Jordanensis 383 Opublikowano 1 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 Tak jak piszesz Paweł. EA nie podałoby takiego terminu, zresztą oni praktycznie nie przesuwają gier, a takie coś wpłynęło by na ich akcje. Będzie Fall 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 181 Opublikowano 1 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 W dniu 31.08.2021 o 20:24, MYSZa7 napisał: patrząc na screeny od razu przyszło mi do głowy także myślę, że w kwestii oprawy twórcy osiągnęli swój cel Ten screen na górze to serio z Dead Space? Ja pierdole przecież niemożliwe żeby ta gra tak wyglądała Pamiętam jak w 2008 się podniecałem grafiką. To nie był przypadkiem engine którego użyli do Godfathera? xD Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 672 Opublikowano 2 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 (edytowane) Mocno tendencyjny ten screen z oryginalnej wersji (pomijam jego jakość), co jest zresztą dosyć typowe przy takich porównaniach. Mój pierwszy screen z wersji PC, gdy ją ogrywałem w 2009 (a nie były to raczej maksymalne ustawienia): Edytowane 2 Września 2021 przez kotlet_schabowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 747 Opublikowano 2 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Dokladnie, dlatego ten remake to nonsens. Kupi sie na wyprzedazy i tym samym niestety nie przyczyni sie do powstania czworeczki : ( 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 2 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 może to porównanie wyżej jest z wersji PS3 Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 2 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Ja tą gre pamiętam z rewelacyjnej grafiki, a trójka chyba wyciskała maksymalne soki z x360, aż sobie chyba odpale w ramach przypomnienia. czy mnie pamięć nie zawodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 140 Opublikowano 2 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Te screeny są robione ze streama to raz, a dwa wygląda jakby pokazali wersję konsolową. Na pc nie widzę potrzeby robienia remasterów. Ale konsolowe wersje odpalane natywnie na PS360, czy we wstecznej bez podbicia jak np. RDR, wyglądają jak kupa gówna na TV 4k o czym się ostatnio boleśnie przekonałem odpalając Castlevanie LoS. Aha i nie zrobią wam kontynuacji jeszcze niedawno martwej marki nie badając rynku, m.in. po to jest robiony ten remejk. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 747 Opublikowano 2 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 56 minut temu, Figuś napisał: Te screeny są robione ze streama to raz, a dwa wygląda jakby pokazali wersję konsolową. Na pc nie widzę potrzeby robienia remasterów. Ale konsolowe wersje odpalane natywnie na PS360, czy we wstecznej bez podbicia jak np. RDR, wyglądają jak kupa gówna na TV 4k o czym się ostatnio boleśnie przekonałem odpalając Castlevanie LoS. Aha i nie zrobią wam kontynuacji jeszcze niedawno martwej marki nie badając rynku, m.in. po to jest robiony ten remejk. Właśnie o to chodzi, że jako wybadanie rynku wystarczyłaby trylogia 4k120 z małymi usprawnieniami na konsole i PC, bo te gierki się praktycznie nie zestarzały, a jak nowa giereczka to DS4. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 140 Opublikowano 2 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Wiadomo, ale to jest EA i nie zrozumiesz ich decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza
Jordanensis 383 Opublikowano 2 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 (edytowane) Jak to się nie zestarzały? Wystarczy porównać z tym co pokazali, a wersjami konsolowymi PS3/360. Teraz to wygląda tak jak powinno, a 4k/120 remaster nikogo. Nie mieści się w głowie, że ktoś psioczy na remake i wolałby remaster bo ograł kiedyś na PC w troszkę lepszej grafice jak na starych konsolach. Oraz na pewno lepsze i miarodajne sprawdzenie zapotrzebowania to remake w grafice na obecne standardy najlepszej części niż trylogia ze starą grafiką w 4k/120. Brawo EA. Edytowane 2 Września 2021 przez Jordanensis 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 747 Opublikowano 2 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Brawo EA to by było, gdyby zrobili remake 3-ech części jak Crash (xd). Tak to se mogą. Jerome, ja uważam, że remake RE4 jest nieuzasadniony, a co dopiero Dead Space, któremu lekki lifting wyszedłby na mega plus (tak jak Mass Effect), a całą siłę i pieniądze przekierowaliby na Dead Space 4. Tak to czwórka nigdy nie powstanie, bo albo sprzedaż będzie niska i oleją, albo sprzedaż będzie ok i zrobią wtedy remake dwójki. Brawo EA. A to, że Ci się coś nie mieści w głowie, to mnie nie dziwi xd 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Jordanensis 383 Opublikowano 2 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Chciałbyś zachęcić ludzi do hape'u na DS4 dając trylogię zremasterowaną, a większość ludzi odbiła się od DS3. Teraz wypuszczają najlepszą część z grafiką adekwatną to generacji PS5/XSX i to jest najlepszy sposób by zrobić hype. Jeśli w ogóle na tym im zależy. To jest najlepszy sposób, bo wątpię by ludzie chcieli grać w DS3. Dla mnie robią tak jak ja bym to zrobił. Wiadomo, ile ludzi tyle opinii. Ale jeśli ma być DS4 to taki zabieg to imo najlepszy sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 747 Opublikowano 2 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Równie dobrze mogliby zrobić Dead Space 4, nazwać go Dead Space jak to się od wielu ostatnich lat robi i voila. Albo reboot inspirowany jedynką i dwójką. A tak dostaniemy to samo i wysokim kosztem w porównaniu do remasterów, które mechaniką nic a nic się nie zestarzały, a o nowej grze (reboot albo czwórka) możemy na długie lata zapomnieć. To ja wolę scenario remaster NOW -> nowa część za 2-3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jordanensis 383 Opublikowano 2 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Minęło 13 lat. Większość zapewne (w tym i ja) za dużo z tej gry nie pamięta, więc dla mnie to jest super sprawa. Zobaczymy jak to wyjdzie, bo wcale nie jest powiedziane, że w ogóle jest cień szansy na DS4. Cytuj Odnośnik do komentarza
teamdox 64 Opublikowano 2 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 (edytowane) 56 minut temu, Nyu napisał: Równie dobrze mogliby zrobić Dead Space 4, nazwać go Dead Space jak to się od wielu ostatnich lat robi i voila. Albo reboot inspirowany jedynką i dwójką. A tak dostaniemy to samo i wysokim kosztem w porównaniu do remasterów, które mechaniką nic a nic się nie zestarzały, a o nowej grze (reboot albo czwórka) możemy na długie lata zapomnieć. To ja wolę scenario remaster NOW -> nowa część za 2-3 lata. Ja chyba mimo wszystko wolałbym grę osadzoną w tym uniwersum ale z innym bohaterem, również jakimś inżynierem który nie jest Rambo. Trylogia trzyma się świetnie, planuje w weekend ograć drugą część na XSX, odpale też trójkę i opiszę wrażenia w odpowiednim dziale. Jedynka dalej jest grywalna. Może graficznie faktycznie lepiej wyglądała w okolicach premiery, bo teraz momentami bywa trochę sterylne, ale oświetlenie i reszta dalej robią robotę. Zdecydowanie byłbym za spin-offem w uniwersum, na pewno dałoby się to jakoś zrobić Edytowane 2 Września 2021 przez teamdox Cytuj Odnośnik do komentarza
Jordanensis 383 Opublikowano 2 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 DS3 jest spoko, ale już bardziej stawia na akcję. Jedynka bez rambo i potworków jak najbardziej na tak, ale niema na to szans. Nie w tych czasach. Twórcy remake'a dodają trochę nowych rzeczy i lekko zmieniają grę, by ta zaskoczyła również starych wyjadaczy. Chwalą się różnego rodzaju pukawkami które na różne sposoby będą rozrywać na strzępy przeciwników, także cichy horror w kosmosie bez broni i potworów odpada, a szkoda. Zgadzam się. Cytuj Odnośnik do komentarza
White Raven 15 Opublikowano 7 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2021 (edytowane) Po zaprezentowanych materiałach widać, że chłopaki idą bezpieczna drogą i nie wdrażają jakiejś rewolucji,.........i bardzo kurna dobrze. Pierwsza część jest genialna i nie potrzebna jej żadna rewolucji tylko ewolucjia pod postacią oprawy audio/wideo godnej naszych czasów aby przede wszystkim dotrzeć do nowych graczy, bo starzy wyjadacze - w tym i ja, nie obrazili by się nawet gdyby zrobili remastera HD, w którego nadal szarpałoby się na wysokim poziomie bo i mechanika rozgrywki, jak i oprawa, nadal dają radę. Tak czy owak fajna inicjatywa na przypomnienie marki światu, i oby się przyjęło i poskutkowało to nowymi częściami. Edytowane 7 Września 2021 przez White Raven Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 390 Opublikowano 7 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2021 Ciekawe jak duży wpływ miała zapowiedź Callisto Protocol na start tego remake'u. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jordanensis 383 Opublikowano 7 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2021 Zapewne żaden. Tym bardziej, że tam widzieliśmy jeden trailer, który nie napawa optymizmem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 724 Opublikowano 8 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2021 A propo trailera, ten z dwójeczki do dziś robi robotę . Aż chyba znowu sobie przejdę. A remake? Pewnie kiedyś i tak trafi do psplusa Cytuj Odnośnik do komentarza
Jordanensis 383 Opublikowano 8 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2021 Sorry, ale ten trailer wyżej to jedno wielkie nieporozumienie. Typowe amerykańskie gówno bez klimatu, gdzie nie pasuje muzyka i cała reszta. Trailer który robił robotę to ten z pierwszej części. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 8 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2021 3 godziny temu, PiotrekP napisał: A propo trailera, ten z dwójeczki do dziś robi robotę . Aż chyba znowu sobie przejdę. A remake? Pewnie kiedyś i tak trafi do psplusa Chyba nigdy tego trailera nie widziałem i faktycznie jest chujowy. Smashing Pumpkins w Dead Space Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 140 Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 11 marca ma być live stream 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 140 Opublikowano 10 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 11 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2022 No i git - mocne otwarcie roku. Oby nie jak teraz, że załadują jeden miesiąc sztosami i człowiek nie wie, w co ręce włożyć (o kasie nie wspominając). Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi