easye 3 332 Opublikowano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2023 Godzinę temu, creatinfreak napisał: Za kilka dni na pchlim za 220. Na PC 59,99 zł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 449 Opublikowano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2023 10 minut temu, KrYcHu_89 napisał: Nie grałem w pierwowzór, ale ta gra jest zajebista. Jako nowe doswidczenie wymiata, podejrzewam, że jako remake również. Oj tak Oryginał znam na pamięć, mam na świeżo, a tutaj i tak co chwila jestem zaskakiwany - czy to nowym zachowaniem przeciwników, czy zupełnie innym, mniej schematycznym rozkładem kluczowych pomieszczeń - zupełnie nic a nic sobie nie popsułem, grając miesiąc temu w pierwowzór, a wręcz uważam, że dodatkowo podbiłem sobie punkty zajebistości remake'u, mając bezpośrednie porównanie. Jak tak dalej pójdzie to ocenię ten remake wyżej niż oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 382 Opublikowano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2023 Pograłem trochę przed snem (oczywiście w słuchawkach) i jest genialnie. Audio robi giga robotę, te wszystkie odgłosy w tle, bicie serca, czy nawet zamykające się nagle drzwi za plecami, potrafią podnieść ciśnienie. Gram na Impossible i każde pomieszczenie to nowa przygoda, gdzie co na mnie wyskoczy. Jednak jak dobrze pamiętam, agresja w tej grze dużo bardziej się opłacała niż bezpieczne wycofanie, bo często można się nadziać na typa co pojawił się nam na plecach.Graficznie z nóg nie zwala, ale w żadnym wypadku nie można powiedzieć, że jest brzydko. Oświetlenie i ciemności to chyba najlepsze elementy oprawy. Czasami może jest zbyt ciemno, ale to chyba tylko na plus.Z innych ciekawostek, to w tle co jakiś czas słychać ogłoszenia alarmowe w różnych językach. Miło było usłyszeć polską babeczkę, pomimo że gra się w angielskim audio. Przeważnie takie detale zawsze unikały twórcom (pomijam rzecz jasna pełny polski dubling). Wracając jeszcze do Impossible, to z normalnym zapisem (jeden slot w zupełności wystarczy) i możliwością szybkiego wyjścia do menu gdy padniemy, ten tryb nie powinien nikomu sprawić problemów. Gramy i tak na Hardzie, więc nic nadzwyczajnie trudnego. Pewnie będą momenty rzucania khurwami, ale jednak chce sobie odkryć bonusy i potem się nimi cieszyć w NG+. Spróbuję też zrobić przejście przy użyciu tylko Plasma Cuttera, bo to w sumie zawsze była najlepsza broń, szczególnie po ulepszeniu na maxa (za(pipi)isty był też ten bardzo szeroki Cutter, który potem odkrywamy, przydawał się na tych dziadów z trzema mackami). Szkoda, że w weekend pracuje, bo chętnie bym przycisnął. Jednak Dead Space ma ten klimat, który nawet po latach bawi równie dobrze. Remake DS2 i DS3 to przy tych ocenach nikogo raczej już nie zdziwi. Ewentualnie jakiś spin off z nową historią, uniwersum ma ogromny potencjał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 449 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 2 godziny temu, Patricko napisał: Z innych ciekawostek, to w tle co jakiś czas słychać ogłoszenia alarmowe w różnych językach. Miło było usłyszeć polską babeczkę, pomimo że gra się w angielskim audio. Przeważnie takie detale zawsze unikały twórcom (pomijam rzecz jasna pełny polski dubling). Właśnie o tym wcześniej pisałem: 6 godzin temu, Wredny napisał: Mimo posiadania menu konsoli po angielsku i ustawienia takiegoż języka w grze, miłym akcentem są te polskie (i nie tylko, bo chińskie i niemieckie też już słyszałem) komunikaty w tle - idziesz sobie i słyszysz coś o przestrzeganiu BHP itp - w oryginale tego nie było. A do osób, którym jest ciężko na HARDzie z amunicją... Dzięki mechanice, którą oryginalnie poznaliśmy dopiero w drugiej części (przebijanie nekromorfów ostrymi rzeczami) można oszczędzać ammo poprzez odstrzelenie paskudzie tylko jednej rączki, a następnie podniesienie jej i przebicie nią właściciela za pomocą telekinezy Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Gra się fantastycznie, poznaję tak co 20 pokój więc dla mnie świeża raczej gra. Jedyny zgrzyt to przywitanie mnie rozciapkaną grafiką w pierwszej scenie podczas lotu. Ustawiłem na 60hz i wszystko wokół pływało, po zmianie na grafikę bylo lepiej. Później wyłączyłem okropne ziarno i rozmazanie, i wróciłem do 60hz. No nie jest to najładniejsza gra na ps5. Reszta jest wspaniała. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Jak usłyszałem pierwszy komunikat po polsku myślałem że coś mi się przestawiło z dublażem Graficznie prawda nie urywa, widać że spada rozdzielczość a granie po remake TLOU to jest momentami przepaść w kwestii np oświetlenia. No ale nie ma się co czepiać bo całościowo jest solidnie i bardzo klimatycznie, nie mogłem zasnąć bo myślałem jak sobie będę dziś grał a to chyba dobra rekomendacja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Polecam w układzie przycisków usunąć kółko, wstecz w menh nadal będzie działać, a skończy się przypadkowe leczenie. Hard fajny, częste checkpointy nie powodują frustracji. Zmusza do korzystania z obiektów wokół. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 5 minut temu, Rtooj napisał: Polecam w układzie przycisków usunąć kółko, wstecz w menh nadal będzie działać, a skończy się przypadkowe leczenie. Hard fajny, częste checkpointy nie powodują frustracji. Zmusza do korzystania z obiektów wokół. Prawda, kilka razy się tak podleczyłem bez sensu. Dobry tip. Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 040 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Ja zacząłem jak lama na normalu. I teraz sam nie wiem. Wieki temu grałem w DS1 i chyba też normal, dwójkę tylko zacząłem. Co do grafiki, dla mnie naprawdę spoko, ale za to dźwięk 3D Audio na ps5 daje rade na słuchawkach, do tego dyszenie i haczenie Isaaca. Cudo. Zacząłbym na na Hardzie, ale mam obawy, że się zrarze. Już teraz podbiegam za szybko, nie trafiam i podijam nogą/łapą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 1 minutę temu, Basior napisał: Ja zacząłem jak lama na normalu. I teraz sam nie wiem. Wieki temu grałem w DS1 i chyba też normal, dwójkę tylko zacząłem. Co do grafiki, dla mnie naprawdę spoko, ale za to dźwięk 3D Audio na ps5 daje rade na słuchawkach, do tego dyszenie i haczenie Isaaca. Cudo. Zacząłbym na na Hardzie, ale mam obawy, że się zrarze. Już teraz podbiegam za szybko, nie trafiam i podijam nogą/łapą. Wskakuj szybko na hard. Jestem w 3 rozdziale i już zaczynam odkładać apteczki i amunicję do schowka. Po prostu powtarzaj pokój gdy Ci ewidentnie nie pójdzie. Hard jest bardzo spoko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 382 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Do tego bardzo często są stacje do save'u + leci tona amunicji.Pamiętajcie, żeby nie nosić broni, których nie używacie, bo ammo leci do tego co macie aktualnie w ekwipunku. Jak macie tylko Plasma Cuttera to leci ammo tylko do niego. 3 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Można coś pominąć czy jak mi brakuje jednej pozycji przypisanej pod konkretny rozdział w menu baza danych to sobie to znajdę? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 136 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 382 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Można coś pominąć czy jak mi brakuje jednej pozycji przypisanej pod konkretny rozdział w menu baza danych to sobie to znajdę? W pierwszym rozdziale były bodajże 2 logi, które można pominąć (trzeba poczekać w niektórych momentach, żeby ktoś się do nas zgłosił i wyjaśnił co trzeba zrobić, przy momentach z nauką stasis). Oczywiście będzie to można zgarnąć w NG+ jak coś. Nie wszystkie znajdźki są też potrzebne, wymagane jest 150, a w grze jest chyba 180 nawet z czego ponad 100 to te automatyczne z fabuły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Jak wypada gierka w 60 fps?Heretyk mówi o jakimś śmiesznym dynamicznym 1080p.Czy to nie jest casus dying light 2?Troche to śmieszne, gierka tylko pod current geny, korytarzowa a wszystko od rozdziałki po tekstury wygląda jak na ps4 pro .Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Mi brakuje ostatniej w 2 rozdziale. Gra mi się zajebiście podoba więc trzeba będzie skompletować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 619 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Z tego co ktoś wspominał, to w jakimś momencie gra informuje o ścieżce, z której już nie ma powrotu (za pewne gdzieś pod koniec), także można będzie dozbierać rzeczy jeżdżąc wagonikiem. Chyba, że znajdźki są na sztywno wpisane w rozdział i tylko w danym rozdziale się pokazują. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 375 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 12 minut temu, Schranz1985 napisał: Jak wypada gierka w 60 fps? Heretyk mówi o jakimś śmiesznym dynamicznym 1080p. Czy to nie jest casus dying light 2? Troche to śmieszne, gierka tylko pod current geny, korytarzowa a wszystko od rozdziałki po tekstury wygląda jak na ps4 pro . Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka No widać, że blisko fullhd. Szczególnie w mocnym oświetleniu. No, ale nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 15 minut temu, Schranz1985 napisał: Jak wypada gierka w 60 fps? Heretyk mówi o jakimś śmiesznym dynamicznym 1080p. Czy to nie jest casus dying light 2? Troche to śmieszne, gierka tylko pod current geny, korytarzowa a wszystko od rozdziałki po tekstury wygląda jak na ps4 pro . Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka No nie dowiezli jeżeli chodzi grafikę tylko na nową generację. Ale gra w 60 chodzi płynnie i jest bardzo ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Fajnie widzieć, że wszystkie narzekania o niepotrzebny remake (i dowalanie o najmniejsze pierdoły) poszły do kosza w momencie gdy gra zadebiutowała i okazuje się, że jest fantastyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 136 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Rozdzielczość jest wyższa, VRS pierdoli tekstury, co macie w tłicie który wyżej wrzuciłem Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 375 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Gra wyszła 15 lat temu, więc kilka pokoleń graczy posmakuje co to horror z prawdziwego zdarzenia. Teraz tylko czekać co się będzie działo w czasie premiery RE4R. Miazga. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Klimat horroru ucieka czasami jak trzymasz kinezą kij od mopa i lecisz do przodu na Jana wiedząc że masz checkpointa za plecami Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 8 minut temu, Figuś napisał: Rozdzielczość jest wyższa, VRS pierdoli tekstury, co macie w tłicie który wyżej wrzuciłem Poza tym żadnych bugów, zacięć, smużeń i innych niedogodności? Wygląda na to, że w końcu ktoś wydał głośny tytuł na premierę, który od początku jest w pełni grywalny Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 382 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 I to od EA... Nie do pomyślenia Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi