giger_andrus 3 080 Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 1 godzinę temu, messer88 napisał: W kotka jeszcze nie grałem ale oglądając wczoraj urywek recki to wydaje mi się że w Kenie o wiele więcej jest gameplayu. Zgoda ale to nie znaczy, że z automatu będzie mniej przyjemności. Inny typ gry. 1 godzinę temu, Shankor napisał: @Square to jest gra na 5-6 godzin max, a przez dwa lata extra wpadnie coś "wartego" reszty 150 zł. 5-6 dla normalnego człowieka znaczy, że Square może wycisnąć 50-60. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 (edytowane) Nie lubię kotów, pytanie czy na PC nie wyjdzie mod z psem, oczywiście obok wersji z wielkimi piersiami. Jeden recenzent zaznaczył że też ich nie lubi, a mimo to gra go zachwyciła. Edytowane 19 Lipca 2022 przez Rtooj Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 593 Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 19 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 40 minut temu, giger_andrus napisał: 5-6 dla normalnego człowieka znaczy, że Square może wycisnąć 50-60. Do pierwszego przejścia zwykle muszę doliczyć +50% do tego co podają średnio. Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 309 Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 Pograłem chwilkę i muszę przyznać całkiem przyjemna gierka. Na duży plus zasługuje sterowanie naszym kotem, wszystko płynnie, aż miło przemieszczać się po różnych przeszkodach. Zaskoczył mnie ten mega psychodeliczny początek. Zobaczymy co będzie dalej. Póki co łapka w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 989 Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 Zdążyłem tylko odpalić sam początek bo obowiązki wzywają. No i tylko wpadłem powiedzieć, że miałczy się kółkiem. Dziękuję za uwagę. 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
nero2082 720 Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 1 godzinę temu, Rtooj napisał: Nie lubię kotów ja też nie ale gierka mi aktualnie zmiazgowuje dupe :o klimacik nie do podrobienia, idealna chillowa gierka na letnie dni, ogólnie gierkę traktowałem jako kolejny dziwaczny wybryk od Annapurna ale pomylić się można czasem bardzo bardzo mocno więcej takich zaskoczeń poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 622 Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 Pograłem chwilę, jest dobrze. Dokładnie tak sobie to wyobrażałem, że będzie wczutka dobra w kota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 Całkiem przyjemny marketing 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 139 Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 Świetny OST Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 Dobra, zaczynamy tę zabawę. Chociaż wolałbym grę o psie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 137 Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 Kilka z blaszaka. 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 309 Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 Ta gra to mega zaskoczenie, ścieżka dźwiękowa buduje niesamowity klimat. Nie wiem czemu, ale to wszystko przytłacza totalnym smutkiem, rozmowy, kolejne zdobywane informację. Taka narracja z pociągu do nieskończoności jeśli chodzi o naszego towarzysza. Jego rozważania są niemal wyjęte z omawianej przez mnie animacji. Jeśli ktoś oglądał szybko znajdzie podobieństwa. A może mi się tak tylko skojarzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 4 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 20 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2022 Fajny klimat, podobają mi się miejscówki, muzyka też swoje robi. Na początku trochę half life mi zapachniało Sama rozgrywka trochę wieje nudą, ale taki urok tych gier i to ofc nie dla każdego jest minus ( dla mnie nie jest), drapanie dywanu czy co tam kot robi to niespecjalnie mnie interesuje, głównie póki co spamowanie X aby skakać po półkach, sama nawigacja po terenie aż się prosi aby była trochę z assasina skopiowana. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 593 Opublikowano 20 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2022 10 godzin temu, tjery napisał: piękny klimat na tym screenie Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 20 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2022 Trochę jak The Last of Cats. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 622 Opublikowano 20 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2022 W ogóle gra wygląda jakby powstała na silniku Source i wygląda jak przygoda kota w City17, przynajmniej na początku Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 20 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2022 Pograłem wczoraj tylko chwilę, doszedłem do Spoiler robocika i zaczynało się robić ciekawiej no ale dziś dopiero zobaczę co tam dalej jest. No i chyba z godzinę mi to zajęło to skąd info że to gra na 2h jak jestem na początku dopiero xd Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 20 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2022 8 minut temu, messer88 napisał: Pograłem wczoraj tylko chwilę, doszedłem do Pokaż ukrytą zawartość robocika i zaczynało się robić ciekawiej no ale dziś dopiero zobaczę co tam dalej jest. No i chyba z godzinę mi to zajęło to skąd info że to gra na 2h jak jestem na początku dopiero xd 2h to pucharek za speedrun więc pewnie stąd. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 20 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2022 8 minut temu, PanKamil napisał: 2h to pucharek za speedrun więc pewnie stąd. To tyle co w RE2 remake, a goty gierka Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzysztof93 1 252 Opublikowano 20 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2022 Super gierka z Kitku niech ten wieczór już nadchodzi bo mam prawdziwą szczerą ochotę przysiąść i giercować. Wczoraj miałem mało czasu i zostawiłem rudzielca w slumsach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 20 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2022 Ja pograłem 3 godziny wczoraj i jest bardzo fajnie. Fabularnie to jestem po Spoiler wejściu na wieże i teraz szukam sposobu na przejście kanałów. Fajnie się eksploruje okolicę, ale nie wiem czy nie byłoby lepiej bez tych kontekstowych skoków. Można by robić faile nieudanych skoków jak to w śmiesznych filmikach z kotami jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lochu 58 Opublikowano 20 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2022 Gierka łatwa i przyjemna. Przejście zajęło mi 6,5h Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 630 Opublikowano 20 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2022 Zrobiłem sobie prowizoryczne konto z trialem PS+ tylko, żeby gierkę sprawdzić i się po ok. godzince trochę odbiłem, muszę przyznać... Bo gdyby nie kot, to niestety nie jest to mój ulubiony gatunek gry, przynajmniej oceniając sam początek. A ten się w pewnym momencie zaczął dłużyć i zmęczony już byłem ciągłym skakaniem po platformach i klepaniem X. Klimat też ciężki i przygnębiający. Nie chcę od nikogo spoilerów, ale mam nadzieję, że zakończenie nie jest jakieś depresyjne, bądź też później ton się trochę zmienia. Na razie nie miałem czasu na dłuższą zabawę. A jeśli miałbym się czepiać (jak to mam w zwyczaju ), to trochę dziwne, że gra jest taka ciemna, skoro koty mają przecież świetne widzenie w ciemnościach. Mogli to trochę inaczej rozwiązać, niż latarką... Ogólnie czuć, że to gra indie, ale swój urok ma, nie można zaprzeczyć. Pudełeczko tak czy inaczej wstępnie zaklepane w preorderze w MediaExpert. No i muszę przyznać, że miałem szczerego, wielkiego banana na mordzie po odpaleniu gry i pierwszych interakcjach z innymi kotami. Za takie doznania lubię gierki i mam nadzieję, że tego typu interakcji i scenek dla kociarzy będzie więcej. EDIT: Ale nie ukrywam, że chyba wolałbym jakąś lżejszą, sandboxową gierkę z kotem, aniżeli liniową historyjkę cyberpunkową. Jakiś miks Stray i Tokyo Jungle. Może tak będzie w Stray 2...? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi