Opublikowano 26 maja 20222 l W grze helldivers chce grać online ale pisze że granie online jest zablokowane z powodu ograniczeń wiekowych.jak można to zmienić?
Opublikowano 7 lipca 20222 l Czytam o tym ALLM i mam to w TV, ale: Cytat Many TVs have an Auto Low Latency Mode feature that automatically switches the TV into Game Mode when you launch a game from a compatible device. Often, you need to enable a certain setting for it to work. cały myk to odpalanie game mode? Zawsze miałem game mode przy włączaniu konsoli, albo czegoś nie czaje.
Opublikowano 7 lipca 20222 l Bo ustawiłeś to raz na tym wejściu w Samsungu i tak już masz zawsze, bo Samsung zapamiętuje ustawienia na żródło. Z PS4 TV sam włączał GM, bo tam ALLM działało i nic nie trzeba było włączać ręcznie.
Opublikowano 27 lipca 20222 l Mam problemik mały drodzy koledzy. Mam na płycie SW: Skywalker Saga wersja PS4. Na storze "kupiłem" upgrade do PS5 i tą wersję zainstalowałem. Teraz za każdym razem jak uruchomię konsolę lub włożę płytę to automatycznie zaczyna instalować się wersja PS4 z płyty. Da się to wyłączyć bez wyłączania automatycznych update'ów? No kurczę internet też nie pomaga.
Opublikowano 27 lipca 20222 l Nie da się, musisz usuwać kafelek z PS4 za każdym razem jak odpalasz konsole
Opublikowano 27 lipca 20222 l Nic nie musisz usuwać. Jak masz wersję PS5 zainstalowaną to po włożeniu płyty z PS4 pojawi się kafelek i tyle, a po wyjęciu płyty znika. Jeżeli u ciebie się instaluje to jest to jakiś błąd, więc może odpal odbudowę bazy i sprawdź wtedy.
Opublikowano 28 lipca 20222 l Te foldery to taka upośledzona wersja skoro tylko dostępna w Bibliotece, chyba nie tego fani oczekiwali.
Opublikowano 28 lipca 20222 l O 1440p to świetna wiadomość dla posiadaczy TV z HDMI 2.0. Ciekawe tylko jak to będzie rozwiązane. W Horizonie nie mogę skorzystać z VRR w trybie performance, bo chodzi i tak w 4k, a HDMI 2.0 obsługuje 120fps w max 1440p. Czy w takich sytuacjach automatycznie konsola puści 1440p z 120fps, czy będą nowe tryby graficzne? Zobaczymy. Napewno przełoży się to na więcej trybów i co raz częściej będzie 4k30fps, 4k checkerboard 60fps i teraz dodatkowo 1440p 60+FPS/VRR.Został tylko Dolby Atmos do dodania.
Opublikowano 28 lipca 20222 l Chyba trochę przebudują ten interfejs. Dziwi mnie ze wywalili ten board z aktywnościami znajomych. Lubiłem tam zaglądać na ps4
Opublikowano 28 lipca 20222 l Please note: VRR on PS5 supports 1080p and 4K video output but not 1440p.
Opublikowano 28 lipca 20222 l 22 minuty temu, madhunt3r napisał: Please note: VRR on PS5 supports 1080p and 4K video output but not 1440p. Aha to tyle mam im do powiedzenia.
Opublikowano 28 lipca 20222 l 1 godzinę temu, WisnieR napisał: O 1440p to świetna wiadomość dla posiadaczy TV z HDMI 2.0. Ciekawe tylko jak to będzie rozwiązane. W Horizonie nie mogę skorzystać z VRR w trybie performance, bo chodzi i tak w 4k, a HDMI 2.0 obsługuje 120fps w max 1440p. Czy w takich sytuacjach automatycznie konsola puści 1440p z 120fps, czy będą nowe tryby graficzne? Zobaczymy. Napewno przełoży się to na więcej trybów i co raz częściej będzie 4k30fps, 4k checkerboard 60fps i teraz dodatkowo 1440p 60+FPS/VRR. Został tylko Dolby Atmos do dodania. Zależnie od konkretnego TV jest szansa, że na HDMI 2.0b łyknie 120Hz przy wyłączonym HDR i chroma 4:2:0. Przepustowość na to wystarcza (ale inna kwestia to wsparcie w danym TV no i oczywiście brak HDR).
Opublikowano 28 lipca 20222 l A tego nie wiem ,nic nie jest wspomniane o blokadzie regionalnej ,warto spróbować
Opublikowano 28 lipca 20222 l Jest. PS5 beta access will be available to selected parti(pipi)nts in the U.S., Canada, Japan, U.K., Germany and France (same countries as our last system software beta).
Opublikowano 28 lipca 20222 l A gdzie jest napisane ze będzie w Polsce działać skoro Polska nie kwalifikuje się do programu beta?
Opublikowano 28 lipca 20222 l 10 minut temu, madhunt3r napisał: A gdzie jest napisane ze będzie w Polsce działać skoro Polska nie kwalifikuje się do programu beta? U mnie na ekranie TV do którego jest podpięta konsola. Kolega @Krissan wrzucił kodzik, słusznie napisał, że warto spróbować i beta już zainstalowana na konsoli. Thx za kod.