creatinfreak 3 828 Opublikowano 20 kwietnia Opublikowano 20 kwietnia Widzę tu niektórym nieźle koreańska dupa w głowach siedzi. Sam myślę czy aby sobie znowu nie ograć dead space. Dla mnie jedna z lepszych gierek. Oczywiście na hardzie i tylko z plasmacutterem Cytuj
Wredny 9 576 Opublikowano 20 kwietnia Opublikowano 20 kwietnia 8 godzin temu, creatinfreak napisał: Oczywiście na hardzie i tylko z plasmacutterem A to w ogóle można inaczej? Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 20 kwietnia Opublikowano 20 kwietnia Plasma cutter i karabin albo strzelba do tego. W sumie nic więcej nie trzeba. 1 Cytuj
Szermac 2 744 Opublikowano 20 kwietnia Opublikowano 20 kwietnia (edytowane) 6 rozdział na Impossible, lece tylko plasma cutterem, już dorypałem go grubo i padają jak muchy + jedna nowo znaleziona broń co by opychać ammo za gruby hajs i elo Edytowane 20 kwietnia przez Szermac Cytuj
Beelzeboss 316 Opublikowano 21 kwietnia Opublikowano 21 kwietnia plasma cutter, flamethrower i contact beam. Gra jest banalnie łatwa na impossible z tymi broniami. Nie wyobrazam sobie grania bez FT, bo dostał mega boosta w remake, a jeszcze czuć klimacik aliena dzieki temu. Cytuj
Farmer 3 275 Opublikowano 12 października Opublikowano 12 października Dzięki Sony za brak zgrywania save'ów na pendrive'a. Bez plusa więc nie ma mowy o wrzucaniu na chmurę. Ogrywałem sobie na permadeath i przy spotkaniu Spoiler kobiety Isaaca po raz pierwszy save poszedł się kochać bo nie zczailem zgonu kobiety. Na swój byłem wyczulony ale sądziłem, że typiara to omamy to skupiłem się na sobie. Stworki wybite, zdrowie całe i nagle ekran pociemniał i po zabawie. Fajnie,że w połowie gry, w jednym tylko momencie musisz pilnować kogoś innego przed jednym stworkiem, a gra niespecjalnie cię o tym informuje. Dobrze, że przynajmniej nie skasowało zapisu całkiem bo z rozczarowania wyłączyłem konsole, a podobno save może albo przenieść na hard albo skasować całkiem. No nic. Przejadę dalej, NG+ i może raz jeszcze spróbuję. Cytuj
izon 995 Opublikowano 19 października Opublikowano 19 października Przeszedłem w końcu ten Remake i nie bardo rozumiem te zachwyty. Jako gra to w większości stary dobry Dead Space, więc gra świetna ale jako remake to jakiś żart. Ten remake tak naprawdę potrzebuje remaku. Grałem w trybie wydajności na XSX i to jak często spadała animacja do jakiś absurdalnych poziomów to jakiś żart. I to w klaustrofobicznych lokacjach bez hordy przeciwników. Grafika OK ale bez szału, dla mnie to kolejne, niepotrzebne odświeżenie 1 1 1 Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 22 października Opublikowano 22 października To prawda. Oryginalny DS pomimo 15 lat na karku trzymał się bardzo dobrze - nawet na konsolach, ale ten remake wprowadza bardzo dużo poprawek, nie tylko graficznych, ale również w mechanice rozgrywki. Do tego uwspółcześnia ją graficznie i nie idzie na kompromisy tam, gdzie oryginalnie twórcy musieli. Jeśli mamy mówić o niepotrzebnych remake'ach to te od SONY na pierwszym miejscu bym wymieniał. 1 1 Cytuj
Chewie 155 Opublikowano 22 października Opublikowano 22 października Największa zmiana to gender neutral toalety, nie wiem jak ludzie wcześniej mogli w to grać. Cytuj
dominalien 263 Opublikowano 22 października Opublikowano 22 października 25 minut temu, Chewie napisał(a): Największa zmiana to gender neutral toalety, nie wiem jak ludzie wcześniej mogli w to srać. FTFY Cytuj
Sylvan Wielki 4 621 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października Jako gracz jestem zdecydowanie za tym, by twórcy skupiali się na nowych projektach, a nie odświeżali starsze produkcje, ale jak już wrzucają kotlet na patelnie, to powinno być to zrobione tak kapitalnie, jak przy Demon's Souls, albo Dead Space właśnie. Wspominałem już kiedyś, oryginalny Dead Space, to jedna z moich ulubionych gier siódmej generacji. Według mnie rimejk wypadł znakomicie. Bez popity chapsnął takie The Calisto Protocol, które ostatecznie też mi się podobało. Natomiast nie zgodzę się z izonem w segmencie spadków animacji. Przeszedłem ten tytuł dwukrotnie na Serii X i w trybie wydajności nie dostrzegłem żadnych problemów - może raz w scenie fabularnej coś chrupnęło, ale podczas samej rozgrywki Ludzie, którzy zawodowo się takimi pomiarami zajmują, również przypięli tej pozycji plakietkę jakości w tym aspekcie. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października Niby tak, grało się dobrze ale sam fakt że znasz story które dla mnie osobiście jest bardzo ważne, trochę ujmuje całości.Teraz gram w remake SH i wszystko jest super ale sam fakt że znam ending.... no nie ma tego parcia za story, co dalej będzie. Cytuj
mario10 528 Opublikowano sobota o 17:52 Opublikowano sobota o 17:52 Ogrywałem oryginał dawno, dawno temu a teraz spróbuję ograć tego remakea 1 Cytuj
Wredny 9 576 Opublikowano niedziela o 21:52 Opublikowano niedziela o 21:52 W dniu 23.11.2024 o 18:52, mario10 napisał(a): Ogrywałem oryginał dawno, dawno temu a teraz spróbuję ograć tego remakea Należy tylko mieć na uwadze, że remake DS, w przeciwieństwie do remake'ów RE2, SH2 czy nawet RE4, bierze na warsztat grę pod wieloma względami współczesną, więc siłą rzeczy ciężko tu będzie o takie WOW, jak w tych wcześniej wymienionych - oryginał DS to całkiem nowoczesny tytuł (rozgrywka, mechaniki), który nawet dziś świetnie się broni i tak naprawdę tego remake'u zupełnie nie potrzebował. No ale jak już dostał to muszę przyznać, że to zdecydowanie najlepsza opcja, żeby ograć pierwsze Dead Space - nowa wersja jest cudowna i nawet lepsza niż oryginał, który jest jedną z moich ulubionych gier ever. 1 2 Cytuj
mario10 528 Opublikowano wczoraj o 08:22 Opublikowano wczoraj o 08:22 Powiem Ci, że oryginał ogrywałem dawno temu myślę, że jakieś 10+ lat i teraz jak wróciłem na Ishimurę to wygląda na prawdę świetnie.Bardzo mi się podobają te zamknięte korytarzowe lokacje,, graficzka piękna, udźwiękowienie super i klimat gęsty. Nie wiem czy już wiek, ale mam lekki niepokój grając w DS. Skończyłem pierwszy rozdział i gra mi się doskonale i powiem szczerze, że obawiałem się, że mój sentyment zostanie zniszczony, ale jest kozacko. No i piła plazmowa to jest to A może mi coś podpowiesz? Można uzupełnić życie wciskają kółko, ale da się jakoś decydować jaką apteczkę zużywa? Bo mam w ekwipunku 3 rodzaje i najczęściej zżera mi największą Cytuj
Farmer 3 275 Opublikowano wczoraj o 09:17 Opublikowano wczoraj o 09:17 Przerzuć sobie leczenie pod inny klawisz. Przy przejściu tylko z piłą ustawiłem sobie leczenie pod krzyżak. Jeśli chodzi o leczenie to ja leczyłem się przez plecak między walkami. Zresztą gra ma dość osobliwy system wyrzucania lootu. Jak masz mało zdrowia, znajdujesz częściej apteczki, zaś amo leci do tych broni które masz w plecaku więc najlepiej wywal do schowka te których nie używasz. Zwoje najlepiej na początku walić w kombinezon i ulubioną broń. 1 Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano wczoraj o 09:44 Opublikowano wczoraj o 09:44 Oj dwójeczce by się przydał też taki refresh + lekkie zmiany z końcem gry bo tam zdecydowanie za dużo walki jest. Cytuj
mario10 528 Opublikowano wczoraj o 09:48 Opublikowano wczoraj o 09:48 Na razie tych zwoi znalazłem kilka i tak jak piszesz ładuję w piłę i kombinezon (zdrowie). Też staram się uleczać pomiędzy starciami, ale jak już zachodzi potrzeba w trakcie walki to chyba jakoś losowo zabiera tą apteczkę z ekwipunku. Cytuj
Wredny 9 576 Opublikowano wczoraj o 09:55 Opublikowano wczoraj o 09:55 Domyślnie żre chyba zawsze najmniejszą, więc trzymaj te "actimelki" w kieszeni na taką okoliczność, a w razie potrzeby klikniesz sobie coś większego w inventory samodzielnie. W przeciwieństwie do oryginału tu więcej broni jest przydatnych, ale ja i tak leciałem tylko z Plasma Cutterem, dzięki czemu ammo do innych giwer mogłem spieniężać i inwestować w rozwój Isaaca. 1 Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano wczoraj o 09:58 Opublikowano wczoraj o 09:58 Piła plus strzelba, ewentualnie karabin wystarczą. Laser stykowy zawsze szedł u mnie do schowka, a amunicja (także do innych broni) na sprzedaż. Choć np. do karabinu czasem dokupywałem, bo nie chciała wpadać. 1 Cytuj
Pupcio 18 447 Opublikowano wczoraj o 10:00 Opublikowano wczoraj o 10:00 Dwójka była taka super Już niby typowo strzelanka ale z tym horrorowym SZNYTEM coś jak re4. Ehh szkoda, szkoda liczyłem że po tym fantastycznym rimejku jedynki dostaniemy dwójke a później jak bozia pozwoli to i dobrą trójke 1 Cytuj
mario10 528 Opublikowano wczoraj o 10:13 Opublikowano wczoraj o 10:13 Teraz pod koniec pierwszego rozdziału znalazłem karabin i zobaczę jak się będzie sprawował. Ale piła była dla mnie najlepsza z tego co pamiętam, teraz też się sprawdza fajnie, ale zobaczymy co później się pojawi Musze się przyjrzeć tym apteczkom jak je "zjada" po naciśnięciu kółka bo wydaje mi się, że jak miałem większą i mniejszą to zeżarło większą. Chyba, że to dostosowuje w zależności od tego ile brakuje. Jak mam mniej energii to uzupełnia większą, a jak mam jej więcej to mniejszą. Obadam to w trakcie gry. Na ten moment mega mi się podoba i czekam na powrót z pracy żeby trochę potworków wytępić Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano wczoraj o 10:14 Opublikowano wczoraj o 10:14 Nie no końcówka dwójki to jest dramat, ja grałem po remake 1 więc dość świeżo to może Ty inaczej pamiętasz ale tam jest tak nasrane tych stworów że z RE to można porównać do call of duty na Spoiler koniec Village Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi