Bigby 4 742 Opublikowano 4 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 292 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Wygląda ładnie ale jednak rimejki takich świeżych gier nie wywołują we mnie żadnych emocji. Ehh kiedyś to było jak robili nowe gry wideo Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Jaka swieza, ta gra ma 14 lat xd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 672 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Fajnie wygląda, no ale w sumie czemu miałoby być inaczej. Kiedyś się zagra. W dniu 29.09.2022 o 18:57, Paolo de Vesir napisał: Zamiar mam właśnie zacząć od TTS, nie mam porównania z oryginałem, a najwięcej hurr durrzenia słyszę od starych fanów, ale starych fanów czegokolwiek nie warto słuchać w ujęciu remake'ów. Doskonałe podejście, a potem tacy sobie wyrabiają opinię o grze/serii na podstawie rimejku z zupełnie innej bajki, pozbawionego cech, które w głównej mierze zadecydowały o sukcesie i legendzie oryginału. Pomijam to, że seria MGS z natury rzeczy ma tylko "starych fanów", więc nie wiem kogo innego w ogóle można by w tym kontekście słuchać. Ludzi, którzy zaczęli od piątki xD? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 4 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Młody nie pamięta. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 479 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Ten hełm z kolekcjonerki nadaje się na nową emotkę Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 46 minut temu, kotlet_schabowy napisał: Doskonałe podejście, a potem tacy sobie wyrabiają opinię o grze/serii na podstawie rimejku z zupełnie innej bajki, pozbawionego cech, które w głównej mierze zadecydowały o sukcesie i legendzie oryginału. Lore będzie to samo, wiec kulą w płot. Chyba, że ktoś wspomina, że snake w tej scence złapał się z jaja, a w oryginale drapał po głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 292 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Co ty w ogóle gadasz Paolo Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 5 minut temu, Pupcio napisał: Co ty w ogóle gadasz Paolo Czy w TTS zaszły jakieś zmiany w kanonie albo zmiany które w remake’u wpływają i powodują konflikt z historią w dalszych częściach? Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 w oryginale snake był bardziej kwadratowy Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 479 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 TTS jest właśnie bardziej zgodne z lore. Takie salta napierdalał w tym remaku po rakietach, że w czwórce aż go złamało i wysiwiał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 W czwórce też wykorzystali audio cytaty z TTS, więc jak najbardziej jest zgodne z lore. Również możemy zauważyć w nich pewne podobieństwo w postaci tego jak obie są spierdolone. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Nie pamiętam kiedy ostatni raz kupiłem jakąś grę EA, chyba był to BF3, w styczniu najprawdopodobnie to się zmieni. Oglądałem zwiastun na tv i graficznie gra zamiata. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Fajny trailer, ale byłby lepszy, gdyby w tle leciało subtelne "Twinkle twinkle little star" Ta kolekcjonerka od LRG to pewnie bubel będzie, bo oni jak się za coś takiego biorą to podobno niezła tandeta wychodzi - niespasowany plastik, krzywo malowane itp. Podobnie jak kilku przedmówców - jakoś brak u mnie jaranka, choć oczywiście kupię day-one, żeby wysłać wiadomość, że chcę powrotu serii i ogólnie gier singlowych od EA. Po prostu zbyt wiele razy tą grę kończyłem (będzie z 7 przynajmniej), znam ją na pamięć, a do tego uważam, że mechanicznie i designersko trzyma się do dziś tak dobrze, że ten cały remake jest tak potrzebny jak przy TLoU czy innym Horizonie. Remaster (4K/60) całej trylogii by dali i byłoby zajebiście. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 292 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Szkoda że ea naoglądało się jak wujek sony zapina zagrajmerów w dupala bez żadnych konsekwencji i też życzą sobie 3 i pół bomby. Moje jedyne życzenie jest takie że w przypadku gdyby się to dobrze sprzedało to niech tym razem zrobią dobre zamknięcie trylogii Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 A ja wole remake i dobrze ze w ea podjeli taka decyzje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 To czemu podśmiechujki z remake'ów TLoU i Horizona? Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Pewnie dlatego, ze jedna gra ma 5 lat, a druga 14 i na konsolach jest w 720p tak tylko zgaduję Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 The Last of Us ma prawie 10 lat, więc to praktycznie ten sam przedział, co Dead Space, ta sama generacja zresztą. Wiadomo, że Horizona użyłem tu dla beki, ale sam wspomniałeś o 720p, bo w sumie oprócz tego (i 30fps) ciężko się czegoś w Dead Space przyczepić - mechanicznie, klimatycznie i designersko jest to tytuł wciąż jak najbardziej "dzisiejszy". Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 630 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 22 minuty temu, Wredny napisał: To czemu podśmiechujki z remake'ów TLoU i Horizona? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 4 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 15 minut temu, Wredny napisał: To czemu podśmiechujki z remake'ów TLoU i Horizona? Może dlatego, że ten remake oferuje znacznie więcej niż TLOU i potencjalnie Horizon? Mówimy tutaj o przejściu na nowy silnik, sporej poprawie grafiki z ray tracingiem na czele, rozwinięciu lore gry w oparciu o wydarzenia z DS2, DS3 i komiksów, dodano misje poboczne, niektóre postacie które wcześniej występowały jedynie w audiologach dostają swoje 5 minut, usunięto loadingi a całą Ishimurę można zwiedzić wzdłuż i wszerz od pierwszych minut gry. No i level design bierze te wszystkie zmiany pod uwagę i nie będzie 1:1 z oryginałem. O gameplayu się nie wypowiadam, bo mało widzieliśmy, ale czytałem, że połączy on rozwiązania z DS1 i DS2. Możliwe też, że zobaczymy parę stworków, które zadebiutowały w dwójce. 24 minuty temu, 20inchDT napisał: Pewnie dlatego, ze jedna gra ma 5 lat, a druga 14 i na konsolach jest w 720p tak tylko zgaduję 15 lat gdy wyjdzie w przyszłym roku. Poza tym w Dead Space można grać tylko na Xboxie (w 720p) i PC. Ewentualnie przymejmować i zagrać na zakurzonym PS3. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 033 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Oferuje więcej, bo wolisz Dead Space niż TLoU, to jedyny powód. Dla przypomnienia: TLoU też oferuje nowy silnik, też jest zrobiony od początku, też są zmiany pod lore z dwójki i też jest cała masa (MASA) bonusów. Ogólnie mam niezły ubaw z ludzi, którzy wylewają jad na Part 1 i zaraz obok piszą ileż by to zapłacili za remake ich ulubionej gry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 beka z obu tych rimejkow Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Nie no @Bigby ładnie wyjaśnił i aż żal mi się zrobiło, że jakimś cudem nie mam już reakcji do rozdania, bo zasłużył na serduszko Nie zagłębiałem się aż tak bardzo w stopień odświeżenia, a dzięki temu, co tu przeczytałem już wiem, że zakup day-one obowiązkowy. No i sorry Homelander, ale serio - rzeczy, które wymienił Bigby (jeśli oczywiście się potwierdzą, bo w TLoU też miało być fhooy bajerów, a ostatecznie okazało się, że ni chuja) z automatu stawiają remake DS nad The Last of Us Part I. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 4 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 (edytowane) 11 minut temu, Wredny napisał: Nie no @Bigby ładnie wyjaśnił i aż żal mi się zrobiło, że jakimś cudem nie mam już reakcji do rozdania, bo zasłużył na serduszko Nie zagłębiałem się aż tak bardzo w stopień odświeżenia, a dzięki temu, co tu przeczytałem już wiem, że zakup day-one obowiązkowy. No i sorry Homelander, ale serio - rzeczy, które wymienił Bigby (jeśli oczywiście się potwierdzą, bo w TLoU też miało być fhooy bajerów, a ostatecznie okazało się, że ni chuja) z automatu stawiają remake DS nad The Last of Us Part I. O to właśnie się rozchodzi. Póki co opieram się na wszelkich dev blogach, dziennikach deweloperskich i wywiadach, gdzie wszystko to zostało potwierdzone i liczę, że nie polecą w chuja. I jasne, cena nadal jest lekko zaporowa, a nie tak dawno przeczuwałem, że będzie bliżej 200 niż 300 zł. Niestety jest odwrotnie. Ale ludziom na PC polecam wykupić w styczniu miesiąc EA Play Pro za 60 zł i ograć w premierę. Edytowane 4 Października 2022 przez Bigby Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi