Skocz do zawartości

PS5 Firmware

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czytam o tym ALLM i mam to w TV, ale:

Cytat

Many TVs have an Auto Low Latency Mode feature that automatically switches the TV into Game Mode when you launch a game from a compatible device. Often, you need to enable a certain setting for it to work. 

cały myk to odpalanie game mode? Zawsze miałem game mode przy włączaniu konsoli, albo czegoś nie czaje.

Opublikowano

Bo ustawiłeś to raz na tym wejściu w Samsungu i tak już masz zawsze, bo Samsung zapamiętuje ustawienia na żródło. Z PS4 TV sam włączał GM, bo tam ALLM działało i nic nie trzeba było włączać ręcznie.

• Plusik 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam problemik mały drodzy koledzy. Mam na płycie SW: Skywalker Saga wersja PS4. Na storze "kupiłem" upgrade do PS5 i tą wersję zainstalowałem. Teraz za każdym razem jak uruchomię konsolę lub włożę płytę to automatycznie zaczyna instalować się wersja PS4 z płyty. Da się to wyłączyć bez wyłączania automatycznych update'ów? No kurczę internet też nie pomaga.

Opublikowano

Nic nie musisz usuwać. Jak masz wersję PS5 zainstalowaną to po włożeniu płyty z PS4 pojawi się kafelek i tyle, a po wyjęciu płyty znika. Jeżeli u ciebie się instaluje to jest to jakiś błąd, więc może odpal odbudowę bazy i sprawdź wtedy.

Opublikowano

O 1440p to świetna wiadomość dla posiadaczy TV z HDMI 2.0. Ciekawe tylko jak to będzie rozwiązane. W Horizonie nie mogę skorzystać z VRR w trybie performance, bo chodzi i tak w 4k, a HDMI 2.0 obsługuje 120fps w max 1440p. Czy w takich sytuacjach automatycznie konsola puści 1440p z 120fps, czy będą nowe tryby graficzne? Zobaczymy. Napewno przełoży się to na więcej trybów i co raz częściej będzie 4k30fps, 4k checkerboard 60fps i teraz dodatkowo 1440p 60+FPS/VRR.

Został tylko Dolby Atmos do dodania.

Opublikowano
1 godzinę temu, WisnieR napisał:

O 1440p to świetna wiadomość dla posiadaczy TV z HDMI 2.0. Ciekawe tylko jak to będzie rozwiązane. W Horizonie nie mogę skorzystać z VRR w trybie performance, bo chodzi i tak w 4k, a HDMI 2.0 obsługuje 120fps w max 1440p. Czy w takich sytuacjach automatycznie konsola puści 1440p z 120fps, czy będą nowe tryby graficzne? Zobaczymy. Napewno przełoży się to na więcej trybów i co raz częściej będzie 4k30fps, 4k checkerboard 60fps i teraz dodatkowo 1440p 60+FPS/VRR.

Został tylko Dolby Atmos do dodania.

Zależnie od konkretnego TV jest szansa, że na HDMI 2.0b łyknie 120Hz przy wyłączonym HDR i chroma 4:2:0. Przepustowość na to wystarcza (ale inna kwestia to wsparcie w danym TV no i oczywiście brak HDR).

Opublikowano
10 minut temu, madhunt3r napisał:

A gdzie jest napisane ze będzie w Polsce działać skoro Polska nie kwalifikuje się do programu beta?

U mnie na ekranie TV do którego jest podpięta konsola.

Kolega @Krissan wrzucił kodzik, słusznie napisał, że warto spróbować i beta już zainstalowana na konsoli. Thx za kod.