Skocz do zawartości

Gry po polsku, a sklep cyfrowy Nintendo

Featured Replies

Opublikowano

Jest już wiele gier na Switcha z polskim dubbingiem lub napisami jednak w eshopie żadna z nich które sprawdzałem nie jest opisana jako spolszczona. Czy oznacza to ze gry po polsku są tylko pudełkowe czy też eshop podaje błędne informacje i np. South Park czy Baldurs Gate po zakupie i ściągnięciu będą również w języku polskim?

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Lista języków wyświetlonych w eShopie pokrywa się z tą, która jest dostępna w menu systemowym. Dopóki nie dodadzą języka polskiego do menu, w eShopie nie będzie się ten język pojawiał, nawet gdy gra g

• eshop podaje tylko te języki, które wspiera konsola, Switch nie ma j.polskiego więc na eshopie też go nie będzie. Żeby sprawdzić które wersje cyfrowe gier z eshopa i pudełkowe posiadają j.polski wysta

• Gra jest, ale bez polskiej wersji.   https://www.google.com/search?q=south+park+stick+of+truth+switch&rlz=1C1GCEB_enPL895PL895&oq=south+park+stick+of+truth+switch&aqs=chrome..69i

Opublikowano

Lista języków wyświetlonych w eShopie pokrywa się z tą, która jest dostępna w menu systemowym. Dopóki nie dodadzą języka polskiego do menu, w eShopie nie będzie się ten język pojawiał, nawet gdy gra go wspiera - kwestia infrastruktury. Pełne wsparcie językowe trzeba sprawdzać osobno.

Opublikowano

eshop podaje tylko te języki, które wspiera konsola, Switch nie ma j.polskiego więc na eshopie też go nie będzie. Żeby sprawdzić które wersje cyfrowe gier z eshopa i pudełkowe posiadają j.polski wystarczy poszukać na tym forum, jest cała lista.

Opublikowano
  • Autor

Czyli spoko: sprawdzam na forum, która gra jest pl, wchodzę do eshopu, kupuje i cieszę się (ew. po patchu) pięknem języka Juliusza i Adama :)

PS

Byłem niemal pewien że na Switcha jest South Park Kijek Prawdy i to z polskimi napisami. Ale teraz patrzę na Allegro i Eshop i nie ma tej gry. Walnąłem się?

Edytowane przez friedrich

Opublikowano

Gra jest, ale bez polskiej wersji.

https://www.google.com/search?q=south+park+stick+of+truth+switch&rlz=1C1GCEB_enPL895PL895&oq=south+park+stick+of+truth+switch&aqs=chrome..69i57j46i512j0i22i30l5j0i22i30i457j0i22i30l2.5097j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

->

https://konsolowe.info/2018/10/recenzja-south-park-kijek-prawdy-switch/

Niestety, w przeciwieństwie do South Park: The Fractured But Whole, recenzowany dziś tytuł nie oferuje możliwości zmiany języka wewnątrz gry, co oznacza, że nie znajdziemy tutaj polskiej wersji językowej.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam 

Może mi ktoś potwierdzić czy gra z eShopie  Lego Marvel: Super Heroes 2 jest w wersji polskiej ?? Wersja pudełkowa jest PL ale wersji cyfrowej nie jestem pewien :/