XM. 10 820 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Fragmenty znaku są na Vallorze i można pominąć? Nie chcę patrzeć w solucje bo sam szukam, ale wkurwilbym się jakbym ominął znak tam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 375 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 26 minut temu, giger_andrus napisał: A jest ten irytujący mnie kiedyś przeciwnik, którego nie da się całkowicie położyć tylko trzeba zmykać ? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 375 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 No i to jest motywacja do dalszej gry xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 619 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 (edytowane) 22 minuty temu, XM. napisał: Fragmenty znaku są na Vallorze i można pominąć? Nie chcę patrzeć w solucje bo sam szukam, ale wkurwilbym się jakbym ominął znak tam. Nie, w sensie możesz przed odlotem się wracać i je zebrać sobie Jeny nie zaczaiłem na początku xD Nie ma tam fragmentu akurat. Edytowane 2 Lutego 2023 przez Szermac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Skończone, jakieś 20h. 10/10 i zostaje dedspejsiarzem. Jutro zaczynam NG+. Ale mnie ta końcówka z Spoiler Nicole zestresowała bardziej niż cała gra xd 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 8 minut temu, Szermac napisał: Nie, w sensie możesz przed odlotem się wracać i je zebrać sobie Jeny nie zaczaiłem na początku xD Nie ma tam fragmentu akurat. Dzięki. A na Aegis? Czy wsio na Ishimurze? Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 619 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 1 minutę temu, XM. napisał: Dzięki. A na Aegis? Czy wsio na Ishimurze? Wsio na Ishimurze, ale nie wystarczy zebrać tylko tych 12 fragmentów, coś trzeba z nimi zrobić jeszcze zanim się opuści Ishimurke. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 375 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 10 minut temu, messer88 napisał: Skończone, jakieś 20h. 10/10 i zostaje dedspejsiarzem. Jutro zaczynam NG+. Ale mnie ta końcówka z Ukryj zawartość Nicole zestresowała bardziej niż cała gra xd Nom. Ale ja teraz gram ng+ I się dygam bardziej jak za pierwszym razem. Dzwiek robi ogromną robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Zastanawiam się tylko czy lecieć to NG+ na hardzie z cutterem only czy jednak korzystać z broni, dużo korzystałem teraz z całego arsenału a i tak będę ulepszał dalej to szkoda się tym nie bawić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 A ja w kontrze napiszę że gra dobra ale jakoś mnie nie wessało na amen.Cykam sobie po 1 chapterze dziennie i jakoś nie mam fazy żeby nerdzic 5h dziennie.Może to fakt że jestem świeżo po Callisto a może po prostu fakt że pamiętam jako tako tę grę i nic mnie nie zaskakuję.Wiem jakie będą bronie itd.No jakoś tak nie ma efektu wow, co będzie dalej.Oczywiście doceniam fhuj gunplay i projekt ishimury.Może w weekend przysiade i wkręcę się mocniej.Muszę też pochwalić gierkę za dobrze wyważony poziom trudności.Normal pewnie dla Januszy ale hard bardzo przyjemny.Trzeba kombinować używać stazy i otoczenia ale nie ma frustracji i raczej nie brakuje apteczek/ammo (dużą część sprzedaję)Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 382 Opublikowano 3 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 Wleciał patch 1.04:Added performance improvements.Addressed UI issues.Addressed various stuttering and lag issues.Added general stability fixes.Other minor fixes. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 3 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 (edytowane) Koniec. Gra ląduje u mnie w top 5 remaków, top 10 survival horrorów, top 100 gierek. Plussssy: - fantastyczny klimat sci-fi rodem z 1wszego Aliena - Ishimura - mógłbym na niej mieszkać - zagadkowa, ciekawa fabuła z masą lore dookoła - miodny system walki - różnorodne, wypasione bronie - genialna muzyka i systemy z nią związane (dynamicznie generowany nastrój) - respawny przeciwników świetnie zooptymalizowane, nigdy nie można czuć się bezpiecznie, uczucie survivalu nawet po wczytaniu gry w teoretycznie bezpiecznej komnacie <3 - świetny system oświetlenia - dobra optymalizacja na PS5 (60 fps, aczkolwiek miałem wrażenie, że po patchu, który wyłączył VRS jest ładniej, ale czasami było czuć lekkie spowolnienie w ostatnich misjach z natłokiem wrogów i ogniem palącym się w całej bazie :D) - dodatkowe tryby (ng+, nowy ending) na premierę, nie w dlc, jak u konkurencji Minusy: - Fajnie jakby grafika (modele postaci i mimika trochę z plasteliny, są lepsi w branży) była jeszcze lepsza, ale jak na Frosbite to już max jego wydolności - na siłę: za dużo pokojów z manualnym zapisem gry , niby nie trzeba korzystać, ale pod koniec gry już nie miałem gdzie zapisywać, musiałem kasować save'y Jednak wolę w survival horrorach jak gra mi ogranicza te możliwości Moja ocena: 9 i jeszcze pół na zachętę /10 Edytowane 3 Lutego 2023 przez KrYcHu_89 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 132 Opublikowano 3 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 11 minut temu, KrYcHu_89 napisał: - dobra optymalizacja na PS5 (60 fps, aczkolwiek miałem wrażenie, że po patchu, który wyłączył VRS jest ładniej, ale czasami było czuć lekkie spowolnienie w ostatnich misjach z natłokiem wrogów i ogniem palącym się w całej bazie :D) od 6:45 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 3 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 12 minut temu, tjery napisał: od 6:45 Z całym szacunkiem, ale wiesz, że to comparision było robie przez fanboya :D? Poczytaj komentarze i linki do innych comparision. Nawet wersje inne użył do porównania (przed vs po patchu). Anyway dropy gdzieś są, ale i tak można uznać to za optymalizację na mocną 9tkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 3 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 Nie odbieraj koledze szczęścia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 3 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 Zebrane fragmenty znaku z NG+ się nie wyświetlają w ekwipunku? Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 382 Opublikowano 3 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 W ekwipunku masz niżej osobną zakładkę na elementy kluczowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 3 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 Faktycznie nie widziałem, dzięki. Ale ten armor lvl 6 brzydki Cytuj Odnośnik do komentarza
elvis004 284 Opublikowano 3 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 3 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 Bezkitu właściwie to brak wbudowanego camera mode trochę szkoda w tej grze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 375 Opublikowano 3 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 1 godzinę temu, messer88 napisał: Faktycznie nie widziałem, dzięki. Ale ten armor lvl 6 brzydki Nie tyle brzydki co nie pasuje tutaj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 619 Opublikowano 3 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 Polecam stroje z DLC Zostały mi dwa schematy do broni do znalezienia, ciężko. Będzie spacer po Ishimurze xd Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 3 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 Jak się tam dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 375 Opublikowano 3 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 36 minut temu, Szermac napisał: Polecam stroje z DLC Zostały mi dwa schematy do broni do znalezienia, ciężko. Będzie spacer po Ishimurze xd Luknalem na te stroje z dlc. Chyba jednak ten podstawowy najbardziej pasuje do klimatu. Co nie zmienia faktu, że immersji nie psują. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 4 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2023 Racja ten 6 lvl bardziej jakiś space trooper a nie inżynier. To jest kombinezon co noszą na Spoiler Usm Valor, są insygnia na klacie 5 godzin temu, XM. napisał: Jak się tam dostać? Podbijam, też tego nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi