Figuś 21 139 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 To ma też wyjść na xboxa, czy tylko ps/pc? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 593 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Teraz, Michał102 napisał: To ma też wyjść na xboxa, czy tylko ps/pc? czasowy konsolowy ex na PS, później trafi też na Xboxa i być może inne platformy Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 To świetnie, bo to póki co jedyna gra, której strasznie zazdroszczę posiadaczom sonki Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Godzinę temu, Michał102 napisał: To świetnie, bo to póki co jedyna gra, której strasznie zazdroszczę posiadaczom sonki Na PC możesz ograć jak chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Szkoda że jak się wyleje farbę i przejdzie to nie zostawia śladów łapek chociaż przez chwilę kitku. Cytuj Odnośnik do komentarza
nero2082 720 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 napisy końcowe lecą...krótko alei przyjemnie i bez rozwlekania (taki detox na Ubi) a te dyszki to już wiem dokładnie za co ta gierka zbiera - m.in. za mocny nośny ending, który ma dużo wspólnego z Spoiler obecnymi wydarzeniami za oknem, a to bieganie kotem to właściwie historyjka poboczna o przyjaźni z AI itp bo na losy kociej rodziny to mają tu wywalone :p i patrząc po creditsach to Sony już zaciera rączki na przyjęcie Annapurna do rodziny, tak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 23 minuty temu, messer88 napisał: Szkoda że jak się wyleje farbę i przejdzie to nie zostawia śladów łapek chociaż przez chwilę kitku. zostawia Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 21 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Zostawia, ale tylko przez kilka kroków. Też właśnie skończyłem, krótko bo licznik pokazuje zaledwie 8h18m pomimo szukania znajdziek. Pół godziny mógłbym nawet odjąć. Bardzo fajna przygoda, ale niezbyt wymagająca. Zginąłem dwa razy, w tym raz bo kotek nie chciał zeskoczyć ze skrzynki, a drugi raz biegnąc na pałę nie zważając na przeciwników. Muzyka jest świetna i fajnie buduje klimat razem z bardzo dobrą grafiką. Jak na grę z abo wypada wyśmienicie. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 22 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 Chyba się muszę wpaczeć bo nie zauważyłem Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 22 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 Skończone. Fajna gierka. Niecałe 5h. Ogólnie jedno co mnie wkurzyło, to nie można wrócić później do miasta aby dokończyć np. dostarczanie nut typowi. Miałem wszystkie, ale mu nie dałem bo trzeba było odsłuchiwać jak gra, bez możliwości przerwania. A nie chciało mi się czekać Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 22 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 Taa, jak coś pominiesz to musisz wybrać rozdział i na nowo pozbierać znajdźki (wspomnienia i odznaki się zapisują). Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kmiot 13 546 Opublikowano 22 Lipca 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 Też ukończyłem. 8 godzin (bez 20 minut), wyzbierane wszystko, podrapany każdy kąt, namiauczane na każdego. Gra niespecjalnie wymagająca, należąca do gatunku tych relaksujących, choć klimat opowieści często nie koresponduje z lekkim gameplayem. Kiciuś jest oczywiście uroczy, ale otoczenie już niekoniecznie, bo świat, w którym przyszło nam żyć to dystopijny cyberpunk, gdzie ludzkość przestała istnieć. W jej miejsce pojawiły się roboty, które przejęły wszystkie nasze cechy, w tym ciągoty do podziałów społecznych. Wspinamy się więc naszym kitkiem nie tylko po kolejnych parapetach oraz rurach, ale również po drabinie społecznej, poczynając od samego dna slumsów i próbując się wydostać z tego przykrego środowiska. Parę robotów nam w tym pomaga, inne starają się przeszkodzić i nas skrzywdzić. Ale jesteśmy mali, sprytni i szybcy, więc powinniśmy sobie z tymi przeszkodami bez większych trudów poradzić. Większość rozgrywki przebiega korytarzowo i naszym głównym zadaniem jest głównie czujne rozglądanie się za kolejnymi platformami, po których wskoczymy wyżej i dalej. Co jakiś czas trafi się prosta zagadka środowiskowa, sporadycznie mamy do czynienia z fragmentem "akcji", gdzie naszym zadaniem jest ucieczka przed zagrożeniem. Twórcy raczej nie rozciągają gry i w większości przypadków każdy pomysł jest wykorzystywany raz, góra dwa razy. Poziom, w którym nie jesteśmy całkowicie bezbronni pojawia się raz, potem nasza "broń" jest porzucana. Motywy skradankowe meldują się wystarczająco rzadko i na tyle krótko, by nie znudzić. Złośliwi powiedzą, że przy grze trwającej 8 godzin (z lizaniem wszystkich kątów) byłoby głupio, gdyby jeszcze zdążyła w tym czasie gracza czymkolwiek znudzić. Ale widać, że twórcy mieli tutaj konkretną wizję i nie zamierzali iść na kompromis recyklingu, byle sztucznie wydłużyć rozgrywkę. Czuję, że mój czas został uszanowany na zasadzie - opowiemy ci historię, a potem każdy z nas rozejdzie się w swoją stronę. I wszyscy zadowoleni. Ale są pewne niespodzianki, bo Stray potrafi się chwilami nieznacznie otworzyć i pozwala odetchnąć od ciasnych korytarzy gameplayowych. To chyba najjaśniejsze fragmenty gry, bo najbardziej premiują ciekawość oraz eksplorację. Do tego dorzucimy niewielkie questy (główne i poboczne), dość proste, przebiegające na zasadzie "przynieś mi ogórka, dam ci karuzelę", ale motywujące do grzebania po kątach. A na marginesie czekają jeszcze klasyczne znajdźki w rozsądnej ilości, więc ani przez chwilę się w ciągu tych kliku godzin nie nudziłem. Niektórych może rozczarować fakt, że Stray nie jest platformówką, bo skoki naszego kotka to czysto kontekstowe elementy. Naszym zadaniem jest przede wszystkim bacznie obserwować otoczenie, planować "ścieżkę" platform i szukać okazji do egzekucji serii skoków. Wady? Mniejsze wyzwanie. Zalety? Unikamy frustracji i skupiamy się na pracy umysłowej oraz podziwiamy widoczki. A te są niebanalne. Od mrocznych podziemi, przez zagracone slumsy, aż po skąpane w deszczu i neonach iście cyberpunkowe śródmieście. A między nimi inne, równie różnorodne epizody. Czasem okraszone nutką optymizmu oraz kolorytu, czasem dość przygnębiające czy niepokojące. Graficzka tip-top, muzyka umiejętnie potęguje aktualny klimat, wszystko razem się pięknie i zgrabnie komponuje. Gra - przerywnik między "poważniejszymi" tytułami, ale w swojej roli sprawdza się wyśmienicie. 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 22 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 Dla mnie i 5 moich znajomych gra samodzielnie sprzedała roczny PS Plus Extra/Premium. Po kilku h gry również nic bym nie zmienił i kupił ponownie. Prawdziwy PS Plus Extra/Premium system seller xD. Odskocznia od innych produkcji z mega dobrą grafiką i klimatem sci-fi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 23 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2022 Końcówka Spoiler smutna z tym robocikiem i że trzeba go było tam zostawić. Trochę szkoda że po wyjściu na zewnątrz nie było też zjednoczenia z kocia ferajną z początku gry. A sama gierka bardzo przyjemna. Jak ktoś czeka na pudełko to IMO za te 160zł dostanie fajną przygodę. Patrzę po trofeach to brakuje mi jakiś śmiesznych co pewnie można dozbierać z wyboru chaptera ale speedrun raczej nie dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 24 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2022 Skończone, chyba 5,5h mi zeszło. W sumie nie wiedziałem czego się spodziewac, wiec nie miałem zadnych oczekiwań. Klimacik mocno zalatywał Nier Automata. Warto sprawdzić. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 24 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2022 Na tureckim PSN gra za około 70 złotych więc jeśli ktoś się zastanawia bo cena za wysoka u nas to można ograć od nich. Oczywiście jeśli ktoś nie ma extra/premium. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 24 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2022 Jak ktoś ma zwykłego Plusa to lepiej założyć nowe konto i aktywować ten trial Extra/Premium na tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 24 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2022 Niby tak ale do zagrania tylko raz a jak się będzie chciało wrócić powiedzmy za pół roku to albo zakup gierki albo abo up, albo wyleci z abo i zakup gierki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 24 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2022 No to za pół roku na bank będzie lepsza cena niż teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 593 Opublikowano 25 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 622 Opublikowano 25 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 I Power Wash Simulator na 3cim, nie w kij dmuchał te gierki w GP Mnie ostatecznie Stray nie zachwycił. Fajnie było pobiegać i pomiauczeć kotem przez godzinke i tak w sumie meh, nie wiem czy skończe Leci zmiana avatara xD Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 989 Opublikowano 25 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 Nicka też zmień, nie zasługujesz Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 622 Opublikowano 25 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 Chciałbym, ale się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Square 8 506 Opublikowano 25 Lipca 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 2 godziny temu, piesek napisał: Chciałbym, ale się nie da 10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi