Jordanensis 383 Opublikowano 23 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 (edytowane) Gra wyszła w 2008 roku zatem 13 lat temu. Przypomnijcie sobie jak odpicowali Remake Demon's Souls które jest rok młodszą grą. Gra się zestarzała chcąc czy nie chcąc i jak robią Remake tylko pod nowe konsole to jestem jak najbardziej na tak. Niech wzniosą grafikę na wyższy poziom, ale przy tym nic nie psując i będzie git. Znalazłem zdjęcie. Przerobione, ale Isaaca troszkę widać Spoiler Edytowane 23 Lipca 2021 przez Jordanensis 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 292 Opublikowano 23 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 Jerome zamkniesz ty tą mordę? 2 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 23 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 7 godzin temu, Pupcio napisał: No tlou i dead space to najbardziej niepotrzebne rimejki gier w historii, tylko co z tego jak i tak się sprzeda za 3 i pół bomby To serio bedzie remake tlou? Xd ja myslalem ze to trolink Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Marinaris 367 Opublikowano 23 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 Piękny rimejk, piekne wspomnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 24 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2021 Rozumiem remake resident evil 4, które wyszło nawet na test ciążowy ale Dead Space? Nie zestarzał się tak drastycznie. Dlaczego nie zrobią Dead Space 4 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 24 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2021 Moze to jakies ciecie kosztow. Wyjebanie tworcow scenariusza, historii, postaci itd. Trzeba by napisy posledzic w grach ile osob za tym stoi i kto wie moze o to faktycznie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 391 Opublikowano 24 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2021 Dobrze, że powstanie rimejk tej gry. Dead Space powinno powstać w obecnych czasach, to by się dużo lepiej sprzedało. No i grając ostatnio w oryginał na PC, to jest już niestety archaiczna gra i sterowanie denerwujące, to samo strzelanie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 24 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2021 To chyba grałeś w inne gry, bo Dead Space ani o jotę się nie zestarzał poza grafiką. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 292 Opublikowano 24 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2021 Ciekawe czy w tej generacji będzie coś z ea bo zapowiada się dobrze. Powrót dead space i skejta, mapeczki z bc2 na osłodę braku bc3, Fallen order 2 pewnie już się robi, no oby wrócili do formy z czasów ps3/x360 bo ostatnia generacja to był kurwa dramat Cytuj Odnośnik do komentarza
michaukowski 23 Opublikowano 24 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2021 Ja mam bardzo dobre wspomnienia odnośnie pierwszego Dead Space. Najlepsza i najbardziej klimatyczna część serii. Czekam. Oby wyszło z tego coś dobrego. Dwójkę skończyłem ale to już nie było to samo. Natomiast trójka to nadawała się już tylko do dołu z wapnem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jordanensis 383 Opublikowano 24 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2021 10 hours ago, u55r said: Rozumiem remake resident evil 4, które wyszło nawet na test ciążowy ale Dead Space? Nie zestarzał się tak drastycznie. Dlaczego nie zrobią Dead Space 4 ?? Odpowiedź jest prosta - sprzedaż DS3 nie zadowoliła EA. Przed premierą głosili, że liczą na 6mln sprzedanych kopii, a zeszła połowa z tego co zakładali. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 173 Opublikowano 24 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2021 (edytowane) Ciekawe czy będzie to remake 1:1 czy jednak coś na wzór Resident Evil 2 Remake. Albo chociaż Resident Evil 1 Remake, które nie odstawało aż tak bardzo od oryginału, ale miało nowe lokacje i mechaniki. Edytowane 24 Lipca 2021 przez Lukas_AT Cytuj Odnośnik do komentarza
michaukowski 23 Opublikowano 24 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2021 (edytowane) @Lukas_AT Według newsa z GOLa gra jest tworzona od zera i ogólnie ma to być wierny remake z pewnymi ulepszeniami scenariusza. Źródło Edytowane 24 Lipca 2021 przez michaukowski Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 173 Opublikowano 24 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2021 Nie doczytałem, my bad. Ciekawe co zrobią z kolejką, skoro nie ma być żadnych pauz. Cytuj Odnośnik do komentarza
qraq_pk 371 Opublikowano 24 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2021 Zrobią jazdę kolejka i np atak mutantów jak w ds2. Ds2 był praktycznie "na jednym ujeciu" robiony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 24 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2021 widziałem jakiś czas temu dokument o powstawaniu dead space 1 i z wypowiedzi twórców wynikało, że napotkali sporo ograniczeń sprzętowych, budżetowych i czasowych, przez co nie zrealizowali wszystkiego, co chcieli a i pare rzeczy by poprawili. jest to naprawdę dobry materiał na reimaginacje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 27 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2021 W dniu 23.07.2021 o 14:31, Bielik napisał: Kurcze jak tu piszecie że nawet remaster nie jest potrzebny, a co dopiero remake bto mam wątpliwości. Remaster byłby jak najbardziej ok bo gra na xsx wygląda strasznie poszarpana przez niska rozdzielczość, a 30 FPS tylko dobija. No chyba nikt tak nie napisał - gra się nie zestarzała mechanicznie, oświetlenie też robi robotę, ale rozdzielczość i framerate jak najbardziej do poprawy. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 479 Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 No to wersje z x360 więc nic dziwnego. Poza tym, co wymienił wredny jakość audio względem wersji pc jest zdecydowanie gorsza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Niby za rok ma wyjść i tylko teaser? Chociaż z drugiej strony BF zapowiadają zawsze pół roku przed premierą to może i tu coś więcej zobaczymy na EA Play i święta odcinamy kończyny Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Ta gra przeciez nie jest jakoś strasznie duża. Dodatkowo pewnie sam szkielet zarówno fabuły jak i rozgrywki jest gotowy. Spokojnie na za rok się wyrobią. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 140 Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 A ja się trochę zastanawiam nad sensem tego prequela. Owszem trylogia jest świetna ale nie zestarzala się nie wiadomo jak, a robięnie remastera to pójście na łatwiznę. Ja bym poszedl wklimat survival horroru, gdzie jesteśmy zwykłym górnikiem na Ishimurze i staramy się jakoś przetrwać masakrę i wysłać sygnał o pomoc...na początku bym zbudował klimat że wykonujemy normalne pracę gornicze, jakieś interakcje a potem rzeź. Coś jak w tych filmach animowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jordanensis 383 Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 To ma być remake, więc ja jestem jak najbardziej na tak. Niech kosmos, statek, będzie wyglądał graficznie jak najlepiej się da 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 6 godzin temu, Jordanensis napisał: To ma być remake, więc ja jestem jak najbardziej na tak. Niech kosmos, statek, będzie wyglądał graficznie jak najlepiej się da No tak ale to znowu to samo. Jestem fanem serii,każda część mi się podobała, nawet ta nieszczęsna trójka i po prostu bym pograł w kolejna odsłonę tej serii a nie znowu przechodził to samo. Do trylogii mogę sobie odpalić x360 i po prostu zagrać:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi