilka dni na pchlim za 220. A tak btw gracie wszystkimi brońmi czy tylko plazma? Bo z jednej strony bym przeszedł tak jak należy z jedną bronią, ale nie wiem czy nie będzie jednak łatwiej na hardzie z innymi brońmi. Cytuj
Szermac 2 853 Opublikowano 27 stycznia 2023 Opublikowano 27 stycznia 2023 No ja mam zamiar z cutterem przelecieć na Hardzie, póki co 2 chaptery za mną, było gorąco w kilku miejscach, ale jakoś idzie jak się używa odpowiednio stazy i kinezy. Cytuj
XM. 11 026 Opublikowano 27 stycznia 2023 Opublikowano 27 stycznia 2023 4 minuty temu, creatinfreak napisał: Za kilka dni na pchlim za 220. A tak btw gracie wszystkimi brońmi czy tylko plazma? Bo z jednej strony bym przeszedł tak jak należy z jedną bronią, ale nie wiem czy nie będzie jednak łatwiej na hardzie z innymi brońmi. Na razie się bawię wszystkimi, zważywszy na fakt że sie pozmienialo i fabularnie rozdają bronie - to raz, dwa - trochę i same bronie się pozmieniały i jest przyjemniej nimi grac niż w og. Cytuj
Szermac 2 853 Opublikowano 27 stycznia 2023 Opublikowano 27 stycznia 2023 (edytowane) W ogóle w sklepie można przebrać się w klasyczny kombinezon z OG Edytowane 27 stycznia 2023 przez Szermac Cytuj
Wredny 9 700 Opublikowano 27 stycznia 2023 Opublikowano 27 stycznia 2023 Przed chwilą pierwszy raz po wyłączeniu konsoli, odpaliłem gierke ponownie i jestem pod wrażeniem tego, jak zrobiony jest load save Klikam w opcję i pół sekundy później kamera odjeżdża, dając mi kontrolę nad Isaac'iem - nowa generacja Nowy system obrażeń też zajebioza - strzelasz nekromorfowi w nóżkę/rączkę, ta się robi czerwona i coraz cieńsza, a on zaczyna wolniej chodzić/pełzać, pozwalając na wycofanie się i przymiarkę do ostatecznego strzału. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 375 Opublikowano 27 stycznia 2023 Opublikowano 27 stycznia 2023 Nie grałem w pierwowzór, ale ta gra jest zajebista. Jako nowe doswidczenie wymiata, podejrzewam, że jako remake również. Cieszy, że studia EA wracają na poziom topowy, dobrze to wróży przed kontynuacja Fallen Order, Mass Effecta i Dragon Age'a. Klimat zaszczucia, rewelacyjna czerń i audio, duży poziom dopracowania i przede wszystkim rewelacyjnie zrealizowany statek Ishimura. Świetny, klimatyczny horror scifi. 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi