Skocz do zawartości

PS5 Firmware

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://www.playstation.com/en-gb/support/hardware/ps5/system-software-info/

To jest changelog. Ogólnie jeśli wyrazisz zgodę i jakaś gra będzie to wspierać, to jak Ty wykonasz jakieś zadanie czy trofeum to filmik zostanie automatycznie przesłany do weryfikacji i może służyć potem innym za pomoc. Chcą zapewne rozbudować tą opcję z kartami pomocy jak były w niektórych grach, gdzie były filmiki od twórców z poradnikami do niektórych rzeczy.

Po aktualizacji softu jest to domyślnie wyłączone, więc trzeba samemu włączyć jeśli chcemy brać udział.

• Dzięki 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy to przez update czy wcześniej też było tak, że mając wolne 270gb dostaje komunikat, że nie mogę nagrywać rozgrywki bo mam za mało miejsca na dysku?

Opublikowano
15 godzin temu, Square napisał:

To raczej coś u ciebie. Sam odpalasz nagrywanie czy zapisujesz ostatnie xx minut?

Odpalam nagrywanie normalnie "selectem". No coś musi być na rzeczy bo gry (Robocopa) też nie mogłem zainstalować i przy 270gb wolnego miejsca wyskoczył brak miejsca na dysku. Spróbuję odbudowę bazy danych. Zobaczymy. 

Opublikowano
16 godzin temu, Patricko napisał:

Ale masz tyle wolnego dla gier czy ogólnie? Bo może galeria zajmuje za dużo, szczególnie jak nagrywasz w 4k z HDR.

Ogólnie wolne 270gb. Żadnego 4k, jedynie FullHD. W galerii było raptem 32gb zapisanych filmów. 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

No i się zaczyna dzielenie funkcjonalności konsoli po modelach https://blog.playstation.com/2024/09/12/ps5-system-update-adds-welcome-hub-party-share-personalized-3d-audio-profiles-adaptive-controller-charging-and-more/?sf274610269=1

Cytat

Adaptive charging for your controllers (available for the slimmer PS5 model and PS5 Pro when it’s available)

• WTF 1
Opublikowano
2 godziny temu, elvis004 napisał(a):

Tylko będą regionami wprowadzać, EU na końcu, więc pewnie w PL za 3 miesiące dostaniemyemoji846.png

Raczej nie bo ja właśnie odpaliłem konsolę i już mi ściąga oprogramowanie systemu 1,293 GB :)

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...