Gość Opublikowano 10 października 2013 Opublikowano 10 października 2013 Dokladnie, dzis pierwsze takie konkretne podejscie do onlajna zrobilem, potestowalem z czym to sie je i trzeba do tego z przymruzeniem oka podejsc, multi na faze, zadne tam wielkie skile i taktyki. To nie bf. Ofkoz gre mi zwiesilo jak najtmer mi zapa wyslal ale mam dzis duzo cierpliwosci i to jedyna wtopa na pare h gry. Od jutra podolaczam do ekip i poszczelamy jak gra pozwoli. Cytuj
Bartg 5 456 Opublikowano 10 października 2013 Opublikowano 10 października 2013 Spoko przez takie podejście za jakiś czas na konsolach w ogóle nie będzie free aima Bo ludzie będa chcieli tylko postrzelać, a do skilla będzie PC i myszka :potter: 1 Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 11 października 2013 Opublikowano 11 października 2013 Autocelowanie działa nieźle na średni dystans, bo od razu namierza cel. Na dalsze odległości zupełnie nieprzydatne, a chyba każdy ogarnięty strzela jak widać w oddali już jakiegoś ludzika. Wystarczy pruć na wysokości głów i dosyć łatwo wchodzą headshoty. Wadą tego celowania dla "noobów" jest to, że namierza zwykle na tułów i walimy serię w kamizelkę zamiast głowę. Cytuj
saptis 620 Opublikowano 11 października 2013 Opublikowano 11 października 2013 (edytowane) To celowanie w trybie online jest zalezne od singla czy nie - tzn jak wylacze w singlu to w multi tez bedzie wylaczone czy trzeba osobno ? Edytowane 11 października 2013 przez saptis Cytuj
Bartg 5 456 Opublikowano 11 października 2013 Opublikowano 11 października 2013 Tylko zależne od singla, w trakcie sesji multi nie można zmienić Cytuj
saptis 620 Opublikowano 11 października 2013 Opublikowano 11 października 2013 (edytowane) No to juz wiem dlaczego mialem problemy ze znalezieniem graczy nawet do zwyklego wyscigu - w singlu mam wylaczony auto-aim, a jak juz ktos pisal przez to trudniej dolaczyc do gry bo ludki graja z auto-aim. Edytowane 11 października 2013 przez saptis Cytuj
Bartg 5 456 Opublikowano 11 października 2013 Opublikowano 11 października 2013 Dokładnie ten sam problem miałem, jak się okazało, to nie był problem z serwerami tylko po prostu nie było z kim grać Autocelowanie działa nieźle na średni dystans, bo od razu namierza cel. Na dalsze odległości zupełnie nieprzydatne, a chyba każdy ogarnięty strzela jak widać w oddali już jakiegoś ludzika. Wystarczy pruć na wysokości głów i dosyć łatwo wchodzą headshoty. Wadą tego celowania dla "noobów" jest to, że namierza zwykle na tułów i walimy serię w kamizelkę zamiast głowę. Wiadomo, że samo poleganie na auto-celowaniu nie daje sukcesu, ale przy wielkości niektórych map to można 3/4 mapy auto celowaniem ogarnąć Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 11 października 2013 Opublikowano 11 października 2013 Mogę gdzieś dołaczyć do plebsu na szczelanko gangowe Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 11 października 2013 Opublikowano 11 października 2013 (edytowane) W grze polegającej na zabijaniu celowanie jest dosyc istotne W grze w ktorej 80% czasu spedza sie w samochodzie model jazdy tez powinien byc istotny a nie jest, cieszmy sie wiec Auto-Aimem Edytowane 11 października 2013 przez eX4cT_PL Cytuj
Bartg 5 456 Opublikowano 11 października 2013 Opublikowano 11 października 2013 Model jazdy to wyłącznie kwestia gustu, ja nie wyobrażam sobie grania online na modelu jazdy z IV, poza tym model jazdy zmienia się nieco wraz ze wzrostem umiejętności postaci. Auto aim natomiast to kwestia wyboru i pojscia na latwizne Cytuj
saptis 620 Opublikowano 11 października 2013 Opublikowano 11 października 2013 (edytowane) Juz nie pamietam gdzie, ale czytalem, ze za jakis czas bedzie mozna robic swoje eventy w trybie online, nie wiem tylko jak to bedzie dzialac - ma byc jakis kreator czy cos, moze bedzie platny - ma ktos jakies info na ten temat ? Chcialbym zeby zrobili w grze wyscigi buldozerami, widlakami i ciagnikami - to byloby dopiero cos ! Edytowane 11 października 2013 przez saptis Cytuj
Gość suteq Opublikowano 11 października 2013 Opublikowano 11 października 2013 Będzie darmowy kreator umożliwiający tworzenie swoich eventów. Cytuj
saptis 620 Opublikowano 11 października 2013 Opublikowano 11 października 2013 Dobra wiem, ze bedzie, ale moze masz jakies konkretne info - kiedy bedzie, co bedzie mozna tworzyc itd. Jakis link ? Cytuj
Arek_ 20 Opublikowano 11 października 2013 Opublikowano 11 października 2013 (edytowane) Model jazdy to wyłącznie kwestia gustu, ja nie wyobrażam sobie grania online na modelu jazdy z IV Nie tyle gustu, w GTA4 był dużo lepszy więc i wyścigi miały duży sens (jedynie do poprawy było podbijanie na krawężnikach, teraz za to wcale nie podbija i można jechać jak wariat). Co do wczorajszego patch-a (3 już) to przywitał mnie ekran wyboru jasności, a potem zwiecha (pierwszy raz od początku), myślałem, że padł save - na szczęście nie. Co do GTA Online to się poddałem: 1.Misje - gdzie te misje? Liczyłem na coś w rodzaju tych z Hitman Absolution (gdzie gracze wybierają max 3 cele i metody eliminacji cicho głośno czym itp). W GTA Online pograłem trochę w misje i koniec. 2.Wyścigi - są zrujnowane przez: -handicap -brak rankingów (a to co jest zrujnowane przez handicap) -no i słabszy model jazdy. W ogóle nie widzę sensu by się ścigać, np.: -wygrałem wyjątkowo "długi" wyścig, prowadząc niemal od startu do mety -czas łączny 6:02, best lap 1:29 (średnia odliczając start 1:29.5) -a rywale porobili best lapy 1:21-1:23 - no to ciekawe czemu przegrali skoro byli masakrycznie "lepsi" Efekt z tego taki, że będąc daleko z przodu lub daleko z tyłu w GTA4 lub Forza zawsze można powalczyć o jak najlepszy wynik (w GTA4 pamiętałem większość dla wielu klas - a Cometem wszystkie). W GTA 5 Online walka o wyniki nie ma żadnego sensu, to jeden wielki cheat (legalny) zależny jak daleko się jest od lidera. 3.Ponadto powszechne problemy (5 godzin i z 50 prób w tutorialu by przejść pierwszy wyścig, a potem kolejne 2 godz na tworzenie kolejnych znikających postaci). PS. w efekcie wróciłem do single playera, przejdę drugi raz, w tym jak najwięcej na złoto. Edytowane 11 października 2013 przez Arek_ 1 Cytuj
Gość Opublikowano 11 października 2013 Opublikowano 11 października 2013 Jest sens w coś pakować pieniądze na 15lvlu i 70tys. na koncie, czy zaraz zarobki nabiorą przyspieszenia i chata za 400k plus Gallardo są bliżej niż myślę? Cytuj
Bartg 5 456 Opublikowano 11 października 2013 Opublikowano 11 października 2013 Tak blisko nie są, ja na 17 levelu kupiłem garaż, żeby nie jeździć ciągle tą samą furą @Arek - dlatego mówię, to kwestia gustu, mi taki model bardziej pasuje do GTA, wyścigi są dużo bardziej szalone i momentami przypominają Burnouta czy Blur w wyścigach z dopałkami. Szanuje to, że komuś się podoba bardziej model z IV, ma do tego pełne prawo. @saptis - było to w trailerze gta:o od R*, na poczatek dadzą możliwość projektowania wyścigów i deathmatchy. W przypadku wyścigi to wiadomo jak to będzie wyglądać, w przypadku DM dostaniesz kawałek placu i będziesz mógł dowolnie ustawiać budynki, obiekty, zaparkowane auta, broń apteczki itd. Miasto ma ogromny potencjał na naprawdę genialne mapy do DM, oby ludzie się tym zajarali Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 11 października 2013 Opublikowano 11 października 2013 http://www.rockstargames.com/newswire/article/51565/grand-theft-auto-online-half-a-million-gta-stimulus-package-this.html 500.000$ dla wszystkich graczy którzy grali w październiku jako zadośćuczynienie za problemy. Cytuj
lothronik 254 Opublikowano 11 października 2013 Opublikowano 11 października 2013 I dodatkowo w przyszłym tygodniu pojawi się patch, który ma rozprawić się z pozostałymi problemami. Cytuj
ornit 2 945 Opublikowano 11 października 2013 Opublikowano 11 października 2013 (pipi)enie...Chcą po prostu sprzedać jeszcze więcej gier w tym miesiącu. Cytuj
saptis 620 Opublikowano 11 października 2013 Opublikowano 11 października 2013 (edytowane) Pomyslcie tylko ile kasy oni musza placic za te patche bo przeciez wydanie kazdego kosztuje - trzeba placic Sony i Microsoftowi. Rockstar jest bogate, ale mimo wszystko cos takiego troche kosztuje, podobno nawet 40tys$ i wiecej za latke. Edytowane 11 października 2013 przez saptis Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 11 października 2013 Opublikowano 11 października 2013 Dobrze ze w świecie GTA V nie ma inflacji i rockstar moze emitować dolary do woli xD Ile kosztuje jakiś apartament z garazem? Cytuj
ssxx1 208 Opublikowano 11 października 2013 Opublikowano 11 października 2013 Najdroższe koło 400tys. Z garażami na 10 aut. Cytuj
Il Brutto 1 624 Opublikowano 11 października 2013 Opublikowano 11 października 2013 Za 125k kupisz normalne mieszkanie z garażem na 6 aut. Niektóre misje mniej więcej od 25+ mają chory poziom trudności. Na normalu i z auto aimem chyba 5 razy robiliśmy 1 misję, strasznie frustrujące, wychylasz się zza osłony, żeby zabić 1 cel a 2 wali ci hsa Cytuj
Bartg 5 456 Opublikowano 11 października 2013 Opublikowano 11 października 2013 500k to duuuzooo Ja na 25 levelu do tej pory zarobilem niecale 300k. bedzie bogactwo (pipi)a ! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi